Japanska fynd

Postat onsdag 9 oktober 2013 | 9 kommentarer

Shiseido Shu Uemura

Nej, jag kan verkligen inte påstå att skönhetsshopping stod högt (om ens med) på listan över saker att göra i Japan — men tre saker fick jag ändå med mig av bara farten. Japanska märken så klart!

Hudvården från Shu Uemura hittade jag på en outlet (!) i närheten av där vi bodde; Kobe-Sanda Premium Outlet. Det är samma kedja som finns i USA, och som därför såg exakt likadan ut som dom jag varit på i Kalifornien och North Carolina — hej mindfuck, var jag i USA eller i Japan?

Butiken Cosmetics & Designer Fragrances var rätt liten och med ett fåtal produkter från bland annat Shu Uemura, Helena Rubenstein och YSL. Rengöringsoljan ska bli vä-hä-häldigt spännande att testa eftersom oljorna från Uemura är nästintill ikoniska. Paketet med tre miniprodukter innehåller även det en rengöringsolja (Fresh Pore Clarifying-varianten), Under Base Mousse som är en primer i mousseform, och klassiskt flytande foundation Face Architect.

Shiseido i sin tur finns att köpa på ungefär exakt varje liten butik i hela Japan, kändes det som i alla fall. Kanske inte det stora sortimentet, men en enklare (och billigare) underlinje med smink. Eyelinern köpte jag i en kiosk vid flygplatsen, lite som om en hade knallat in på Pressbyrån vid Centralstationen här i Göteborg…


9 kommentarer

 1. Ninni
  9 oktober 2013 13:47

  Åh, vill gärna åka till Japan, det verkar så häftigt! Skulle nog plockat upp Shiseidos eller Shu Uemuras fransböjare för båda dessa har jag hört gott om. Mina fransar har alltid varit bra böjda, men de har raknat lite med åren så det är nog dags att börja böja lite.

  Svara
  • Mi
   24 oktober 2013 11:21

   Din kommentar hade fastnat i vårt spam-filter av någon anledning… 🙁

   Ja, Japan var sjukt härligt! Jag hade faktiskt inte en tanke på ögonfransböjarna, men nu när du säger det så. Hehe.

   Svara
 2. Ka
  10 oktober 2013 16:04

  Efter test av pennan kan jag konstatera att den är mycket lättmålad, men inte har så mycket svärta.

  Svara
  • Mi
   11 oktober 2013 09:19

   Oh, jag tyckte precis tvärtom angånende svärtan :’D You looked FAB i den hur som helst!

   Svara
 3. El Mika » Depend GelLack Midnight Blue
  17 oktober 2013 10:29

  […] — jag offrade mig för skönhetsvetenskapen och lackade med Midnight Blue innan min senaste resa. Nio dagar på resande fot var ju ett perfekt tillfälle att sätta hållbarheten på […]

  Svara
 4. El Mika » Kärlek på resande fot
  30 januari 2014 11:41

  […] nu är jag återigen i Japan, och hur trevligt land det än må vara är det inte lika roligt när det bara är jobb som står […]

  Svara
 5. El Mika » Shu Uemura UV Under Base Mousse
  27 mars 2015 19:36

  […] från Shu däremot, är lite enklare att fota. Jag köpte min lilla flaska när jag var i Japan, och jag är lite osäker exakt vilken variant samt nyans det är jag har. Produkten, som har […]

  Svara
 6. El Mika » Rengöringsoljor, uppdaterad!
  24 maj 2017 16:37

  […] men den får nöja sig med en silvermedalj på grund av sitt höga pris och svårtillgänglighet. Köp den om du ser den utomlands, för det är en härlig, örtig rengöring som smälter bort allt smink och smuts utan att lämna […]

  Svara
 7. El Mika » MUJI skincare
  28 november 2017 10:50

  […] har varit i Japan två gånger tidigare så jag har en okej koll på vad jag kan förvänta mig hitta på 7/11 och andra lättillgängliga […]

  Svara

Kommentera