Tata Harper

tata-harper-skincare

Från staten Vermont i nordöstra USA kommer lyxiga och ekologiska hudvårdsmärket Tata Harper, grundat av Tata själv. Jag vill ha hela sortimentet! Utöver att vara ekologiskt certifierade av bland annat Ecocert är det främst deras koncept att vara den bästa mix av naturlig och teknologisk skönhet som möjligt som lockar mig:

Our formulas are developed using the most advanced natural skincare technology available on the globe. We work with chemists, biologists, botanists and integrated medicine practitioners all over the world to stay on top of the latest natural ingredient discoveries, extraction techniques and preservation technologies so that we can bring you the most effective products available in the natural skincare market

Det vill säga, dom nöjer sig inte med att säga att “Vi är naturliga = Vi är bäst”, vilket många andra gröna företag verkar göra, utan vill ha underbyggd och väl garanterad fakta att basera sina produkter på. Så har i alla fall jag valt att tolka det, men sen är det även lätt att lockas av lyx-faktorn — det ska jag inte hyckla med. Många av deras produkter är dessutom stora favoriter hos hudvårdsgurun Caroline Hirons, en kvalitetsstämpel så god som någon.

Lagom till att jag i december började bli sugen på att köpa en julklapp till mig själv släppte Sephora kitet Ultimate Glow, med tre prova på-förpackningar av Tata Harpers populära Regenerating Cleanser, Resurfacing Mask och Moisturizing Mask. Tack vare en rabattcheck på $20 var det inget svårt val, och slutnotan blev $24.

Tata Harper Ultimate Glow set 1

Ansiktstvätten används på torrt ansikte, och förutom att dofta GUDOMLIGT exfolierar den lätt och lämnar även en skön återfuktad (på riktigt!) känsla. En perfekt morgontvätt, med andra ord. Ansiktsmaskerna rekommenderar Tata att använda tillsammans; först Resurfacing Mask följt av Moisturizing Mask. Hittills har jag bara provat den återfuktande masken en gång (som nattmask) men jag ser fram emot att ha en liten spastund i badrummet med alla tre produkter 1-2-3.

Tata Harper Ultimate Glow set 2

13 kommentarer

Lägg till din →

[…] Dags att introducera ett helt nytt märke på bloggen: Esse Organic Skincare från Sydafrika som har funnits i snart femton år. Grundaren, Trevor Steyn, sysslade med akademisk forskning med fokus på att utvinna substanser från växter i medicinskt syfte. Han såg att det fanns stor potential för dessa ämnen inom hudvård, men att det inte riktigt fanns en matchning i affärsvärlden. Därför startade han själv Esse, också med syfte att bevara Afrikas biologiska mångfald. Själv gillar jag mixen mellan vetenskapligt och naturligt (lite som Tata Harper): […]

Lämna ett svar