Let’s talk about curls

Curly Mi

Det hela började som en idé om att det kanske vore bäst att sluta föna och plattånga håret rakt, för att låta det växa ut lite och må bättre. Sen nyår 2012 har jag släppt lös mina lockar, och när ni ser de här bilderna kanske ni tror att hon måste varit galen som stått och plattat alla de där lockarna! Men då kan jag berätta att nej ni, hade jag vetat att mitt hår var så HÄR lockigt — då hade jag övergett det raka mycket tidigare. Min teori är att mitt hår blir lockigare med åren, och sedan jag gick all in på lockarna har det nog blivit ännu lockigare.

Disclaimer: håret på bilden är nytvättat och nystylat, och fångat på en bra dag.

Sedan jag börjat skriva mer och mer om lockiga produkter här har jag fått många kommentarer från fellow curls, och eftersom jag älskar er alla (och att prata/läsa om lockar!) kommer jag nu inleda en liten serie om produkter och skötsel. Det jag lärt mig under de gångna 2½ åren som lockhårig, saker jag läst och stött på, och mina favoritprodukter. Hoppas att ni kommer gilla det! Det visade sig bli en hel del information, så för läsbarhetens skull kommer jag att dela upp det hela i tre olika inlägg:

Jag har rätt fina hårstrån men många, och mina lockar — som ni kan se är en blandning av korkskruvar, hårda och lösa lockar, och några mer eller mindre raka partier — har jag identifierat som en mix av type 3A och 3B enligt Naturally Curly, så det är utifrån dessa förutsättningar jag kan prata lockar (även om jag läst in mig på ett och annat om andra typer också). Dessutom vill jag gärna tipsa om två artiklar om afrohår som smarta Valerie Kyeyune Backström på Nöjesguiden skrivit, för alla som vill omfamna sitt naturliga hår.

Okej. Alla redo? Göm era plattänger och skruva upp Mapei på max — nu kör vi!

Ytterligare inlägg om lockigt hår och produkter (uppdateras löpande):

46 kommentarer

Lägg till din →

Yeees , here we goo! 🙂 Underbart, jag behöver alla tips jag kan få. Jag har liknande lockar som du men kanske inte lika tjockt hår.
Väntar med spänning på dina inlägg!

Kram
Eva

Tack Jenny, vad snällt sagt! Har du några favoritprodukter själv? Jag ser fram emot lite gött lock-snack i kommentarerna på uppföljande inläggen! 😀

[…] Då börjar vi, shall we? När jag gick igenom vilka schampon, balsam och inpackningar jag använt de senaste två åren insåg jag att det kanske inte är någon överväldigande mängd olika märken, men det beror på att jag varit så nöjd med de flesta av dom att jag inte velat avvika från en lyckad rutin. Två amerikanska märken som jag testat på utöver favoriterna nedan är Ouidad och Shea Moisture. Jag blev inte imponerad av någon av dom (jag kanske inte provade rätt produkter ur deras sortiment?) så that’s it, dom kom inte med på listan. […]

[…] Okej. Så nu har du kommit ur duschen och håret är dyblött. Det finns ett par olika teorier hur hårets ska hanteras när det är nytvättat, allt ifrån att krama ur med en microfiberduk för att torka utan att frissa upp håret, till att ha i diverse styling när håret fortfarande droppar (en av grundpelarna hos märket DevaCurl). En lockhårig skönhetsexpedit som jag pratade med nyligen hävdade att ju blötare hår när stylingen kommer i desto mindre friss efter att det torkat. ”Och låt håret torka utan att pilla i det!” Jag har personligen lite svårt för att låta håret vara verkligen dyblött så jag har inte kommit till det stadiet där jag har i styling utan att det åtminstone torkat lite. Däremot har jag gått över till att krama ur håret med en avlagd bomullströja istället för gamla klassiska handduksturbanen, och upplever att det faktiskt hjälper småhåren att inte ställa sig upp. […]

[…] Kommer ni ihåg att jag berättat lite om Birchbox, den amerikanska prenumerationstjänsten för all things beauty? För några veckor sedan hade dom en box speciellt för lockigt hår (hallå!) och jag blev såklart extremt nyfiken på om det var något för mina lockar. […]

Lämna ett svar