Caudalíe Beauty Elixir

Postat lördag 26 juli 2014 | 11 kommentarer

 

Caudalie Beauty Elixir

När jag tänker på ansiktsvatten- eller serum i sprayform är det alltid med munstycken som lämnar mycket kvar att önska, med effekten att det låter SQWISH och jag får något som liknar en loska lite random placerat på ena kinden. Att det ska vara så svårt att köpa in sprayflaskor som fördelar vätskan jämnt? Det är en av anledningarna till att jag aldrig tittat två gånger åt vätskor som ska sprayas på en full sminkning, just för att jag inte vill att min fina sminkning ska börja rinna på det stället skiten hamnar.

Men — det finns ju alltid ett men, det vet ni vid det här laget — så provade jag omtalade/skrivna/bloggade/tweetade Beauty Elixir från Caudalíe på Sephora och blev minst sagt imponerad över det superlätta, daggliknande moln som ett tryck på munstycket resulterade i. Nu har jag snart använt upp hälften av min flaska på 30 ml, och det är faktiskt inte helt omöjligt att jag köper en ny (stor) flaska när min är slut. Eller, för att kopiera Liv Tyler, köper jag en ny flaska redan nu — och sparar min halvfulla resestorlek till just alla stundande resor. Smart va?

Beauty Elixir sägs råda bot på mycket, dels stora porer och fina linjer. Det jag uppskattar den mest för är hur fin och återfuktad min hy blir när jag använder den fram på dagen, helt utan att lämna någon oljig hinna eller sabba den eventuella sminkning jag har under. Det är som att huden suger åt sig de fuktåtergivande egenskaperna, och i gengäld belönar mig med strålande hy. Perfekt så här i sommarvärmen! Om jag känner mig lite halvsvettig och flottig sprayar jag helt enkelt några moln över ansiktet och känslan blir direkt en helt annan. Flottigheten blir som dämpad, och ser istället ut som ett strålande glow. Det är självklart inte samma sak som att pudra över eller badda med lite papper, men det synliga resultatet blir så mycket fräschare och finare i mina ögon.

Det som tåls att sägas är att doften är rätt speciell och märkbar, men den lägger sig lika fort som det underbara molnet sjunker in i huden.


Kl 9:47
Etiketter: Hudvård, Recension

11 kommentarer

 1. Sofia
  31 juli 2014 11:22

  Är så himmla sugen på att testa denna, vet du/ni om den finns på svenska Sephora eller säljs den bara utomlands? 🙂 Eller i någon webbshop som skickar till sverige?
  🙂

  Svara
  • Felicia
   8 augusti 2014 21:36

   Sofia, vi distribuerar Caudalie i Sverige, svaret är ja, du kan köpa Caudalie i Sverige, bland annat på Sephora. Hoppas du ska tycka om den. Mvh Felicia / spa supply AB

   Svara
 2. Mi
  31 juli 2014 23:20

  Hej Sofia! Jag tror väl att Caudalíe säljs i Sverige, men jag vet inte riktigt var… 🙂 Hur som helst kan du beställa hem den från Feelunique.com!

  Svara
 3. kajsa
  1 augusti 2014 19:39

  finns att köpa på sephora för den som vill köpa i butik 🙂

  Svara
  • Mi
   5 augusti 2014 10:25

   Så bra, tack för infon! 😀

   Svara
 4. Sofia
  15 augusti 2014 21:10

  Tackar för fina svar 🙂

  Svara
 5. El Mika » Glossier: Skin is in
  18 oktober 2014 13:06

  […] face mist — den här är jag mest nyfiken på, kan den slå min nuvarande favorit från Caudalíe som precis tagit […]

  Svara
 6. El Mika » Misty days
  3 december 2014 09:38

  […] ett hardcore fan av ansiktsvatten i sprayform, allt efter att jag provade på och blev frälst av Beauty Elixir. Tanken att tillföra lite extra fukt och lugnande egenskaper när som helst under dagen lockar, […]

  Svara
 7. El Mika » Svepet, april 2015
  25 april 2015 11:58

  […] Vi gillar Caudalíe, i alla fall den underbara misten, och blev väldigt nyfikna på dessa nyheter. En glykolisk mask och en återfuktande mask, kanske […]

  Svara
 8. El Mika » Caudalíe Make-up Removing Cleansing Oil
  24 oktober 2015 08:57

  […] flaskan står i badrumsskåpet och bara väntar på att bli använd! Själv har jag bara använt Beauty Elixir från Caudalíe innan — och den älskar jag — så det ska bli spännande att se hur […]

  Svara
 9. El Mika » Festivalförnödenheter
  10 augusti 2017 10:47

  […] solen steker kan det vara skönt med en svalkande ansiktsmist. Vår minifavorit är franska Caudalíe Beauty Elixir som levererar en finfördelad ingefärsdoftande mist. Instant refresher om en känner sig lite […]

  Svara

Kommentera