May Lindstrom Skin The Blue Cocoon

May Lindstrom Skin The Blue Cocoon

Ända sedan jag fick nyss om The Blue Cocoon (jag tror det var genom Mi), och listade den som ett önskeköp i slutet av förra året, har jag haft svårt att släppa möjligheten att någon gång få testa den själv, trots att den kostar $160. När jag var i New York förra månaden hann jag med ett besök på CAP Beauty där jag köpte en face mist — och fick med mig hem ett litet prov av The Blue Cocoon. Ja, det som ser ut som någon slags skidvalla på bilden ovan är alltså det legendariska, underbara balmet som lovar följande:

Our balmy blue enchantress greets your skin with cool serenity, melting on touch to a fluid potion that tenderly envelopes you in the most decadent azule calm.

Mystical blue tansy eases feelings of emotional anxiety while releasing heat and providing nourishment and relief to delicate, inflamed and irritable skin conditions.

Om det låter för bra för att vara sant, så är det oftast det. Men nä, här stämmer vartenda ord. Det som slår en först är doften: mint, kakao, lavendel, örtigt och sött. Balmet appliceras efter tvätt på fuktig hy (vatten hjälper oljorna att gå djupare ner i hudlagren) och väldigt lite räcker lång väg. Därav namnet “beauty balm concentrate”. En ärtas storlek rekommenderas på hemsidan, själv har jag bara tagit ett tunt lager på pekfingret. Känslan av att låta balmet smälta ut på ansiktet samtidigt som jag andas in doften är 100% fucking bliss. Ni anar inte vilken feeling av zen och togetherness den här produkten framkallar! Även om den inte hade haft någon effekt på min hy hade jag ändå varit nöjd, så bra är det.

May Lindstrom Skin The Blue Cocoon jar

Nu är vi så lyckligt lottade att The Blue Cocoon är inte bara en spirituell upplevelse utan också faktiskt funkar. Innehållet består endast av olika oljor, mestadels ekologiska och naturliga, som till exempel från kamelia, marula, renfana och frankincense (!). När de så smälter ut över ansiktet känns huden mjuk, lugn och nästan lite “fuktig” — så återfuktad blir den. Jag har toppat med några droppar Precious Oil för att verkligen låsa in alla godheter i huden. Jag vaknar nästa morgon med en hy som är helt fri från rodnad, som känns otroligt lugn och balanserad, och den där känslan av att huden är mättad på fukt är fortfarande kvar. Balmet funkar även att ha på läpparna, som “eye treatment” och som punktbehandling på finnar (på grund av att den är naturligt antiinflammatorisk).

Det finns inte så mycket mer att säga, förutom att sörja över att jag förmodligen aldrig kommer att köpa en fullstorlek. Visst, mitt lilla prov har räckt mig långt redan och 50 ml lär jag inte göra slut på i första taget, men över tusenlappen är verkligen… dyrt. Om du trots allt vill investera/unna dig så kan The Blue Cocoon till exempel köpas från svenska ekoshoppen Alice & White; just nu är den dock slutsåld (!) så jag vet tyvärr inte vad den exakt kostar i kronor.

Om du har orkat läsa hela vägen hit så tycker jag vi avslutar med följande lilla sammanfattning (enligt May Lindstrom herself): “A complexion that is quiet, and a mind that is clear.” *blissfull sigh*

11 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar