Shu Uemura UV Under Base Mousse

IMG_3440

Efter att jag visade upp min — för tillfället — stående arsenal när det kommer till hudvård fick jag en förfrågan av Sarah om jag inte kunde visa UV Under Base Mousse från Shu Uemura och pudret från Eve Lom. Jag ger mig inte på att försöka fånga pudret på bild då det är snudd på osynligt, så ni får helt enkelt tro mig att det lämnar hyn (min) diffust utjämnad och med lyster.

Moussen från Shu däremot, är lite enklare att fota. Jag köpte min lilla flaska när jag var i Japan, och jag är lite osäker exakt vilken variant samt nyans det är jag har. Produkten, som har funnits i över 20 år, var en riktig innovation när den presenterades — och jag kan förstå varför. I en tid när underlag var lika med en torr och tung kaka som krävde separat vätska för att kunna appliceras måste den här lilla godingen framstått som magi.

Direkt ur flaskan är moussen vit för att sen oxidera och anpassa sig till hudtonen (det går att se på fotot, där kanterna är vitare än mitten). Efter applicering känns huden matt, klibbfri och med en jämnare hudton. På fotot har jag applicerat mousse snett ovanför till vänster av klutten, och som eeh synes är det osynligt. Solskyddet är inte heller det något jag kan klaga på; det höll mig fri från bränna hela sommaren i solen, och fortsätter att leverera även nu i september då vi fortfarande har 25+ grader och sol här i USA.

Min flaska har hållit riktigt länge, och om det är något ni skulle snubbla över på en flygplats eller dylikt kan jag verkligen rekommendera ett köp.

4 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar