Serum + foundation = sant?

Postat lördag 10 januari 2015 | 8 kommentarer

serum foundations Gressa Diorskin IsaDora Perricone MD

De senaste månaderna har jag noterat något av en trend när det kommer till smink, och det är att fler och fler märken kommer ut med en så kallad “serum foundation” — det vill säga en superlätt, nästintill rinnande, foundation som även sägs innehålla hudvårdande ämnen. Utöver att boosta huden med vitaminer ska sådana här foundations dessutom vara helt omärkbara, och ge känslan av en mer eller mindre ren hy utan någon sminkad känsla. Intressant!

Det första märket jag såg var amerikanska Perricone MD som har en hel radda med flytande smink (utöver en foundation finns även bronzer och rouge i samma typ av flaska med pipett), och något säger mig att dom var först med det på den breda marknaden. I dagarna har svenska IsaDora släppt en egen variant, och i vår (för Europa) kommer även Dior ut med sitt svar. Den som lockar mig mest är däremot ekologiska och naturliga märket Gressa, som ni kan läsa en recension av hos Lilly på Genuine Glow. Den verkar helt fantastisk…

Är det här något ni har, eller vill, testat? Låt oss snacka om’et i kommentarerna!


Kl 17:36
Etiketter: Ekolog-ish, Hudvård, Smink – underlag

8 kommentarer

 1. A
  11 januari 2015 09:30

  Jag använder Chanel Perfection Lumiere Velvet. Tunn, tunn men utan serum-egenskaper (utfinn resultat!)..så detta känns väldigt lockande!

  Svara
 2. A
  11 januari 2015 09:31

  *urfint

  Svara
 3. A
  11 januari 2015 09:47

  Tillägg: Jag är alltid något avvaktande till ekologiska skönhetsprodukter. Mycket pga dessa märkens fäbless för eteriska oljor, parfym, etc (jag tror detta hör ihop med en vilja av att förmedla sinnlighet och närvaro?) samt en vitt spridd green washing dvs majoriteten av varumärkena är knappast bättre än sina konventionella gelikar. Dessutom fokuserar man ofta på vad produkterna INTE innehåller, vilket känns minst sagt shady..

  Nåväl, med skeptisk inställning körde jag igenom ingredientslistan för Gressas MINIMALIST Corrective Serum Foundation på CosDNA, och INGA ingredienser flaggas som acnetriggande eller irriterande! Nu blev jag riktigt sugen på att testa denna raring 🙂

  Svara
  • Mi
   13 januari 2015 16:03

   Det är alltid bra att vara kritisk! Speciellt om man kan “ge med sig” i de fall man blir motbevisad 🙂 Kul att Gressa höll måttet!

   Svara
 4. Therese
  18 januari 2015 19:02

  Jag har hittills bara testat Nude air som fick prov av på DB Expo förra helgen. Den satt jätteskönt på min hy, tyckte jag!

  Svara
  • Mi
   19 januari 2015 16:53

   Roligt! 😀

   Svara
 5. Ka
  19 januari 2015 13:18

  Fick en mini-test på Nude Air på DB Expo som sagt, och ska prova den på direkten! Kul!

  Svara
  • Mi
   19 januari 2015 16:54

   Lylligt! Hoppas du fick bra nyans och så? :*

   Svara

Kommentera