Follow up – Clarisonic

clarisonicSå ni kanske undrar hur det gick med den där nyfikenheten jag skrev om för en månad sedan? Joråsatt. Jag gav mig inte. Hittade en rabattcheck från Kicks (vilka, såvitt jag vet, fortfarande är de enda i Sverige som säljer åbäket) och eftersom den var på 20% så lyckades jag på nåt vis övertala mig själv att det vore rimligt (really?!) att köpa den. Sagt och gjort.

Då det inte gått mer än ca 4 veckor sedan jag slog till så är det omöjligt att säga vilka effekter Clarisonic har på sikt. Men jag har under denna dryga månad hunnit ändra uppfattning flera gånger om. Först slogs jag av hur kul den var att använda (löjligt, jag vet, men den är faktiskt lite rolig). Men redan dag tre upplevde jag den som lite för effektiv och inte fullt så skonsam som jag hade hoppats (det finns flera olika borsthuvuden att välja på, jag har det för känslig hy). Dag sju så saknade jag den och beslöt att ge den en chans till. Och så vidare…

Nu har jag börjat hitta en rutin som känns smått genial. Jag kör med manicken 2-3 gånger i veckan (istället för dagligen alltså), och använder inte den rengöring som medföljde i köpet (för uttorkande för mig). I början märkte jag av lite extra finnar — vilket verkar vara rätt vanligt när en börjar med den här (precis som vissa kan få av att byta rengöringsprodukter osv) — men dessa försvann snabbt. Kanske för att jag följt ett tips att tvätta ansiktet en gång till efter rengöringen för att vara säker på att få bort allt mojs som borsten tjoffar upp när den far runt och super-duper-rengör mina porer? Eller så hade finnarna försvunnit efter några dagar ändå. Hur som helst är de ett ickeproblem nu.

Förutom att ansiktet verkligen känns rent så upplever jag att dag- och/eller nattkrämen funkar ännu bättre de dagar i veckan som jag kör med den här. Någon gång ibland har jag även lagt en detoxande ansiktsmask direkt efter — och holy smokes Batman vad gött det blir då!

Är alltså nöjd med köpet. Mycket nöjd. Men håller fortfarande fast vid att den är ganska onödig.

4 kommentarer

Lägg till din →

mycket intressant rescension. Jag fick nämligen ett acne-utbrott av sällan skådad karaktär när jag började med denna. Har därför gjort uppehåll i ca en månad och varit extra snäll mot huden. Min tanke vidare är att köra den ungefär varannan dag, och det där med extrarengöringen efteråt lät ju bra. Också mycket nyfiken på din ”detox-mask”, vad kör du där? hej

Hej Johanna, kul att du uppskattar recensionen 🙂

Tror inte det är helt ovanligt att huden slår bakut (hej acne!) när man gör en radikal förändring i sina rutiner och/eller produkter (många som börjar med syror rapporterar också om acne-utbrott nästan direkt, men som sen går över rätt fort). Kan ju inte garantera att det kommer blåsa över för dig, men jag tycker det är värt att prova clarisonicen igen – och som du är inne på; begränsa till en gång varannan dag (och tvätta en gång till direkt efter för att vara säer på att få bort allt jox). Jag kör oftast Estelle&Thilds Detox Mask Lily som jag köpt på Åhlens, men ibland blir det en annan eko-variant, nämligen en detox mask från Kahina som jag håller på att testa.
Hoppas du blir vän med din clarisonic, och återkom gärna och berätta hur det går! 🙂

Lämna ett svar