Kjaer Weis foundation

kjaer-weis KW-foundation just sheerHög tid för mig att bekänna färg när det kommer till en ekologisk, krämig foundation från danska Kjaer Weis. Jag har redan retats lite och nämnt den i förbifarten, så vad tror ni — blir det här en hit eller diss?

Det tog mig ett tag att börja testa skönheten, dels pga den dödligt snygga dosan men även för att jag har ett inbyggt motstånd till att ha mer än en foundation igång samtidigt. Vet ni känslan? Jag använder det så väldigt sällan att dom aldrig tar slut, jag blir nojig att dom ska bli gamla, vilket slutar med att jag istället inte använder någon någonsin. Mkt smart! Men till slut tog jag tag i mig själv och bröt förpackningen, och det var tur det för här har ni min nya bff <3

Tillverkad i Italien innehåller den ekologiska ingredienser som kokosnötsolja (återfuktande), jojobaolja (ökar elasticiteten och verkar anti ageing) och sötmandelolja (mjukgörande). Vissa personer kan reagera på kokosnöt och jojoba med resultatet igentäppthet och små plitor, men som tur var verkar min hy älska allt den här produkten har att erbjuda. En annan egenskap som är värd att nämna är att den antagligen inte är ultimat för torrare hy, då den behöver en väl återfuktad grund för att appliceras bra.

Jag använder som sagt sällan traditionell foundation, men det här är något annat. Nyansen Just Sheer (mediumvarianten av de fem färger som finns) är egentligen inte någon fullträff med min hudton, men eftersom jag använder den mer på utvalda punkter i ansiktet passar den perfekt. Det är en krämig historia som är rätt hård i dosan, men som vid kontakt med huden smälter in och lägger sig som en utjämnande slöja. Jag täcker alltså inte varje millimeter med foundation utan använder fingrarna till att applicera produkten under ögonen (hej då separat concealer!), ner på kinderna och kring näsan. Ibland arbetar jag in lite på pannan ner mellan och ovanför ögonbrynen, och ibland tar jag lite på hakan. Slutresultatet blir en mer eller mindre helt utjämnad hudton, där rodnader och plitor döljs till fördel för lysande hy och ett härligt glow.

kjaer-weis-faces

Utöver punktmarkeringsmetoden har jag även testat att använda den på det mer traditionella sättet, och har då applicerat den mer eller mindre i hela ansiktet. Eftersom det tar en liten stund med fingrarna använde jag istället borsten #34 från FACE Stockholm som i princip är likadan som Kjaer Weis egna — med skillnaden att den är lite större. Jag trivs bra med #34 eftersom den har en lagom storlek, istället för Kjaer Weis som jag uppfattat är mer som en ögonskuggspensel i storlek. Det jag kan säga om den mer traditionella applikationen är att det kan bli lite mycket av det hela, speciellt om jag tar ett tjockare lager. Porer kan verka mer framträdande innan produkten smält in och satt sig på plats, men det är aldrig något jag märkt av på en färdiglagd sminkning. Jag upplever helt enkelt inte att jag behöver lägga Just Sheer i exakt hela ansiktet, och det är därför jag älskar den. Den är enkel att använda, ger ett fantastiskt resultat och sitter fint på hela dagen. Faktum är att allt eftersom oljorna i produkten värms upp under dagen kan jag tycka att det hela ser ännu bättre ut efter några timmar. Asså!

Kjaer Weis Foundation går att köpa online på The You Way, COW Parfymeri och Swedish Beauty Factory. Etui och refill går på 615 kronor (jag rekommenderar inte att köpa utan etui eftersom jag tror att produkten torkar ut snabbt då) och på SWB ligger sedan en refill på 239 kr till skillnad från You och COW som tar hela 385 kr för samma. Jag kommer antagligen köpa en ny refill när min väl tar slut, och då tar jag nog och provar på en snäppet ljusare nyans.

4 kommentarer

Lägg till din →

[…] när jag vill täcka hela fejset sträcker jag mig efter en av de här tre rackarna istället för favoriten från Kjaer Weis, och det är oftast dagar då jag känner mig lite mer glåmig än vanligt. Dom är helt enkelt bra […]

Lämna ett svar