Nyfiken på: återfuktande nattmask

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Masque

Jag har alltid varit en tönt och dragit öronen åt mig så fort någon har nämnt ordet ansiktsmask. Skulle mitt fejs — som enligt en hudterapeut för något år sedan är väldigt reaktivt — palla det? Men, så har jag det senaste året varit modig (…) (allt är relativt) nog att rucka på min gamla Dermalogica-rutin och istället provat ansiktsvård från märken som Comfort Zone, Kahina och Kiehl’s — och min hud har tackat mig genom att bli smidig, återfuktad och med mer lyster. Hurra!

Nu har alltså mitt intresse för olika krämer och ingredienser exploderat, så när jag och Ka var på Åhléns City senast stod vi och pratade med expediten på Kiehl’s ett bra tag. Vi provade nyheter, pratade serum, och fick med oss prov på en återfuktande nattmask. Som jag nu har provat. Tre gånger. Förstår ni storheten i detta? Att gå från att vägra mask, till att köra en som ligger på fejset i över åtta timmar?!

(Och för er som undrar så kan jag meddela att jag älskar den.)

Men innan jag går all in på Kiehl’s-disken vill jag NATURLIGTVIS veta om ni har några tips på krämer från andra märken? Det är alltså en återfuktande mask jag är ute efter, som man kan ha på under natten. Hit me! Här är de tre jag letat fram själv:

Uppdaterat med tips från er läsare!

17 kommentarer

Lägg till din →

Jag sover med Origins Drink Up Intensive Overnight mask 2-3 gånger i veckan och tycker verkligen att den funkar! Det räcker med ett tunt lager och hyn känns verkligen mjuk och återfuktad när man vaknar. Dessutom luktar den ljuvligt!

Origins mask använder jag också, en riktigt bra fuktgivare! Dermalogica skin hydrating mask och multivitamin power recovery mask är suveräna. Jag brukar alltid låta återfuktande masker verka över natten oavsett verkningstid på förpackningen. Dr Hauschka har också jättebra masker, dessa kan man även använda som fuktkräm om man vill!

Ännu fler suveräna tips, TACK! Jag har också tänkt att det ju borde gå att använda de flesta över natten, men inte riktigt vågat… Men egentligen kanske det enda som kan ta skada vara örngottet, om en mask är riktigt kladdig. 🙂

Decleor Harmony Calm är en åh så ljuvlig historia som återfuktar, gör huden smidig och fräsch men viktigast av allt – inte leder till igentäpptheter. Har just nu fin hy efter år av acne, men har precis som du varit tveksam till att ha på mig en mask .. speciellt så där länge. Men nu spelar min hy i en helt annan liga, happy wappy!

Hej! Kanoninlägg ansiktsmaskerna, tummen upp! var precis och köpte Kiehl’s Ultra Facial Overnight Masque på Åhlens och det ska bli kul att prova den 🙂 Jag har, som du, också reaktiv hy och vågar inte riktigt prova masker med risk att blomma upp och få utslag. Fick även några andra prover från Kiehl’s med mig, som olja som man ska ha på natten istället för nattcream och Ultra Facial cream.

😀

Tack, vad glad jag blir! Hoppas att Overnight Masque är lika gottig för din hy som den är för min — och deras nattolja är heeeelt divine! 😀

ORIGINS Dr. Andrew Weil for Mega-Mushroom Skin Relief Face Mask är en favorit hos mig. Testa gärna! (Jag har känslig, reaktiv hud och rosacea som blossar upp gå och då.) Den här funkaf utmärkt för min del…

Be om ett litet prov på Åhlens! “Gå och då” och “funkaf” – hoppas att tomten kommer med en iPad i julklapp så att jag slipper mobilen ibland.

Lämna ett svar