Pixi Glow Tonic

pixi-glow-tonic

Ett halvår har gått sedan jag köpte min egna flaska Glow Tonic från svenskstartade, men brittiska, Pixi Beauty. Svårt lockad av Des, Annahita och Therése på Heartcore, och med vetskapen att Caroline Hirons hyllat den ett flertal gånger var det inget svårt beslut att klicka hem den.

Hypen startade i att den jämfördes med en kult-produkt när det kommer till exfolierande toner, nämligen P50 från franska Biologique Recherche — en toner som sägs utverka mirakel, och som är lika snordyr som svår att få tag på. De aktiva ingredienserna i Glow Tonic är inte lika många eller avancerade, men är fortfarande väldigt potenta och verksamma. Rekommenderad användning är att svepa en bomullsrondell med Glow Tonic över ansiktet en eller två gånger per dag, något som med hjälp av sockerbaserad glykolsyra löser upp det yttre hudlagrets döda hudceller — och på så sätt tvingar fram de undre, nya hudcellerna och hjälper till att få en jämn hudton samt ökad elasticitet. Komplicerat? Kanske i teorin, men i praktiken kunde det inte vara enklare. Hyn får alltså en extra kick, och eftersom produkten även innehåller lugnande aloe vera och trollhassel dämpas irritation och rodnad.

pixi beauty glow tonic

Lever den då upp till hyllningarna? Svårt att säga faktiskt, enligt min mening. Min hy är naturligt klar, vilket gör att jag inte upplever någon livsomvälvande förändring i lyster (jag vet, inget att klaga på direkt). Det jag däremot behöver hjälp med är att dämpa rodnad på kinderna, och där tycker jag inte att Glow Tonic är på min sida. Jag blir inte mer rosa än vad jag redan är, men inte heller mindre. Jag älskar däremot känslan av supermjuk hy efter att jag svept klart med bomullsrondellen, och att följa det hela med återfuktande serum och kräm är inget annat än #truebliss. De dagar jag inte exfolierar (med Pixi eller någon annan produkt) känns hyn direkt lite mer ojämn och tråkig.

Summerat kan jag säga så här: effektiv och snäll toner som är perfekt för hen som inte provat exfolierande syror innan. Med tanke på den stora flaskan (250 ml) är den även väldigt prisvärd, speciellt jämfört med vad liknande produkter kan kosta. Den som har problem med väldigt blossande och känsliga kinder (exempelvis rosacea) bör nog hålla sig ifrån just Glow Tonic, eftersom trollhassel kan vara onödigt irriterande för sådan hy.

Utöver svenska Eleven.se (299 kr) går det att beställa Pixi Glow Tonic från brittiska Pixi (£18), där det går att få det fraktfritt vid ordrar över £35. Jag skulle gå ihop med en vän och köpa varsin flaska, eller plocka på mig lite andra spännande produkter — exempelvis någon av de nya face mists (£16) och Natural Brow Duo (£15). I USA beställs den via den amerikanska sidan, där den kostar $29 vilket direkt ger gratis frakt (God bless America). Märket säljs dessutom på kedjan Target, med undantag för just *trumvirvel* Glow Tonic.

10 kommentarer

Lägg till din →

Hahahaha tack Skatan! Hade jag ingen koll på alls, då är det ju onödigt att babbla om UK-priser hit och dit… 😀

[…] att jag (och hela El Mika) är fan av den berömda Pixi Glow Tonic (min recension kan ni hitta här, och ett litet tillägg här), så när jag var i USA senast passade jag på att plocka åt mig […]

Lämna ett svar