Tio tomma #2

Postat torsdag 16 februari 2012 | 18 kommentarer

Det verkade som mitt första inlägg om tio tomma förpackningar var ganska uppskattat, so here we go again! Jag gillar det också själv, eftersom jag inte bara slänger tomma flaskor och tuber direkt, utan får tänka efter vad jag verkligen tycker om en produkt. Dessutom kan jag kolla på dessa inlägg senare och bli påmind om jag är osäker på jag vill köpa något igen eller ej. Nog med snack, här är mina tio tomma (fr vänster till höger):

 • Curl Bounce balsam från Schwarzkopf Bonacure fungerar nog bättre för fint hår, men jag gillade det ändå. Det har en märklig konsistens, ungefär som vattnigt schampo, men resultatet blir spänstigt och glansigt hår.
 • Jag har inte fattat grejen med serum (än?) så även om Anti-stress Serum från Artdeco säkert är jättebra så har jag knappt använt den alls. Efter nästan ett år i badrumsskåpet utan användning åker den i soptunnan.
 • Torrschampot från Björn Axén är jag glad att slippa, nu går jag all in på Batiste i stället! Tänk på att sprayflaskor måste vara “pys-tomma”, alltså så tomma att det inte låter något när man trycker på knappen, för att sorteras som metallförpackning. Annars räknas de som farligt avfall.
 • Ytterligare ett serum från Cliniderm, Age Delay Serum, som har gått samma möte till ödes som den från Artdeco.
 • Vår kära Velvet(l)y Smooth från Cliniderm som utgår ur sortimentet – sorg! Jag har en till på lager, men sen måste jag hitta något lika bra alternativ…
 • Purely Nourishing Moisturizer från bareMinerals har varit, minst sagt, en positiv upplevelse. Hade inte höga förväntningar, men det visade sig att denna lavendeldoftande ansiktskräm fungerar perfekt även för min krångliga hy. Är jättenyfiken på att testa fler produkter i serien!
 • En annan riktigt bra ansiktskräm är Skin Balancing Daily Mattifying Lotion från Paula’s Choice, som jag mer än gärna provar igen – gärna till sommaren.
 • Dr.Hauschkas läppvårdsstift var nästan slut och hade härsknat. Ett bra läppbalsam, men ingenting jag kommer återvända till.
 • Älskade Lady Speed Stick, den här gången i doften Orchard Blossom, är förbrukningsvara hemma hos mig, även om jag försöker hitta aluminiumfria alternativ.
 • Ett gammalt läppbalsam från L’Erbolario som hade gjort sitt. Helt okej, men jag föredrar mintsmak på läppbalsam.

18 kommentarer

 1. Honi
  16 februari 2012 10:49

  Kul läsning! Jag gillar serum, jag tycker jag får babylen hud i ansiktet när jag använder det i samband med en hudkräm. Jag märker iallafall en skillnad här under vintern, fast på sommaren tycker jag det är relativt önödigt!

  Svara
  • Karin
   17 februari 2012 08:47

   Kul att du gillade det! Tack för dina tankar om serum, jag blev helt plötsligt sugen på att prova igen… 😉

   Svara
 2. Molly
  16 februari 2012 13:51

  Ja, sånt här är roligt att läsa! Har du testat ACO:s torrschampo (visst är det ACO, vit flaska på apoteket?)?

  Svara
  • Karin
   17 februari 2012 08:48

   Tack! Om du menar den här från Apoliva har jag inte testat den än men är mkt sugen pga parfymfri!

   Svara
 3. Des
  16 februari 2012 19:10

  Ska nån av er gå på Bare Minerals pressfrukost 8/3?

  Svara
  • Karin
   17 februari 2012 08:49

   I wish att jag kunde men alltid Stockholm tyvärr. Förhoppningsvis kan El gå, men hon visste inte riktigt än.

   Svara
 4. Glitter Sisters
  16 februari 2012 19:27

  Älskade LSS… /N

  Svara
 5. Petra
  19 februari 2012 11:04

  Jag lyckades beställa Velvety smooth på Apoteket hjärtat här i Nyköping för en dryg vecka sedan. Finns i deras beställningssortiment. Beställde tre flaskor för att vara på den säkra sidan 🙂

  Svara
  • Karin
   19 februari 2012 18:08

   Tur! Eftersom oljan har ett bäst före-datum så vågar jag inte köpa på mig så många, men hittar jag en till så slår jag nog till!

   Svara
 6. Anonymous
  20 februari 2012 09:57

  Hej! Har beställt Velvety Smooth på Familjeapoteket, de säger att de ska ha kvar den. 🙂

  Svara
  • Karin
   20 februari 2012 09:59

   Tack för tipset, har kikat in där förr.

   Svara
 7. El Mika » Tio tomma #4
  29 mars 2013 15:19

  […] tid för lite påskpyssel: dags igen för tio tomma, den fjärde i ordningen — här finns #1, #2 och #3. Bra för mig för att få en liten sammanfattning över vad jag tyckte egentligen, och […]

  Svara
 8. El Mika » Tio tomma #5
  13 maj 2013 12:05

  […] vad jag tyckte och tänka efter lite. Gillar du konceptet finns de tidigare inläggen här: #1, #2, #3 och #4. Den här gången börjar vi med fem pumpflaskor (fr vänster till […]

  Svara
 9. El Mika » Tio tomma #3
  15 maj 2013 10:04

  […] PS: Vill du se mer? Här är tio tomma #1 och #2. […]

  Svara
 10. El Mika » Tio tomma #9
  29 april 2014 13:24

  […] vanligt länkar jag till föregående inlägg i serien: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7 och #8. Och här följer denna omgång (fr vänster till […]

  Svara
 11. El Mika » Tio tomma #10
  18 december 2014 17:26

  […] produkt, är det bara att säga till som vanligt. Här är föregående inlägg i serien: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8 och #9. Och här följer denna omgång (fr vänster till […]

  Svara
 12. El Mika » Tio tomma #26
  10 februari 2017 15:38

  […] vilket gissel! Jag har testat Styling Powder Dry Shampoo från Björn Axén förr och inte har jag gillat den då heller. Detta är ett torrschampo som luktar direkt illa, […]

  Svara

Kommentera