Kahina Facial Cleanser

Postat måndag 9 september 2013 | 21 kommentarer

Kahina facial cleanserNär jag sagt A får jag väl säga B, så nu är det dags att berätta lite om ansiktstvätten Facial Cleanser från Kahina — märket som på kort tid seglat upp till att vara ett av mina favoritmärken när det kommer till fejset.

Facial Cleanser är gjord på 100% naturliga produkter, och av dessa är hela 78,8% ekologiskt odlade. Dessa faktum tillsammans med att den första (dvs mesta) ingrediensen är aloe vera och den tredje arganolja är tillräckliga för att göra mig imponerad innan jag ens börjat testa produkten. Enligt Kahina själva så ska den:

Tvätta bort orenheter och smink utan att ta bort hudens naturliga oljor, förebygga förlust av fukt i huden, ta bort gifter samt ge klarare hy

Eftersom jag själv tycker att det ibland kan vara svårt att formulera hur en produkt fungerar tänker jag nu istället utvärdera denna lockande säljpitch.

 • Tvätta bort orenheter och smink — Nästan. Om du använder mycket smink så är en sminkborttagare nödvändigt att använda före Facial Cleanser, eftersom den inte klarar av speciellt mycket smink. Jag som inte använder mer än mascara och rouge en vanlig dag har inga problem, men en tyngre sminkning än så kräver exempelvis en rengöringsolja. Trots detta har jag aldrig upplevt att hyn inte blivit tillräckligt ren efter en tvätt.
 • … utan att ta bort hudens naturliga oljor — Check! Ibland till och med såpass milt att jag glömt bort att smörja in med ansiktskräm efteråt, det säger väl en del? Mina före detta yttorra partier jublar!
 • Förebygga förlust av fukt i huden — Check! Min hy har hållt sig väldigt fint återfuktad och utan några större utbrott (om vi bortser från vanliga PMS-blemmor). Visst, vi kan inte tillskriva Face Cleanser hela äran (jag har ju under samma period använt en väldigt bra och återfuktande hudkräm) men för att vara en ansiktstvätt tycker jag att den tillför fukt ovanligt mycket.
 • Ta bort gifter — Eh, ja ni? Jag kände mig inte speciellt giftig före, och känner ingen skillnad nu heller.
 • Ge klarare hy — Check! Här vill — och kan — jag verkligen säga att jag ser en stor skillnad mot andra tvättar jag använt (senast Ultracalming Cleanser från Dermalogica). Förutom att rengöra på ytan så lyckas den även ta sig ner och hjälpa till att på något magiskt sätt exfoliera (utan att innehålla någon skrubb-effekt) och min hy har inte varit så här klar på länge.

Så, om ni pallat att läsa ända hit: strongt jobbat! Och för er som bara skummat lite snabbt kommer här en kort sammanfattning: Face Cleanser är en mild och skonsam ansiktsrengöring som ger samma effekt som ett bra ligg eller en bästa väns skratt — din hy lyser. Dessutom går 25% av alla Kahinas vinster direkt till de marockanska kvinnor som utvinner arganoljan som används.

(Kahina Face Cleanser kan ni köpa här, och jag lovar att trots prislappen på 459:- kommer den vara värd sitt pris. Både tack vare sina egenskaper, men även för att en flaska i skrivande stund räckt mig i över fyra månader.)


Kl 10:24
Etiketter: Ekolog-ish, Hudvård, Produktutskick, Recension

21 kommentarer

 1. Lotta
  9 september 2013 11:47

  Haha detta är typ den bästa recensionen nånsin – ger samma effekt som ett bra ligg, haha!

  Svara
  • Mi
   10 september 2013 06:59

   Hehe.
   😉

   Svara
 2. Johanna
  9 september 2013 17:11

  Prislappen avskräcker lite, men efter den här recensionen är jag helt klart nära ett köp!

  Svara
 3. Sublimt
  10 september 2013 06:24

  Allt som stöttar kvinnor is the shit! Måste spana in.

  Svara
  • Mi
   10 september 2013 07:00

   Amen! 😀

   Svara
 4. Anki
  10 september 2013 08:21

  Låter mycket lockande 🙂

  Svara
 5. Annika Eriksson
  11 september 2013 08:32

  Låter ju som en toppenprodukt! Vem vill inte ha hy som strålar av vad det nu är 😉

  Svara
  • Mi
   11 september 2013 13:04

   Eller hur. 😉

   Svara
 6. El Mika » K står för kärlek
  10 oktober 2013 15:12

  […] Facial Cleanser från Kahina höjde Mi till skyarna och jag kan inte annat än hålla med. Den känns silkig och mjuk på huden och doftar milt av aloe vera (jo, jag tycker aloe vera har en doft). När jag tvättat ansiktet får jag inte alls den där torra och strama känslan, utan huden känns extremt mjuk och återfuktad. Love it! […]

  Svara
 7. Emma
  26 oktober 2013 14:04

  Efter att ha läst om detta märke på er eminenta blogg köpte jag denna tvätt och jag håller med, den är väldigt bra! Hyn känns väldigt trevlig efteråt. Måste dock använda rengöringsolja, jag har inte så mkt smink, men blev faktiskt inte helt ren med bara tvätten.

  Har nu köpt oljan och facial lotion, återstår att se om de är lika bra.

  Svara
  • Mi
   28 oktober 2013 14:25

   Vad roligt att höra Emma, hoppas att du blir nöjd krämerna också! Och jag håller med dig, tvätten kommer absolut till sin bästa rätt om man börjar med oljerengöring. 🙂 Tack för dina fina ord!

   Svara
 8. El Mika » Q&A med Kahina
  13 juni 2014 12:41

  […] några väl valda frågor. Vi har fått testa en del från märket det senaste året, och vi har verkligen gillat det. Fina, lyxiga flaskor, riktigt bra innehåll med ekologiskt fokus — och det bästa […]

  Svara
 9. El Mika » Comfort Zone Skin Regimen Hydra-Pro
  4 juli 2014 09:24

  […] utan en enda irritation, vi säger bara aaaaaaaah. Mi hade även lyxen att använda rengöringen Facial Cleanser från Kahina samtidigt, och det var sannerligen en match made in […]

  Svara
 10. El Mika » Tio tomma #11
  15 september 2014 21:11

  […] att använda som avslutande rengöring efter en djuprengörande olja, och påminner lite om min favorit från Kahina (fast till mindre än halva […]

  Svara
 11. El Mika » Topp tre 2014
  28 december 2014 23:54

  […] Facial Cleanser från Kahina har jag använt morgon och kväll i över ett halvår. Två pump, varje morgon och varje kväll, och flaskan är fortfarande inte slut?! Aloe vera och arganolja tvättar skonsamt men effektivt, och resultatet är klarare och mjukare hy som är helt ren. […]

  Svara
 12. El Mika » Rengöringsoljor, min lista
  16 februari 2015 11:38

  […] av den. Efter jag sköljt av följer jag upp med en mer traditionell rengöring, exempelvis Kahina Facial Cleanser, Dermalogica Ultracalming Cleanser eller Kiehl’s Ultra Facial […]

  Svara
 13. El Mika » Back to basics #3: Rengöra fejset
  21 maj 2015 15:52

  […] en bra rengöring. En som löser smink och spf men som är mild nog på morgonen. Utöver Acure, Kahina och Mette som vi redan nämnt rekommenderar vi Fresh Soy Face Cleanser, Sensai Silky Purifying […]

  Svara
 14. El Mika » Tio (elva) små tomma
  2 maj 2017 09:52

  […] och jag blev helt paff över hur mjuk min hud var när jag sköljt av den. Påminner mycket om Kahina Facial Cleanser, till ett trevligare pris och enklare flaska. Den här kommer jag att köpa en fullstorlek […]

  Svara
 15. El Mika » Nio dagars packning
  17 juli 2017 15:25

  […] Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil, och till den har jag med tre andra/morgonrengöringar. Kahina för morgonar med känslig hud, Fresh för en enkel men trevlig andra omgång på kvällen, och […]

  Svara

Kommentera