K Pour Karité

Jag brukar inte dissa ekoprodukter rätt av, men det finns faktiskt inte mycket som är bra (till just mitt hår!) med K Pour Karités schampo och balsam – förutom att de just är eko. Jag och naturlig hårvård går tyvärr inte alls bra ihop, det känns som om mitt hår behöver silikoner eller vad det nu är för att må bra. Sad but true.

Balsamet Repairing Conditioner kommer i en burk och ser ut, luktar och känns som klister. Det känns ungefär lika effektivt som klister också – det fungerar inte alls som balsam för mitt hår alltså. Gentle Shampoo är en aning bättre, jag tycker om att det är oparfymerat och att det löddrar hyfsat bra. Trots det gillar jag det inte särskilt mycket, så nu har pojkvännen (som inte är lika kräsen) fått överta det. Hoppas att Amika kan göra ett bättre jobb!

14 kommentarer

Lägg till din →

För mig så funkar balsamet bara som inpackning INNAN tvätt. Annars blir håret klistrigt och strävt. Men har jag i det innan tvätt så blir det superåterfuktat. Fattar inte hur det blir så men men.

Om du ska använda sulfatfritt shampoo måste ditt hår vara fritt från silikoner först. Säger inte att K Pour Karité är bra -har aldrig testat och har ingen åsikt om det- men ge det en ny chans med silikonfritt hår och se hur det blir. Sulfatfritt kan inte tvätta ur silikon. OBS! Detta är ingen pekpinne, bara en upplysning 😉

Använd ett shampoo med sulfater i men utan silikoner och tvätta igenom håret en sista gång. Sen får du ju avhålla dig från alla hårprodukter med silikon i… TréSemme’s shampoo brukar fungera bra som sista-shampoo och brukar finnas i små reseflaskor om man inte vill köpa en hel flaska.
Titta in på lockig.se som handlar om balsam-metoden, där kan du bl.a hitta en lista på sista-shampoon.
Ska bli spännande att läsa om dina resultat med sulfatfria shampoo ändras!

Lämna ett svar