Guide: NYC 2.0

EMK NYC GUIDE 2

Ni önskade en uppdatering av vår guide över NYC, och vad passar väl bättre än att vi ger er vad ni önskar nu när Ka dessutom just varit där? Våra sammanlagda visiter där är numera tvåsiffriga — och dagarna tillräckligt för att fylla en månad eller två — men eftersom staden ständigt förändras är det alltid som att varje besök är ett nytt.

En sak som aldrig förändras är hur lätt det är att hitta skönhetsprodukter i varje gatuhörn, så för alla såna typ av tips rekommenderar vi fortfarande vår ursprungliga guide samt efterföljande shoppingtips. Se den här guiden som ett litet tillägg, för det mesta som vi skrev om första gången finns fortfarande kvar.

Sephora vet ni alla om, och även om vissa affärer har ett mer spännande utbud än andra har vi personligen ingen favoritbutik av de 19 som finns i staden. Ett tips om ni är ute efter en speciell produkt är att gå in på Sephora.com och titta upp vilken affär som har produkten i lager, använd er bara av den zip code ni befinner er i och ni får förslag på butiker i närheten. En annan kedja som vi nyligen fått span på är Bluemercury som — beroende på butik — har många spännande märken så som Oribe, Jo Malone och R+Co. Det sistnämnda (stentuffa) hårmärket går också att hitta på C.O. Bigelow, tillsammans med hypade Tracie Martyn och By Terry.

EMK NYC Nolita

Nolita och SoHo

Love Adorned (269 Elizabeth Street) är en av våra absoluta favoritbutiker i NYC, för den sköna stämningens skull, de vackra accessoarerna och lite skönhet i form av Uslu Airlines och Tatine doftljus.

Clare V. (239 Elizabeth Street) gör vackra handväskor och små läderting som det dessutom går att få sina initialer snyggt präntat (presenttips alert!). Utöver det är dom återförsäljare för både Tata HarperKjaer Weis och de galna doftljusen från Le Feu De L’Eau.

Santa Maria Novella (285 Lafayette Street) är ett av världens äldsta apotek, och öppnade för allmänheten i Florens 1612. Märket erbjuder det mesta när det kommer till krångelfri kroppsvård för alla i familjen, exempelvis mysiga tvålar, rengöringsmjölk och ett återfuktande ansiktsvatten med ros som har många fans världen runt.

Birchbox (433 W Broadway) berättade Mi om lite efter hon var där i december, och det här är en såpass rolig butik att den är ett solklart måste för alla som på minsta sätt är intresserade av skönhetsprodukter. Mycket fokus på ekologiska produkter (exempelvis Vapour, Cowshed, RMS Beauty och nagellacksmärket Smith & Cult), behandlingar och väldigt ofta events med trevliga erbjudanden (håll koll på deras Instagram @birchboxsoho).

Osswald Parfumerie & Luxury Skincare (311 W Broadway) är en riktig liten pärla till butik. Grundad i Zürich 1921 är det fortfarande en prestigefull institution i Europa, och sedan 2012 har familjen även en filial i SoHo. Med exklusiv hudvård, parfym och smink är det ett måste för den riktiga skönhetsnörden — spana in märken som Arquiste Fragrances, Clé de Peau Beauté och Etro.

Space NK (99 Greene Street) är himmelriket för många, och det är inte svårt att förstå varför. Den relativt stora butiken är fylld med alla tänkbara märken, allt från bad- och kroppsprodukter till smink och redskap. Här kan du prova på bland annat By Terry, Eve Lom, Rodial, Sunday Riley, Tatcha och svenska Verso.

EMK NYC Soho

West Willage

CAP Beauty (238 W 10th Street) är en nyöppnad ekolyxbutik som också har webbshop. Allt som säljs är 100% naturligt (och mycket är också ekologiskt) — inga syntetiska ingredienser får träda över tröskeln här! Affären är liten, personlig och personalen när Ka var där och shoppade var heeelt underbar. Märkena som är representerade är dyra, trendiga och såklart fantastiska, ta till exempel May Lindstrom, Tata Harper eller Kahina. I anslutning till butiken finns också ett spa (!) där det går att boka olika behandlingar, till exempel en timslång ansiktsbehandling för $200. Lyx för den som har råd!

EMK NYC Midtown

Midtown

Bergdorf Goodman (754 5th Ave) har varit templet för lyxig konsumtion sedan 1901, och hit går du — utöver svindlande vackra och exklusiva kläder samt accessoarer — för skönhetsmärken som inte går att hitta överallt. Exempelvis är dom en av få återförsäljare av den nyligen släppta hudvårdsserien från beloved Hourglass, Tom Ford beauty och NYC-baserade Chantecaille (deras lätt färgade kräm med spf 15 har många lovord på sitt CV).

4 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar