Acure Sensitive Facial Cleanser

acure sensitive facial cleanser argan

Visst är det skönt att ha något att luta sig tillbaka på, något som alltid fungerar och som är mjukt, snällt och förlåtande? Barndomens snuttefilt och i nutid kanske en favorittröja som värmer och sitter perfekt utan att strama eller klia. När det kommer till hudvård har jag hittat en ansiktstvätt som uppfyller dessa kriterier och som jag lärt mig att uppskatta något enormt — trots bristande lyxfaktor eller åtråvärd produktutformning.

Sensitive Facial Cleanser från amerikanska, miljömedvetna märket Acure kostar sällan mer än $15, köps på exempelvis Whole Foods och saknar all typ av hype. En enkel klämtub? Check. Doftfri? Check. En vänlig och mild vän att lita på när hyn är torr, känslig och irriterad? Check, check, check. Det började med att den var tänkt för min mans känsliga och reaktiva hy (den torra, långa och iskalla vintern i nordöstra USA har inte varit nådig) men har sakta men säkert blivit en delad resurs i badrummet.

Ut ur tuben kommer en fast, krämig och fettrik kräm som på lätt fuktat ansikte övergår till ett lätt lödder. Att den är parfymfri är såklart bra för de allra mest känsliga hudtyper, men för min del hade det inte gjort något om dom hade låtit någon av ingredienserna dofta. Kanske kamomillen som är en av ingredienserna högst upp på listan? Istället doftar den av inget, fast med en lätt syrlig ton. Inte helt behaglig, men efter några veckor är det inte längre något jag tänker på.

Acure sensitive face wash product

Skummet som uppstår när jag masserar den på hyn är mjukt och rikt och lämnar en återfuktad känsla, inget stramande eller kliande här inte. Den passar bra både som morgonrengöring och kvällsrengöring, med skillnaden att jag på kvällen använder den efter en inledande rengöringsolja. Utan ett första rengöringssteg är jag inte säker på att den skulle klara av tyngre smink eller solskydd, men det är det å andra sidan inte många (snälla och skonsamma) ansiktstvättar som gör. Om du som jag bara använder lite concealer, rouge och ickebråkig mascara är du good to go! Jag har även försökt mig på att använda den i sann Caroline Hirons-anda (se punkt 3), det vill säga på torr hy, men det tycker jag att den är lite för tjock för. Det blev liksom ingen vidare glid i det hela, och jag behövde tillsätta några droppar vatten för att kunna massera runt produkten.

Dagar då min hy varit extra bråkig exempelvis efter en kall dag innehållandes en långpromenad, eller om jag varit lite för ivrig med ansiktsmasker och exfoliering, kan jag riktigt se fram emot att få tvätta mig Sensitive Facial Cleanser på sena eftermiddagen eller kvällen. Att efter det följa upp med ett serum och ansiktolja är true bliss, och något jag kan längta efter redan vid lunchtid…

Går att köpa online på iHerb.com som skickar till Sverige.

8 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar