Team Krämrouge

Kjaer Weis Laura Mercier Becca 1

En flytt, några obarmhärtiga rensningar och lite eftertanke har tagit mig till slutsatsen att jag föredrar krämrouge före puderversioner alla dagar i veckan. Jag sminkar mig ytterst lite nu för tiden, men tillsammans med en bra brynpenna och några duttar concealer är lite färg på kinderna ett måste — ett roligare och vanligare måste än exempelvis mascara. Det som gör att jag föredrar krämrouge är att det ger en svårslagen lyster, smälter in fint med huden och i vissa fall (Kjaer Weis) även känns vårdande för hyn.

Här är de fyra jag äger för tillfället, och som är på konstant rotation:

  • Kjaer Weis Cream Blush Blossoming — Ekologiskt lyxrouge (älskar dosan!) producerat i Italien, krämigt och med en superfin hallonrosa nyans som ger en perfekt pigg glöd på kinderna. Baserat på vårdande bivax och jojobaolja, blir som ett med hyn utan att täppa till och sitter på plats hela dagen. Går — föga oväntat — väldigt bra ihop med foundation från samma märke. Finast blir det om en liksom duttar på istället för att stryka ut, och toppat med lite extra lyster känner jag mig som *emoji diamant*
  • Kjaer Weis Cream Blush Sun Touched — Det här lilla provet beställde jag hem i vintras, och det är en såpass underbar nyans att det står på min lista över ersättare den dagen exempelvis Blossoming tar slut. Lite varmare är den som en kombination av rosa och orange, och den ger riktigt härliga sommarkinder
  • Laura Mercier Crème Cheek Colour Sunrise — Att Ka var generös och gav mig den här efter en pressdag på NK blir jag fortfarande lite rörd över, och trots att Sunrise ser skrämmande neonfärgat orange ut i dosan blir det en härlig glöd väl på kinderna. Tunnare och lite mer silkig konsistens än KW, och väldigt enkel att applicera
  • Becca Lip & Cheek Cream Blossom — Här är jag lite elak och visar upp en favorit som inte längre går att få tag på… Blossom stötte jag på först 2009 (!) i en palett, och efter att det tog slut var sorgen stor. Trots att det är en väldigt ljus nyans (nästan osynlig på min hudnyans) ger den hela ansiktet ett varmt och mjukt sken, och det slutade med att jag lyckades köpa en restnoterad dosa ända från Beccas hemmaland Australien. Låt oss bara säga att frakten kostade ungefär lika mycket som rouget, men det var det värt! Konsistensmässigt ligger det mellan KW och LM, och den lilla dosan gör att den är perfekt att få plats med i en liten weekendnecessär

Här försöker jag mig på att visa upp färgprov; från vänster till höger i samma ordning som de är listade ovan. Färgerna ter sig lite klarare i verkligheten, men jag hoppas att ni får ett hum om nyanserna.

Kjaer Weis Laura Mercier Becca swatches

10 kommentarer

Lägg till din →

Hallå Emma, jag använder faktiskt uteslutande fingrarna! I enstaka fall har jag använt Foundation Brush från FACE Stockholm, men jag fördrar helt klart fingrarna. 🙂

Tack! Jag ska inhandla min första krämrouge under min NY-resa tänkte jag och LM i just den färgen är en av de jag spanar på. Nu blir det nog den!

[…] Krämrouge från Kjaer Weis och Clinique, puder från Eve Lom (i MAC-burken) och Hourglass, min älskade highlighter på första parkett, ögonprimer från Urban Decay och en krämskugga från Pürminerals, bryn från Clinique och Smashbox, och concealer från Bobbi Brown och Pürminerals. […]

[…] Rouge Glossier Cloud Paint “Dusk” — Jag trodde inte jag skulle lyckas hitta en ersättare till utgångna Becca Blossom men fann det otippat och roligt nog i millennial-märket Glossier. Nyansen Dusk är den perfekta gammelrosa som jag älskar eftersom den ger lite kontur samt värme till ansiktet, och formulan har fått mig att köpa ytterligare rosa och korallfärgade Puff och Beam. En totalvinnare och länge leve #teamkrämrouge. […]

Lämna ett svar