Dermalogica

Postat söndag 28 mars 2010 | 13 kommentarer

För snart två månader sedan var jag på en ansiktsbehandling med Dermalogica-produkter, och förutom att det var hur skönt som helst att bli ompysslad så fick jag många råd och tips om min hy. Reaktiv och känslig, men ren och klar, var orden som min hudterapeut valde att beskriva min hud med, och förutom lite mörbultning aka. portömning fick jag en rejäl rengöring och en havremask (tydligen “Salon Exclusive”, som inte går att köpa som vanlig konsument).

Sedan dess har jag jobbat på att stärka upp både min hy och mitt Dermalogica-förråd, steg för steg. Tvätten Ultracalming Cleanser och krämen Skin Smoothing Creme är nya kompisar, medan skrubben Daily Microfoliant, ansiktsvattnet Soothing Protection Spray och för-tvätten Precleanse är gamla favoriter. Det mest ovana är serumet Gentle Soothing Booster, som jag har på efter ansiktsvattnet men innan ansiktskrämen.

Efter mer än en månad med min nya rutin trivs jag väldigt bra, och har knappt fått ta till Finndödaren en enda gång. Som vanligt rekommenderar jag alla att shoppa Dermalogica via Jersey Beauty (som har fri frakt och bra postgång), där jag själv handlar.


The naked truth.


Kl 11:45
Etiketter: Behandling, Hudvård

13 kommentarer

 1. Kabuki
  28 mars 2010 13:41

  Åh, älskar havremasken, den är go’ den! Tack för tipset om shoppingsajten, ska definitivt spanas in!

  Svara
 2. Marie
  28 mars 2010 14:10

  Vilken oerhört strålande vacker hy du har!

  Svara
 3. Kerstin
  29 mars 2010 08:01

  Jag blir mer o mer nyfiken på dermalogica hela tiden…

  Svara
 4. Maria
  29 mars 2010 09:32

  Kabuki: masken var verkligen underbar! Även om den luktade väldigt grötigt 🙂 Happy shopping på JB!

  Marie: oj, tack snälla! 😀 Den är lite ”rodnad”, men jag gillar den ändå 😛

  Kerstin: haha, snart kanske du åker dit 😉

  Svara
 5. En frisörs dagbok
  29 mars 2010 13:06

  Hej!
  Två frisörtjejer som har en nystartad blogg och skriver om allt ifrån skvaller om kunder, hårtips, före & efter bilder och allt som hör till en frisörsalong.
  Hur är det egentligen att vara frisör? Läs om våra tankar, och följ oss du med!!

  Svara
 6. EmLa82
  29 mars 2010 17:10

  Jag är precis som du lätt känslig och det roliga är att vi kör med samma hudvårdrutin 🙂

  Svara
 7. Anna
  29 mars 2010 20:08

  Åh, älskar Daily Microfoliant. Det är nog den enda produkt som jag med säkerhet kan säga fungerar och inte bara känns bra.

  Svara
 8. Maria
  30 mars 2010 19:56

  Frisörerna: lycka till med er blogg.

  Emla: hoppas det funkar lika bra för dig som för mig 🙂

  Anna: ja, jag håller med till 100%! jag klarar mig knappt en dag utan den.

  Svara
 9. Agnes
  6 november 2010 10:19

  Vad kul att derma känns så bra för dig, det ser verkligen ut som att din hud strålar på bilden:)

  Jag har nyss börjat med derma och efter en dryg vecka så känns det verkligen som att det blivit skillnad på huden. Inte total skillnad men absolut en förbättring på flera punkter.

  Tänkte beställa lite produkter från Jersey beauty eftersom många bloggare beställer därifrån, bland annat du och jag litar på er på ElMika eftersom jag läst er blogg länge och det känns verkligen som att ni skriver ärligt och utförligt.

  Tänkte därför passa på att ställa ett par frågor;

  har läst att en del upplever att produkterna från JB inte är likadana som de de köpt i Sverige, är det något du/ni upplevt?
  Jag fick tester på flera produkter efter en ansiktsbehandling och jag tycker vissa av testerna skiljer sig från samma produkt som följde med test/resekittet jag köpte, så uppenbarligen kan det skilja mellan produkter köpta i Sverige också. Dock bara luktskillnad vad jag märkt.

  Undrar även hur det funkat med tull/moms för dig? Det ska ju inte vara någon tull på skönhetsvaror men däremot kan man väl råka ut för moms, är det något du varit med om och har du några tips för att undvika det?

  Ooops, lång kommentar igen men som sagt, hos er får man alltid så bra svar:)

  Svara
 10. Maria
  6 november 2010 13:21

  Hej Agnes! 🙂 Ja, jag är verkligen nöjd med allt jag testat från Derma!

  JB tycker jag är en jättebra affär, och priserna är faktiskt nästan billigare än vad dom kostar i butik i USA! Jag har aldrig haft något problem, och har aldrig tänkt på att någon av produkterna jag köpt där inte skulle vara desamma som från butik.. Provpåsar och resekitten kanske kan skilja lite däremot?

  Jag har inte åkt på tull/moms någon gång heller. JB är ju brittiskt, och ligger på ön Jersey utanför England – och inom EU är ju moms redan inbakat om jag förstått det rätt? 🙂 Men om du vill gardera dig kan du ju beställa en produkt i taget, för att få ner totalsumman. Frakten är ju gratis så du förlorar inget på det.

  Svara
 11. El Mika » Nyfiken på: återfuktande nattmask
  28 november 2013 14:49

  […] så har jag det senaste året varit modig (…) (allt är relativt) nog att rucka på min gamla Dermalogica-rutin och istället provat ansiktsvård från märken som Comfort Zone, Kahina och Kiehl’s — […]

  Svara
 12. El Mika » Ling Skincare
  14 februari 2017 13:24

  […] första gången sedan Dermalogica 2010 (SJU ÅR SEN?!?) kör jag hudvård från ett och samma märke, och märket som fått äran är […]

  Svara
 13. El Mika » Veckans provpåse: Dermalogica Skin Hydrating Masque
  11 januari 2018 16:56

  […] med Skin Hydrating Masque (429 kr/75 ml) från good ol’ Dermalogica — ett märke jag använde uteslutande för en herrans massa år och var redigt nöjd med. Sen hände livet, produktutskick och ett […]

  Svara

Kommentera