Skogsbränder och lavendel

Scented candles Byredo Diptyque Kobo

Vi börjar närma oss ett hyfsat djupt doftljusberoende här hemma. Det som startade det hela var Byredo Apocalyptic för ett drygt år sedan, och efter det har åtskilliga olika ljus brunnit ut (och fått nya användningsområden). Apocalyptic har hela tiden funnits hemma (det andra ljuset har precis brunnit ut), men efter lite provdoftande har andra ljus i liknande doftsammansättning — den vi själva klassar som “skogsbrand” — godkänts och flyttat in.

De två senaste köpen är franska Diptyque Feu de Bois och amerikanska KOBO Candles Stoneflower. Feu de Bois är ett av märkets mer klassiska dofter, och prickar av alla rätt när det kommer till skogsbrand. Stoneflower är i sin tur en blommigare doft med jasmin och lavendel (men har även en varm och lite rökig doft tack vare sandelträ), och antagligen en inkörsport till dofter utanför brand-spektrumet…

Innan jag upptäckte alla dessa kvalitetsljus var den enda associationen till doftljusavdelningen på IKEA, och inget kunde väl vara längre ifrån hur dessa doftar. Inga skarpa eller vassa dofter, bara lätta puffar och doftslöjor som ibland dröjer sig kvar.

3 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar