Let’s talk about curls

Postat lördag 14 mars 2015 | 45 kommentarer

Curly Mi

Det hela började som en idé om att det kanske vore bäst att sluta föna och plattånga håret rakt, för att låta det växa ut lite och må bättre. Sen nyår 2012 har jag släppt lös mina lockar, och när ni ser de här bilderna kanske ni tror att hon måste varit galen som stått och plattat alla de där lockarna! Men då kan jag berätta att nej ni, hade jag vetat att mitt hår var så HÄR lockigt — då hade jag övergett det raka mycket tidigare. Min teori är att mitt hår blir lockigare med åren, och sedan jag gick all in på lockarna har det nog blivit ännu lockigare.

Disclaimer: håret på bilden är nytvättat och nystylat, och fångat på en bra dag.

Sedan jag börjat skriva mer och mer om lockiga produkter här har jag fått många kommentarer från fellow curls, och eftersom jag älskar er alla (och att prata/läsa om lockar!) kommer jag nu inleda en liten serie om produkter och skötsel. Det jag lärt mig under de gångna 2½ åren som lockhårig, saker jag läst och stött på, och mina favoritprodukter. Hoppas att ni kommer gilla det! Det visade sig bli en hel del information, så för läsbarhetens skull kommer jag att dela upp det hela i tre olika inlägg:

Jag har rätt fina hårstrån men många, och mina lockar — som ni kan se är en blandning av korkskruvar, hårda och lösa lockar, och några mer eller mindre raka partier — har jag identifierat som en mix av type 3A och 3B enligt Naturally Curly, så det är utifrån dessa förutsättningar jag kan prata lockar (även om jag läst in mig på ett och annat om andra typer också). Dessutom vill jag gärna tipsa om två artiklar om afrohår som smarta Valerie Kyeyune Backström på Nöjesguiden skrivit, för alla som vill omfamna sitt naturliga hår.

Okej. Alla redo? Göm era plattänger och skruva upp Mapei på max — nu kör vi!

Ytterligare inlägg om lockigt hår och produkter (uppdateras löpande):


Kl 10:04
Etiketter: Hårmojs

45 kommentarer

 1. Anna
  14 mars 2015 11:47

  Kul! Det ser jag fram emot att läsa.

  Svara
  • Mi
   15 mars 2015 20:04

   Vad roligt! 😀

   Svara
 2. Alva
  14 mars 2015 11:57

  skitbra! har superlockigt hår som jag inte riktigt vet hur jag ska ta hand om så detta ser jag också fram emot.

  Svara
  • Mi
   15 mars 2015 20:05

   Lockar unite! Nu löser vi det här! 😉

   Svara
 3. Anonym
  14 mars 2015 17:52

  Åh vad kul! Mina lockar är helt vildvuxna så det ska bli kul att följa det här 🙂

  Svara
  • Mi
   15 mars 2015 20:05

   Vildvuxet låter ändå härligt! 😀

   Svara
 4. Karin
  15 mars 2015 11:30

  Ja, vad roligt! Mitt hår verkar också bli lockigare med åren. Ser fram emot att få ta del av din vishet!

  Svara
  • Mi
   15 mars 2015 20:06

   Haha, tack för ditt förtroende. 😉 Visst är det härligt med lockar!

   Svara
 5. Mia
  15 mars 2015 11:34

  Ja vad kul!!!! 🙂 Ska bli väldigt kul att läsa!

  Svara
  • Mi
   15 mars 2015 20:06

   Yay! Tack för pepp!!

   Svara
 6. Sanna
  15 mars 2015 19:03

  Hurra!!
  Mitt största lockproblem är hur de ska överleva att sovas på varje natt. Är det ens möjligt?

  Svara
  • Mi
   15 mars 2015 20:06

   Jag veet, det är ett himla aber! Men det går, det är jag säker på. 😛

   Svara
 7. Sanna
  15 mars 2015 19:04

  Dina lockar ser fö helt underbara ut!

  Svara
  • Mi
   15 mars 2015 20:07

   Åh tack <3

   Svara
 8. kerstin
  15 mars 2015 21:55

  Redo!

  Svara
  • Mi
   18 mars 2015 15:37

   HEY ho let’s go! 😀

   Svara
 9. Eva
  16 mars 2015 13:36

  Yeees , here we goo! 🙂 Underbart, jag behöver alla tips jag kan få. Jag har liknande lockar som du men kanske inte lika tjockt hår.
  Väntar med spänning på dina inlägg!

  Kram
  Eva

  Svara
  • Mi
   19 mars 2015 15:42

   Hoppas du blir nöjd Eva! 😀 Så mycket produkter, så lite tid…

   Svara
 10. Jenny
  19 mars 2015 11:18

  Vilket hår du har, superfint!

  Ser fram emot dessa inlägg…letar ständigt efter grymma produkter.
  Och tips såklart! 🙂

  Svara
  • Mi
   19 mars 2015 15:43

   Tack Jenny, vad snällt sagt! Har du några favoritprodukter själv? Jag ser fram emot lite gött lock-snack i kommentarerna på uppföljande inläggen! 😀

   Svara
 11. El Mika » Let’s talk about curls: i duschen
  21 mars 2015 17:09

  […] Då börjar vi, shall we? När jag gick igenom vilka schampon, balsam och inpackningar jag använt de senaste två åren insåg jag att det kanske inte är någon överväldigande mängd olika märken, men det beror på att jag varit så nöjd med de flesta av dom att jag inte velat avvika från en lyckad rutin. Två amerikanska märken som jag testat på utöver favoriterna nedan är Ouidad och Shea Moisture. Jag blev inte imponerad av någon av dom (jag kanske inte provade rätt produkter ur deras sortiment?) så that’s it, dom kom inte med på listan. […]

  Svara
 12. El Mika » Let’s talk about curls: efter duschen
  4 april 2015 17:54

  […] Okej. Så nu har du kommit ur duschen och håret är dyblött. Det finns ett par olika teorier hur hårets ska hanteras när det är nytvättat, allt ifrån att krama ur med en microfiberduk för att torka utan att frissa upp håret, till att ha i diverse styling när håret fortfarande droppar (en av grundpelarna hos märket DevaCurl). En lockhårig skönhetsexpedit som jag pratade med nyligen hävdade att ju blötare hår när stylingen kommer i desto mindre friss efter att det torkat. ”Och låt håret torka utan att pilla i det!” Jag har personligen lite svårt för att låta håret vara verkligen dyblött så jag har inte kommit till det stadiet där jag har i styling utan att det åtminstone torkat lite. Däremot har jag gått över till att krama ur håret med en avlagd bomullströja istället för gamla klassiska handduksturbanen, och upplever att det faktiskt hjälper småhåren att inte ställa sig upp. […]

  Svara
 13. El Mika » Let’s talk about curls: dagen/dagarna efter
  27 april 2015 10:15

  […] går det då ihop att sova på lockar och samtidigt hoppas på att dom ska se pigga ut dagen efter? Och med pigga menar jag motsatsen […]

  Svara
 14. El Mika » En lockig rutin med DevaCurl
  16 maj 2015 15:34

  […] kanske… Jag tänker på att jag redan nämnt DevaCurl både en, två och tre gånger i Let’s talk about curls-serien, men jag kände att eftersom det här är en såpass annorlunda hårserie än traditionellt […]

  Svara
 15. El Mika » Lockar med Wen Cleansing Conditioner
  25 juni 2015 10:34

  […] ett par månader sedan var det dags för mina lockar att få prova på ytterligare ett icklöddrande-alternativ, närmare bestämt amerikanska Wen. På […]

  Svara
 16. El Mika » Rakt hår för en helg
  22 juli 2015 11:55

  […] ett avsteg från Let’s talk about curls-serien, och… eh… mitt liv som lockhårig, var jag nyligen lite extra nyfiken på hur […]

  Svara
 17. El Mika » Birchbox does curls
  21 september 2015 09:48

  […] Kommer ni ihåg att jag berättat lite om Birchbox, den amerikanska prenumerationstjänsten för all things beauty? För några veckor sedan hade dom en box speciellt för lockigt hår (hallå!) och jag blev såklart extremt nyfiken på om det var något för mina lockar. […]

  Svara
 18. El Mika » Living Proof Curl
  19 december 2015 16:19

  […] att ta upp tråden med Let’s talk about curls-serien! Jag ska försöka utvärdera och sätta ord på de produkter jag använt mig av det senaste […]

  Svara
 19. El Mika » Fresh.Hair Dry Cleaning Spray
  4 februari 2016 11:12

  […] och 2) sällan har problem med oljigt hår. Girl snälla, låg volym och fet hårbotten? Inte med mina torra lockar. Nu när vintern är i full blås har mina lockar däremot lite svårt att hålla lockigheten i […]

  Svara
 20. El Mika » En lockig rutin med Living Proof Curl
  5 februari 2016 15:55

  […] att ta upp tråden med Let’s talk about curls-serien! Jag ska försöka utvärdera och sätta ord på de produkter jag använt mig av det senaste […]

  Svara
 21. El Mika » Nytt till lockarna
  24 februari 2016 15:13

  […] vare en personlig leverans från USA är jag nu nyfiken ägare av två nya produkter för mitt lockiga hår, nämligen nyheterna SuperCream från DevaCurl och Bb.Curl Pre-Style/Re-Style Primer från Bumble […]

  Svara
 22. El Mika » En lockig rutin med Kevin Murphy
  2 mars 2016 12:10

  […] för australiensiska Kevin Murphy att bli utvärderad av mina lockar! Som jag nämnt tidigare behöver mitt hår all hjälp med återfuktning som det kan få […]

  Svara
 23. El Mika » En lockig rutin med Kérastase Discipline Curl Idéal
  13 maj 2016 13:40

  […] att fler och fler av de traditionella märkena börjar ta fram produkter specifikt riktade mot lockigt hår, främst med fokus på så kallade cleansing conditioners (när man inte tvättar håret med […]

  Svara
 24. El Mika » Enkla favoriter
  11 juli 2016 08:45

  […] hur mår lockarna egentligen? Sisådär, lite hängiga och livlösa pga torra pga hög luftfuktighet (HUR hänger det […]

  Svara
 25. El Mika » Lush R&B
  25 augusti 2016 10:56

  […] hos Lush här i stan var jag inte sen att fråga de som jobbade i butiken om deras bästa produkter för lockigt hår — ni vet att jag inte kan hålla mig i min undersökande jakt efter de bästa […]

  Svara
 26. El Mika » Let’s talk about curls, mellansnack
  1 september 2016 10:37

  […] en lockig rutin-recension tycker jag det är på sin plats att dra en liten kort sammanfattning på de jag arbetat mig igenom hittills så att vi kan ha en bra grund att fortsätta jobba på. Till en början med kan jag ju […]

  Svara
 27. El Mika » Tio tomma #25
  4 november 2016 13:42

  […] gången, efter att jag fick hem det här settet från USA i våras. Jag håller ju alltid på att testa nya hårprodukter för mitt lockiga hår, men går alltid tillbaks till DevaCurl de tillfällen jag vill reboota […]

  Svara
 28. El Mika » Lockar med Matrix Cleansing Conditioner for curly hair
  18 januari 2017 14:01

  […] är här och låt oss då riva av en ny recension i serien Let’s Talk about Curls. Cleansing Conditioner for curly Hair kommer från klassiska märket Matrix, och finns i tre […]

  Svara
 29. El Mika » En fin kombo från Davines
  9 april 2017 10:30

  […] gamla favoritmärket Davines (som hamnat lite i skymundan det senaste efter att jag påbörjade Let’s talk about curls eftersom dom inte har något […]

  Svara
 30. El Mika » LOVE/ curl utökar sin serie
  5 september 2017 14:54

  […] jag började ta bättre hand (eller, mer välinformerat) om mitt lockiga hår var det Davines som var mitt absoluta favoritmärke på hårprodukter. […]

  Svara
 31. El Mika » Två budgettips för lockigt hår
  3 oktober 2017 11:05

  […] sägs om att riva av två billiga tips för alla er där ute som likt mig brottas med sitt lockiga hår? Just lockiga hår har en tendens till att hamstra produkter, allt i jakten på Lösningen — […]

  Svara
 32. El Mika » Sachajuan Curl
  30 januari 2018 13:40

  […] älskar att testa nya produkter för lockigt hår — som ni vet — och den här gången har turen gått till stockholmsbaserade Sachajuan som det verkar gå […]

  Svara
 33. El Mika » Att torka håret med microfiber
  17 september 2018 11:13

  […] här inlägget kan ses både som en del av min stora Let’s talk about curls-serie men ÄVEN som en efterlängtad (?) återförening då både jag, Ka och El uttalar oss om en […]

  Svara
 34. El Mika » Denman D3
  20 september 2018 09:53

  […] fortsätter med hårprodukter för lockigt hår för efter en djup runda ner i Instagrams alla gryt har jag fått en fix idé om att jag m-å-s-t-e […]

  Svara
 35. El Mika » Davines Love Curl
  29 september 2018 09:00

  […] kommer till hårvård, och ni som har missat detta har en massa roliga och matiga inlägg att läsa om ni börjar här! Grattis […]

  Svara

Kommentera