Q&A med Mette Picaut

Postat lördag 14 augusti 2010 | 6 kommentarer

Mette Picaut QA

En regnig torsdag i juli träffade jag trevliga Mette Picaut över en fika i Göteborg. Mette har en spännande bakgrund och det blev mycket prat om allt från arkitektur och nagellack till raw food och franskalektioner. Trots de något brokiga ämnena fanns det en röd tråd, nämligen Mettes egna hudvårdsmärke M Picaut som lanserades i februari. Här följer en kort sammanfattning av några av de svar jag fick på mina frågor.

Q: Jag ser en del likheter i M Picauts utbud och filosofi och ett av mina favorithudvårdsmärken, Decléor, vad skulle du säga är största skillnaden?
A: Décleor är baserat på aromaterapi, medan M Picaut inte innehåller några eteriska oljor och därför även passar många med känslig hy.

Q: Hur viktigt är miljötänket för dig?
A: Mellan 95 och 99% av ingredienserna är ekocertifierade och jag klimatkompenserar framtagning av t.ex broschyrer. Samtliga produkter är producerade i Sverige, i Skåne närmare bestämt.

Q: Du har ju tidigare jobbat som modell, och nu är du i hudvårdsbranshen, har du något skönhetstips att dela med dig av?
A: Det känns som ett standardsvar men det är viktigt att skydda sig mot solen! När jag bodde i Tokyo och arbetade som modell hade jag alltid keps och hög spf när jag var utomhus.

Q: Vilken är drömprodukten att ha i ditt sortiment (om du inte behöver ta hänsyn till några som helst begränsningar)?
A: Produkter som kan användas på flera olika sätt är det optimala, t.ex funkar min cleanser också som ansiktsmask och en kund har berättat att Precious Oil är utmärkt även som nagelbandsolja. Jag skulle vilja få till en ansiktsskrubb som också går att använda till något annat.


Kl 14:44
Etiketter: Q&A

6 kommentarer

 1. Rebekah
  14 augusti 2010 22:24

  vart köpte du din Macurth?
  finns den att köpa i butik i GBG?

  Svara
 2. El
  15 augusti 2010 09:49

  Rebekah: Jajamensan, den finns att köpa i Göteborg. Jag hittade min i hälsokostbutiken vid Vasaplatsen 🙂

  Svara
 3. El Mika » Q&A med El Mika
  29 april 2013 15:30

  […] Mette Picaut […]

  Svara
 4. El Mika » Kvartett från Mette Picaut
  24 juli 2014 14:35

  […] (läs mer här, här eller här). Härliga Mette Picaut (som vi många år sedan gjorde en Q&A med) var med på träffen och med mig hem fick jag ovan produkter från hennes […]

  Svara
 5. El Mika » En jämn, återfuktande, duell
  8 september 2016 16:44

  […] Firming Beauty Shot från REN Skincare och ekologiska Hydra Miracle Serum från göteborsbaserade M Picaut. Båda kommer i glasflaska om 30 ml med pipett och konsistensen är som en tunn gelé. Priset (649 […]

  Svara
 6. El Mika » Återfukta med M Picaut
  18 juni 2017 16:42

  […] hela gänget här på El Mika är stora fans av märket M Picaut, och kvinnan Mette som står bakom, är sen gammalt. Otaliga är de Hydra Miracle Serum (699 kr/50 ml) som har tagit slut över […]

  Svara

Kommentera