Clean it real good

Cleansers Nude skincare Ole Henriksen First Aid Beauty

Efter att jag bekänt min kärlek för rengöringsoljor har jag nu börjat snegla på syskonproduken till oljor, nämligen fasta produkter (ofta kallade balms) som förvandlas till en olja när den masseras på huden. På samma sätt som Camomile Sumptuous Cleansing Butter, som jag använde upp nyligen.

Mest nyfiken är jag på Perfect Cleanse Omega Cleansing Jelly från NUDE Skincare, och Pure Truth Melting Cleanser från Ole Henriksen. Båda innehåller omega 6 och 9-oljor som lugnar och stärker, och skiljer sig sedan på att den från NUDE innehåller solrosolja och apelsinextrakt medan Ole riktat in sig på C-vitamin. Massera in med torra händer på torr hy, lös upp all smink och smuts från dagen och runda sedan av med en andra rengöring. Divine!

Som avslutande steg i rengöringsrutinen (och som en inledande fas inför återfuktning och återuppbyggnad) används bomullsrondellerna Facial Radiance Pads från plånboksvänliga First Aid Beauty (FAB). Indränkta i mjölk- och glykolsyra, lugnande gurkextrakt och utjämnande krusbärsextrakt exfolierar dom snällt och passar även känslig hy. Avsluta sedan med ett återfuktande serum och dagkräm, och jag tror att succén är ett faktum.

Båda produkterna från Ole Henriksen och First Aid Beauty finns som mindre prova på-förpackningar på Sephora, och vi kan väl säga att det antagligen bara är en tidsfråga innan jag klickar hem dom…

Lämna ett svar