Gilda Cosmetic Perfect Eye Cream

gilda_perfect_eye

Det är något med ögonkräm som jag tror gör de flesta — inklusive mig själv — osäkra och skeptiska, varför skulle jag behöva ytterligare en (ofta svindyr) kräm när området kring ögat ändå typ är… fejset? Kan jag inte bara kleta på min vanliga dagkräm? Och mörka ringar är ju ändå oftast ytliga blodkärl i kombination med tunn hud, och en friggin’ ögonkräm kan väl inte ändra på det faktumet?

Så där har tankegångarna gått hos mig, och jag har således ignorerat de flesta små tuber och burkar med ögonkräm. Men så läste jag en intervju där personen i fråga istället för att snacka “trolla bort mörka ringar” nämnde den sköna känslan av återfuktad och glad hud kring ögonen. Och någonstans där började jag tänka, har det inte känts lite stramt och tråkigt kring ögonen det senaste? Värt att notera är att jag inte tar min dagkräm runt ögonen, eftersom jag läst att sådana kan vara för tunga för den tunna huden. Alltså: dags att se what all the fuss about ögonkräm är då!

Efter två-tre månader med Perfect Eye Cream från Gilda Cosmetic har den blivit ett stående inslag i min dagliga hudvårdsrutin, mycket tack vare den — enligt mig — extremt smidiga tuben. En snedställd applikator (som på många läppglans) gör att det går snabbt och lätt att applicera ögonkrämen, och jag slipper greja med en ohygienisk liten burk. Krämen är lätt och sjunker in snabbt, och huden runt mina ögon tackar mig genom att bli mjuk och liksom… smidig.

Om jag använder concealer efteråt lägger sig även den sig snyggt, utan att fastna i små rynkor eller kaka sig. Visst, mina mörka områden är fortfarande mörka — men jag hade som sagt ingen förhoppning om annat. Kanske den återfuktande effekten även kan hjälpa till att hålla kommande rynkor borta, det vore en bonus. Men oavsett så är jag nöjd med det sköna resultatet och kommer att fortsätta använda ögonkräm i framtiden. Så länge den kommer i en bra förpackning, vill säga.

6 kommentarer

Lägg till din →

Har varit en ögonkrämsjunkie av rang men läste lite på beautypedia.com och började därefter att använda min vanliga dag & nattkräm. Märker ingen som helst skillnad, förutom att det känns mer tryggt med spf runt ögonen :). Hon Paulas choise-Paula predikar ju om hur onödigt ögonkräm är, äsch du VET ju säkert allt det här men jag är nyfrälst och vill dela med mig :).

Spf är självklart jättebra! Och — som alltid — att alla tycker olika. 🙂

Jag gillar att ögonkrämen är lite lättare än vad min vanliga kräm är, men jag hade nog ärligt talat inte gått och köpt en utan yttre påtryckning — och nu fick vi ju denna för prov så då passade jag på.

Älskar att du är nyfrälst!

Jag gillar också Gildas ögonkräm. Precis som du så lever jag med mina mörka ringar och köper de bästa concealerna isället. Just ögonkrämen skall istället återfukta och trolla bort rynkor bäst de kan. Gildas kräm gör jobbet helt klart tycker jag med.

Lämna ett svar