En lockig rutin med DevaCurl

devacurl-routine curly hair

Nu blev det här lite bakvänt kanske… Jag tänker på att jag redan nämnt DevaCurl både en, två och tre gånger i Let’s talk about curls-serien, men jag kände att eftersom det här är en såpass annorlunda hårserie än traditionellt vanliga schampo och balsam är det på sin plats med en lite mer utförlig beskrivning och recension.

DevaCurl startade som en specialinriktad frisörsalong i NYC -94 och har sedan dess expanderat med flera salonger, egna frisörutbildningar och produkter — allt för lockiga hår. Produkterna var de första i sitt slag att inte löddra när dom lanserades 2004, och går alltså ut på att tvätta håret skonsamt och med en mer masserande teknik. Det är rätt så ovant i början och för mig tog det kanske 5+ tvättar innan jag fick in rutinen.

Märket innehåller en mängd av olika produkter för olika typer av hår och lockar, många av dom inkluderade i deras fina instruktionsfilmer. De jag har provat och är nöjd med är deras mest grundläggande:

  • No-PooZero Lather Conditioning Cleanser — Deras första schampo som även är deras bästsäljare luktar fruktigt och lite sött (det påminner om Juicy Fruit-tuggummi), och är konsistensmässigt likt ett balsam. Jag använder en klick stor som en tjock femkrona, masserar in det i hår och skalp, och sköljer. Om håret är extra smutsigt tvättar jag det två gånger men det är inte alltid det behövs. Det löddrar alltså absolut ingenting (tänk på det som en motsvarighet till rengöringsolja för ansiktet), men håret känns direkt rent och dessutom mjukt och starkt
  • One ConditionUltra Creamy Daily Conditioner — Det tillhörande balsamet har mer eller mindre samma konsistens som schampot, och går även det lätt att fördela i håret. Doften är tyvärr inte lika trevlig som i det första steget, tänk mer Ajax Citrus så är du nära. Reder ut de eventuella tovor som finns kvar efter tvätten, och återfuktar grundligt med hjälp av bland annat olivolja. Efter att jag sköljt ut det känns håret på väldigt bra humör, och det går även bra att ha i lite extra i topparna utan att skölja ur det
  • Light Defining GelLight Hold Defining Gel — En tjock gelé som appliceras direkt efter duschen (alltså i jätteblött hår), och som jag kramar in ordentligt i lockarna utan att snåla. Torkar stelt, vilket är lätt att krama ur och som dessutom hjälper till att minska frissigheten radikalt. Luktar som godis, och hjälper mina lockar att hålla sig återfuktade i flera dagar
  • Mist-er RightLavender Curl Revitaliser — Min bästa produkt för att väcka liv i lockar dagarna efter tvätt! Doftar underbart av mild lavendel, och återaktiverar lockarna och produkterna i dom utan att addera extra textur. Jag använder den främst genom att spraya lätt över hela håret och krama upp lockarna lite, men det går lika bra att spraya på enskilda lockar och tvinna dom lite för att verkligen få dom som nästan-nya

När jag kommer ut ur duschen efter tvätt och balsam ser jag direkt att lockarna är definierade och väl sammanhållna, och med styling på det plus några timmar för att det hela ska torka får jag glänsande och hållbara lockar.

DevaCurl-produkter köps enklast i hemlandet USA där dom finns att få tag på i väldigt många olika butiker, exempelvis Target, Ulta, Sephora och Nordstrom (som skickar till Sverige). Det går även att få tag på prova på-kit på eBay, där vissa säljare erbjuder internationell frakt. Mitt resekit räckte i flera månader, och även om jag inte köpte med mig nytt schampo och balsam när vi flyttade tillbaka till Göteborg har jag redan börjat sakna det.

15 kommentarer

Lägg till din →

Blev nyfiken på DevaCurl
Jag har hårtyp 2: Vågigt Hår. Jag har haft ett gele för att krama upp och ta fram lockarna som ex kinky curl dustard (går inte längre att få tag i Sverige tyvärr) eller Sebastian gel forte. Jag undrar om du vet vilken produkt jag kan använda för detta ändamål i mitt hår av DevaCurls produkter. Och Vilket schampo och balsam ska jag ha av serien. Jag har ett hår som behöver mycket fukt.

[…] Schampo och balsam från mitt favoritmärke DevaCurl tog slut rätt fort den här gången, efter att jag fick hem det här settet från USA i våras. Jag håller ju alltid på att testa nya hårprodukter för mitt lockiga hår, men går alltid tillbaks till DevaCurl de tillfällen jag vill reboota håret eller vara säker på att det ska bli fint. Läs min recension av deras serie här! […]

Nej, inte vad jag vet tyvärr 🙁 Amerikanska varuhuset Nordstrom tror jag gör det, men det är inte billigt.. har sett något på Insta flimra förbi om att det finns en brittisk webshop som heter något med Zara som har Deva och som kanske skeppar till Sverige.

För er som undrar var man kan få tag på Devacurl produkter i Sverige så finns det en butik som heter TajMahal. Butiken är belägen i Stockholm och har även en hemsida. Dem har inte hela serien men ett antal produkter från Devacurl linjen samt övriga märken. Har beställt ett par gånger tidigare via Tajmahals hemsida samt pratat med dem på telefon. Väldigt trevlig personal samt att jag fick produkterna skickade med post efter 1-2 dagar. Rekommenderar butiken, är väldigt nöjd!

Lämna ett svar