Acure Sensitive Facial Cleanser

Postat torsdag 9 april 2015 | 8 kommentarer

acure sensitive facial cleanser argan

Visst är det skönt att ha något att luta sig tillbaka på, något som alltid fungerar och som är mjukt, snällt och förlåtande? Barndomens snuttefilt och i nutid kanske en favorittröja som värmer och sitter perfekt utan att strama eller klia. När det kommer till hudvård har jag hittat en ansiktstvätt som uppfyller dessa kriterier och som jag lärt mig att uppskatta något enormt — trots bristande lyxfaktor eller åtråvärd produktutformning.

Sensitive Facial Cleanser från amerikanska, miljömedvetna märket Acure kostar sällan mer än $15, köps på exempelvis Whole Foods och saknar all typ av hype. En enkel klämtub? Check. Doftfri? Check. En vänlig och mild vän att lita på när hyn är torr, känslig och irriterad? Check, check, check. Det började med att den var tänkt för min mans känsliga och reaktiva hy (den torra, långa och iskalla vintern i nordöstra USA har inte varit nådig) men har sakta men säkert blivit en delad resurs i badrummet.

Ut ur tuben kommer en fast, krämig och fettrik kräm som på lätt fuktat ansikte övergår till ett lätt lödder. Att den är parfymfri är såklart bra för de allra mest känsliga hudtyper, men för min del hade det inte gjort något om dom hade låtit någon av ingredienserna dofta. Kanske kamomillen som är en av ingredienserna högst upp på listan? Istället doftar den av inget, fast med en lätt syrlig ton. Inte helt behaglig, men efter några veckor är det inte längre något jag tänker på.

Acure sensitive face wash product

Skummet som uppstår när jag masserar den på hyn är mjukt och rikt och lämnar en återfuktad känsla, inget stramande eller kliande här inte. Den passar bra både som morgonrengöring och kvällsrengöring, med skillnaden att jag på kvällen använder den efter en inledande rengöringsolja. Utan ett första rengöringssteg är jag inte säker på att den skulle klara av tyngre smink eller solskydd, men det är det å andra sidan inte många (snälla och skonsamma) ansiktstvättar som gör. Om du som jag bara använder lite concealer, rouge och ickebråkig mascara är du good to go! Jag har även försökt mig på att använda den i sann Caroline Hirons-anda (se punkt 3), det vill säga på torr hy, men det tycker jag att den är lite för tjock för. Det blev liksom ingen vidare glid i det hela, och jag behövde tillsätta några droppar vatten för att kunna massera runt produkten.

Dagar då min hy varit extra bråkig exempelvis efter en kall dag innehållandes en långpromenad, eller om jag varit lite för ivrig med ansiktsmasker och exfoliering, kan jag riktigt se fram emot att få tvätta mig Sensitive Facial Cleanser på sena eftermiddagen eller kvällen. Att efter det följa upp med ett serum och ansiktolja är true bliss, och något jag kan längta efter redan vid lunchtid…

Går att köpa online på iHerb.com som skickar till Sverige.


8 kommentarer

 1. Ka
  14 april 2015 14:30

  Den verkar jättemysig! <3

  Svara
 2. El Mika » Blå blå är kärleken
  29 juni 2015 09:33

  […] Sensitive Facial Cleanser tub nummer två, som dessutom kommer i den nya, uppdaterade […]

  Svara
 3. El Mika » Vårt 2015
  1 januari 2016 11:38

  […] Ansiktsrengöring budget — Acure Organics Sensitive Facial Cleanser […]

  Svara
 4. El Mika » Stilla dig
  2 maj 2016 11:44

  […] dessa tre är Clinique Turnaround Revitalizing Lotion och Acure Sensitive Face Cleanser även dom inblandade i succéhistorian, och om jag vill ha en superlätt exfoliering (det är ju […]

  Svara
 5. El Mika » Ett klassiskt Vad Jag Köpte i USA-inlägg
  5 mars 2017 13:16

  […] without saying är att vi köper minst en tub Sensitive Facial Cleanser från Acure när vi är på Whole Foods, och x antal bollar med läppbalsam från eos eftersom dom kostar […]

  Svara
 6. El Mika » Rengöringsoljor, uppdaterad!
  24 maj 2017 16:36

  […] av följer jag upp med en mer traditionell rengöring, exempelvis Kahina Facial Cleanser, Acure Sensitive Facial Cleanser eller M Picaut Glorious Green Foaming […]

  Svara
 7. El Mika » Att fjäska med trilskande vinterhy
  11 februari 2018 13:04

  […] Gentle Black Cleansing Oil > Acure Sensitive Facial Cleanser > Caudalíe Concentrated Brightening Essence x 5 > Verso Super Eye Serum > Dermalogica […]

  Svara
 8. El Mika » Gammal kärlek rostar aldrig
  29 mars 2018 12:49

  […] utan två nya designer på förpackningen. Japp, det är favoriten från USA jag pratar om — Acure Sensitive Facial Wash. Eller som den nu heter; Seriously Soothing Cleansing […]

  Svara

Kommentera