Veckans provpåse: GlamGlow Thirstycleanse

GlamGlow Thirstycleanse Daily Hydrating Cleanser sample

Jag tänkte prova ett nytt grepp här och introducera något av en följetång, nämligen snabba översikter av produkter jag provat på tack vare provpåsar. Kan det vara något tror ni? Det är lätt att riva upp en provpåse och kladda lite och sen slänga den, men jag har insett att det oftast finns rätt så många omgångar i varje påse — speciellt om en är lite smart och smidig av sig och återförsluter den efter varje användning. Enter: påsklämmor! Se till att all kvarvarande produkt är i botten av påsen och sätt sen på en klassisk klämma.

Först ut är faktiskt en produkt min hy inte alls gillade (och det är inte mycket den inte gillar när det kommer till “legitim” återfuktande hudvård), GLAMGLOW Thirstycleanse Daily Hydrating Cleanser. Om jag förstått det hela rätt har märket följt upp sina populära ansiktsmasker med tillhörande ansiktsrengöringar (nyss lanserade i Sverige), och jag testade den återfuktande blå. Jag hann med att använda den fyra gånger innan jag insåg att den inte passade mig alls, men på de gångerna tycker jag mig fått tillräcklig insyn för att — faktiskt — dissa den. Det är inte ofta vi skriver om saker vi inte gillar men här har vi alltså ett undantag.

GlamGlow Thirstycleanse Daily Hydrating Cleanser

Ansiktstvätten är av formulan tunn lera som vid applicering och uppblandning med vatten övergår till att löddra upp och avslutningsvis ge en återfuktad och mjuk hy. Det vill säga inte en rengöring du använder för att ta bort smink med. Jag gillade känslan efter tvätt, men kom däremot inte överens med den torra tröghet som direkt uppstod när jag försökte mig på att massera in produkten på torrt ansikte (enligt instruktion). Ur påsen är leran lättflyttande och enkel att hantera men väl på ansiktet tjocknar den ihop och blir ytterst svår att röra omkring utan att det känns som att jag dessutom brukar våld på hyn. Det uppstår även en lätt peelande effekt som hade varit trevlig om det inte vore så trögt, så jag tillsatte vatten så fort jag spritt ut det hela bara för att kunna arbeta med den. Inte helt optimalt.

Om det bara var för att jag inte gillade formulan hade jag kanske ändå använt upp påsen (nu slängde jag den med en tvätt kvar), men efter två morgontvättar började jag se lite röda fläckar här och där, något som jag först inte tänkte mer på förrän dom ackompanjerades av ojämn hy och små, små knottror på den nedre delen av ansiktet. Jag gav den två chanser till innan jag slutade använda den, tog en helg med enbart snälla produkter, och reaktionerna försvann. Med andra ord är jag rätt så säker på att det var Thirstycleanse som ställde till det för mig, och det är första gången på väldigt länge — och många olika testade produkter — som min hy reagerade.

Att den dessutom luktar lite som artificiell körsbär (min värsta doft och smak) gjorde inte saken bättre, även om recensionerna på Sephora jublar över den “somriga doften av kokos”… Det här var det första jag testat från GLAMGLOW, och det gjorde mig tyvärr inte sugen på att prova mer från märket.

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar