Flash

Jimmy Choo Flash

I slutet av månaden lanseras Jimmy Choos senaste doft i Sverige. Jag har aldrig riktigt fastnat för Choos första parfym, tycker att den är lite för spretig och söt för mig. Men Flash och jag kommer faktiskt ganska bra överens.

I pressmaterialet beskrivs doften som “flingor av rosépeppar, mandarin och jordgubb öppnar upp för en blixt av vita blommor och tuberose. Berusande och farligt sexig med en avrundning av pudriga träslag“.  Och det är just de vita blommorna och inslagen av trä som tilltalar mig mest, resten skulle jag helst vilja skala bort för att trivas helt. Doftprovet kom i en söt liten miniflaska à 4,5 ml, jag kommer testa den ett par gånger till och sen lämna vidare till Mi och Ka för att höra deras omdömen.

Förresten, hur många parfymer har ni hemma? Är ni som jag och snöar in på en (okej då ett par…) i taget, eller har ni flera stycken i badrumsskåpet som ni växlar mellan?

10 kommentarer

Lägg till din →

har alltid haft en fix idé om att ha nån sorts “signature smell” så brukar hålla mig till samma i flera år. men just nu växlar jag faktiskt mellan två: burberry brit sheer och marc jacobs daisy.

Lite så är jag också, att jag gillar tanken på en enda doft som är “jag”. Men tills jag hittar the one and only har jag ett favoriter som jag kör parallelt och låter humöret avgöra vilken som åker på (om jag överhuvudtaget har nån parfym, lika ofta gör jag utan). Gillar dina nuvarande 🙂 har den vanliga burberry brit hemma i skåpet – ta mig tusan om jag inte ska damma av den i afton 🙂

Jag drömmer lite om att landa på en enda som funkar dygnet och året runt för mig, men är inte riktigt där ännu… just nu är det tre stycken som jag växlar oftast mellan. Vilka kör du med just nu?

Jag har två som är mina absoluta favoriter. Belle D’opium för kväll/fest samt Clean Skin för dagtid. Ibland får jag “ryck” o köper någon sötsliskig kändisdoft, mest på skoj. Fast de tröttnar jag på ganska snabbt.

Åh, två stycken som jag inte testat – ska försöka komma ihåg att leta upp dem nästa gång jag botaniserar i parfymdisken 🙂 Jag har faktiskt hittat två kändisdofter som jag verkligen gillar; SJP:s Lovely och JLOs Glow. Den senare bär jag inte speciellt ofta längre, men gillade den himla mycket när den kom för flera år sedan. Lovely tycker jag däremot fortfarande står sig stark och påminner om den från Elie Saab som kom förra året (eller om det var 2011..).

Jag har olika parfymer på sommaren och vintern. Nu på vintern är det Calvin Klein Obsession. På sommaren använder jag Clean Warm cotton eller Mexx Fresh.

Åh, ytterligare ett gäng parfymer som jag inte testat! Mexx Fresh fick jag ett litet provrör på i nån butik för nåt år sedan, har för mig att jag tyckte väldigt bra om den. Men Obsession och Warm Cotton har jag inte sniffat på, trots att jag haft ett par av CKs andra parfymer och också ett gäng småflaskor från just Clean. Har missat dem på nåt vis… 🙂

Lämna ett svar