En lockig rutin med DevaCurl

Postat lördag 16 maj 2015 | 10 kommentarer

devacurl-routine curly hair

Nu blev det här lite bakvänt kanske… Jag tänker på att jag redan nämnt DevaCurl både en, två och tre gånger i Let’s talk about curls-serien, men jag kände att eftersom det här är en såpass annorlunda hårserie än traditionellt vanliga schampo och balsam är det på sin plats med en lite mer utförlig beskrivning och recension.

DevaCurl startade som en specialinriktad frisörsalong i NYC -94 och har sedan dess expanderat med flera salonger, egna frisörutbildningar och produkter — allt för lockiga hår. Produkterna var de första i sitt slag att inte löddra när dom lanserades 2004, och går alltså ut på att tvätta håret skonsamt och med en mer masserande teknik. Det är rätt så ovant i början och för mig tog det kanske 5+ tvättar innan jag fick in rutinen.

Märket innehåller en mängd av olika produkter för olika typer av hår och lockar, många av dom inkluderade i deras fina instruktionsfilmer. De jag har provat och är nöjd med är deras mest grundläggande:

 • No-PooZero Lather Conditioning Cleanser — Deras första schampo som även är deras bästsäljare luktar fruktigt och lite sött (det påminner om Juicy Fruit-tuggummi), och är konsistensmässigt likt ett balsam. Jag använder en klick stor som en tjock femkrona, masserar in det i hår och skalp, och sköljer. Om håret är extra smutsigt tvättar jag det två gånger men det är inte alltid det behövs. Det löddrar alltså absolut ingenting (tänk på det som en motsvarighet till rengöringsolja för ansiktet), men håret känns direkt rent och dessutom mjukt och starkt
 • One ConditionUltra Creamy Daily Conditioner — Det tillhörande balsamet har mer eller mindre samma konsistens som schampot, och går även det lätt att fördela i håret. Doften är tyvärr inte lika trevlig som i det första steget, tänk mer Ajax Citrus så är du nära. Reder ut de eventuella tovor som finns kvar efter tvätten, och återfuktar grundligt med hjälp av bland annat olivolja. Efter att jag sköljt ut det känns håret på väldigt bra humör, och det går även bra att ha i lite extra i topparna utan att skölja ur det
 • Light Defining GelLight Hold Defining Gel — En tjock gelé som appliceras direkt efter duschen (alltså i jätteblött hår), och som jag kramar in ordentligt i lockarna utan att snåla. Torkar stelt, vilket är lätt att krama ur och som dessutom hjälper till att minska frissigheten radikalt. Luktar som godis, och hjälper mina lockar att hålla sig återfuktade i flera dagar
 • Mist-er RightLavender Curl Revitaliser — Min bästa produkt för att väcka liv i lockar dagarna efter tvätt! Doftar underbart av mild lavendel, och återaktiverar lockarna och produkterna i dom utan att addera extra textur. Jag använder den främst genom att spraya lätt över hela håret och krama upp lockarna lite, men det går lika bra att spraya på enskilda lockar och tvinna dom lite för att verkligen få dom som nästan-nya

När jag kommer ut ur duschen efter tvätt och balsam ser jag direkt att lockarna är definierade och väl sammanhållna, och med styling på det plus några timmar för att det hela ska torka får jag glänsande och hållbara lockar.

DevaCurl-produkter köps enklast i hemlandet USA där dom finns att få tag på i väldigt många olika butiker, exempelvis Target, Ulta, Sephora och Nordstrom (som skickar till Sverige). Det går även att få tag på prova på-kit på eBay, där vissa säljare erbjuder internationell frakt. Mitt resekit räckte i flera månader, och även om jag inte köpte med mig nytt schampo och balsam när vi flyttade tillbaka till Göteborg har jag redan börjat sakna det.


Kl 15:31
Etiketter: Hårmojs, Recension, Shopping – USA

10 kommentarer

 1. El Mika » Let’s talk about curls
  18 maj 2015 15:55

  […] En lockig rutin med DevaCurl […]

  Svara
 2. El Mika » Birchbox does curls
  21 september 2015 09:31

  […] på Rachel när hon berättar om några av mina favoritmärken, bland annat DevaCurl och […]

  Svara
 3. El Mika » Living Proof Curl
  22 december 2015 09:51

  […] samma sätt som min favorit DevaCurl är grundtanken att tvätta håret utan lödder och utan starka rengöringsmedel som exempelvis […]

  Svara
 4. El Mika » Nytt till lockarna
  24 februari 2016 15:56

  […] nyfiken ägare av två nya produkter för mitt lockiga hår, nämligen nyheterna SuperCream från DevaCurl och Bb.Curl Pre-Style/Re-Style Primer från Bumble & Bumble. SuperCream beställde jag […]

  Svara
 5. El Mika » En lockig rutin med Kevin Murphy
  2 mars 2016 12:10

  […] upplever att hårprodukter tynger ner mitt hår, men tyvärr håller Luxury inte mina lockar i form lika länge som andra produkter. En dag eller två efter tvätt är det som att lockarna övergår till att bli […]

  Svara
 6. El Mika » En rymlig necessär senare
  29 mars 2016 17:57

  […] håret är det all in DevaCurl som gäller. Schampo, balsam, stylingkrämer och en spray för trötta lockar. Den krämigaste […]

  Svara
 7. Cathrine
  6 maj 2016 23:17

  Blev nyfiken på DevaCurl
  Jag har hårtyp 2: Vågigt Hår. Jag har haft ett gele för att krama upp och ta fram lockarna som ex kinky curl dustard (går inte längre att få tag i Sverige tyvärr) eller Sebastian gel forte. Jag undrar om du vet vilken produkt jag kan använda för detta ändamål i mitt hår av DevaCurls produkter. Och Vilket schampo och balsam ska jag ha av serien. Jag har ett hår som behöver mycket fukt.

  Svara
 8. El Mika » Tio tomma #25
  9 februari 2017 15:36

  […] Schampo och balsam från mitt favoritmärke DevaCurl tog slut rätt fort den här gången, efter att jag fick hem det här settet från USA i våras. Jag håller ju alltid på att testa nya hårprodukter för mitt lockiga hår, men går alltid tillbaks till DevaCurl de tillfällen jag vill reboota håret eller vara säker på att det ska bli fint. Läs min recension av deras serie här! […]

  Svara
 9. El Mika » DevaCurl Melt Into Moisture
  2 mars 2018 16:41

  […] börjat använda den förrän ett par månader sedan. Ni lockhåriga som hängt här länge vet att DevaCurl är ett av mina absoluta favoritmärken och även ett av de första produkterna jag provade inom balsammetoden — OM det är en sorg […]

  Svara
 10. El Mika » YTTP + Bite
  1 juli 2018 15:04

  […] att Ka varit över i USA på jobb fick jag en uppsättning av mina bästa DevaCurl-produkter langade, ni vet för mitt lockiga hår, och eftersom jag beställde via amerikanska Sephora blev […]

  Svara

Kommentera