Överlackseffekten

Förra helgen var jag och systern i Köpenhamn, och helt slumpmässigt hade vi valt att lacka naglarna med exakt samma lack: London från Mavala. Enda skillnaden var att jag hade toppat med överlacket 3-way glaze från Essie (som Mi gillat tidigare). Jag använder nästan aldrig överlack — trots att jag har haft den lilla flaskan i min ägo i nästan ett år — men nu åkte den trots allt fram.

I söndags kväll när vi åkte hem tog jag jämförande foton på mina respektive systerns naglar, och man ser en klar skillnad! Hennes nagellack (bild A) har slitis mycket mer än mina (bild B) och dessutom ser mina en aning glansigare ut (i alla fall i början av resan). Det enda jag inte gillar med 3-way glaze är att den tar upp så mycket färg — nu är innehållet i flaskan som synes rosa fast jag väntade säkert en timme mellan lackningarna.

Utan överlack.

Med överlack.

9 kommentarer

Lägg till din →

Jag brukar inte heller (orka) använda överlack, eller underlack för den delen. Men de gånger jag väl gör det så håller det så himla många fler dagar 🙂 Visst, det blir nästan alltid nån liten chip nästan direkt men sen kan det sitta i ungefär en vecka utan att bli värre än så 🙂

El: precis, det känns inte jättenoga precis, men när man väl orkar så håller det faktiskt bättre. men eftersom jag inte är så petig så bryr jag mig inte egentligen om det chippar eller slits fort. part of the charm… 😉

Seche Vite everybody! Bästa jag nånsin har provat, tar inte upp färg, lätt att stryka ut, torkar räsersnabbt. Blev överlycklig när jag hittade det på Grands Parfymeri!

Maria: som ditt nya Seche Vite? kanske ska slå till, tycker du det? inte för att jag tycker det är så värst jobbigt att vänta på torktiden, men ändå!

Sanna: ah, ännu en förespråkare för SV! jag börjar bli övertygad…

El: jag tror att ett inlägg är på väg från Mi, hohohoho!

Lämna ett svar