Jakten på Magnetic

cream-eye-shadows trish mcevoy rms beauty laura mercier by terry chanel

Efter det sorgliga misslyckandet med ögonskuggan Magnetic från RMS beauty har jag gett mig ut på en upptäcksfärd bland diverse sminkdiskar för att hitta en ersättare. Jag har haft med ett litet prov på Magnetic i handväskan och passat på att jämföra så fort jag ramlat över intressanta märken och möjliga lösningar.

Bäst lycka hade jag en helg i Philadelphia för tre veckor sedan, där jag sprang på några spännande märken som inte går att hitta i vare sig Göteborg eller Pittsburgh. Jag hade researchat lite på nätet innan och hade By Terry Ombre Blackstar Misty Rock ($43) inetsat på näthinnan. Bilderna — och omdömena — jag hade sett såg extremt lovande ut, och därför pep jag (tyst) av upphetsning när jag såg märket i en butik i Philadelphia. Var den då en fullträff? Håll i er, men faktiskt inte. Nyansmässigt var den snarlik men mörkare, något jag är ok med, men jag gillade inte att den var såpass mycket mer skimrande än Magnetic. Det är det som är storheten i Magnetic ska ni veta, att det inte är något glitter eller skimmer utan bara en helt otrooolig lyster.

På samma sätt uteslöts Chanel Illusion D’Ombre “Illusoire” ($36) som även den var lite mer skimrande än vad jag är ute efter. Hos Bobbi Brown gick jag stenhårt bet eftersom dom inte ens hade någon nyans i närheten av Magnetic, vilket lämnade kvar tävlande från Laura Mercier och Trish McEvoy.

Jag har haft ett par produkter från Laura Mercier tidigare, men Trish McEvoy är ett märke jag bara tidigare sett på Bloomingdale’s i NYC. Jag jämförde båda på handen bredvid ett prov på Magnetic (och glömde fota! Bad beauty blogger!) och det visade sig att både Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour “Amethyst” ($28) och Trish McEvoy 24-Hour Eye Shadow and Liner “Smokey Quartz” ($32) var nästintill perfekta dupes. Much happy! Vinnaren i striden blev till slut Laura Mercier med Amethyst, främst på grund att jag uppfattade den som snäppet mer hållbar.

Sammanfattningsvis är den mer eller mindre identisk — speciellt om den suddas ut och därmed blir lite mjukare och ljusare — med den positiva skillnaden att den sitter på plats, och den lite negativa skillnaden att Lauras produkter inte är ekologiska. Jag tror att jag ska se till att prova den på ögonen en gång innan jag slår till, bara för att verkligen vara 100 % säker på att den är vad jag är letat efter.

6 kommentarer

Lägg till din →

Jag har två Caviar Sticks från Laura Mercier som jag är riktigt förtjust i. Grey Pearl använder jag nästan varje dag, och tillsammans med Twilight blir det en hel mjuk ögonmakeup. Amethyst har jag sneglat på, tja, alla färger skulle jag vilja ha faktiskt, bara för att Grey Pearl och Twilight är så snygga och hållbara. Hoppas du skaffar Amethyst och gillar den!

Vad roligt att höra Jenny! Amethyst kan nog vara ett jättefint komplement till Grey Pearl och Twilight! Ibland har jag sett att det säljs kit med typ tre (mindre) pennor, det kan ju vara ett tips att hålla utkik efter! 😀

Åh vad intressant! Har en jäktig period just nu och har inte hunnit mer än att skumma inlägget, men detta sparar jag för när jag kommer hinna läsa noggrannare. Ska kolla upp varenda produkt du skriver om ovan för innan jag såg RMS magnetics färg visste jag ju inte vad jag saknade, men nu… 😉 Snyft! Tack för att du lagt tid på att rota fram potentiella alternativ!

[…] Mascaran Eir (219 kr/8 ml) från IDUN Minerals är en hyfsat klassisk mascara som fokuserar på att ge volym och svärta samtidigt som den påstår sig värda fransarna med närande ingredienser som solrosolja och E-vitamin. Den svarta färgen kommer från renat mineralpigment, och konsistensen möjliggör det att bestämma intensitet beroende på hur många lager du applicerar. Jag är en trogen ett lager-tjej när det kommer till mascara, och Eir är inget undantag. På ett lager får jag resultatet på bilderna — det vill säga täta, definierade men samtidigt fjäderlika fransar (för den som undrar är ögonskuggan Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour i Amethyst). […]

Lämna ett svar