Olja in dig

Mitt bästa tips för vintertorr hud — något många av oss drabbas av — är att skippa duschkrämen och i stället använda olja. Starkt parfymerad tvål kan torka ut huden, så i stället plockar jag fram en duscholja och sparar duschkrämen till våren.

En av de mildaste varianterna är bad- och duscholjan från ACO, som räddar även den torraste och stramaste huden. Ett ekovänligt alternativ är duscholjan från Rapsodine med mer än 50% svensk rapsolja. Gillar man en löddrande variant kan jag rekommendera pH5 Shower Oil från Eucerin i en praktiskt pumpflaska, eller Niveas budgetalternativ Natural Oil.

Min favoritolja är Monoi Miracle Oil från The Body Shop – visserligen inte oparfymerad, men jag har inte reagerat negativt på vare sig doft eller resultat. I slutet av duschen häller jag ungefär en tesked olja i handflatan och smörjer in torra områden, som ben och armbågar. Avslutningsvis stryker jag händerna lätt över håret, som även det behöver lite extra omvårdnad i kalla tider.

14 kommentarer

Lägg till din →

Vad roligt att du nämner Rapsodine! Jag upptäckte det märket för första gången i våras och köpte då en hudkräm som är perfekt att ha på de torrare ställena, minus för lukten dock.. Sen köpte vi till både oljan och en duschkräm, ska kanske bli bättre på att använda olja nu då 🙂

Monoi Miracle oil hade jag förut och var väldigt nöjd med. Visserligen använde jag den mest som hårinpackning (under sommaren när sol och bad slet extra på håret) en har även provat att skrubba mig med den istället för med en kroppsskrubb.

Oljor är ju såna härliga allt-i-allo-produkter. Just nu har jag en monoiolja från Yves Rocher men den gillar jag inte doften på. Nästa gång blandar jag nog en själv av oljor från Crearome…

Kerstin: ja, de är riktigt bra – och jag gillar faktiskt oglammig kroppsvård.

Anna-Karin: Rapsodine är faktiskt den enda jag inte har testat av de jag skrev om, men ville gärna ha med ett ekoalternativ. rapportera gärna hur oljan funkar för er; är den löddrande eller ren olja t ex?

Karin: visst är det grymt! oj, jag måste helt klart kolla in Decubal, har aldrig ens hört talas om märket, men det verkar schysst!

Des: ja, jag gillar verkligen Eucerin också, den parfymade (som är väldigt mild) luktar så gott!

Josephine: älskar också oljedoften! har du testat Niveas lime-variant?

Patricia: preciiis där jag också blir jättetorr!

Lisen och Ik: den är en höjdare, som faktiskt står i duschen hos mig året om. jag är också nyfiken på att blanda själv, du får gärna skriva och berätta om du testar!

Nailtastic: berätta om du slår till på någon av dem och vad du tyckte!

Maria: håller med, den är grym! men nej, en löddrande olja i håret är nog ingen bra idé, då är en ren olja mycket bättre. hoppas du gillar Eucerinen!

Jag skulle nog säga att Eucerin blir mer “löddrig” (snarare mjölkig) än Nivea faktiskt – det var längesedan jag använde den!

Jo likes it too, and needs it *torris* 🙂

Lämna ett svar