Sunbathing

beaute-pacifique-aesop-decleor

Det senaste har göteborgsvädret lovat något helt annat än att sommaren är på väg (extra surt för mig som flyttade från ett somrigt och 28-gradigt Pittsburgh till det här? Hmpf) men vi får väl stå ut och hålla tummarna för att det gör en tvärvändning snart… Brännan från senaste semestern börjar försvinna helt, så det är hög tid att börja fundera på vilka solskydd som ska få agera sköld på nästa semester. Mest sugen — om vi bortser från prislapparna — är jag på den här trion:

  • Stay Outside spf 30 från Beauté Pacifique låter spännande med en mix av både fysikaliskt och kemiskt solskydd, samtidigt som den ska återfukta och lugna med aloe vera. Jag gillar även att det är en stor flaska på 200 ml så att jag inte har någon anledning till att snåla på mängden vid varje applikation
  • Aēsop bjuder på spf 50 doftsatt med pepparmint i sin Avail Body Lotion with SunscreenDen verkar inte finnas online i Sverige, så det är butiken i Stockholm som gäller för att hitta den här som lovar både skydd och fjäderlätt känsla
  • Aroma Sun Expert är namnet på Decléors solserie, och Protective Hydrating Milk spf 50 låter ju hur skön som helst samtidigt som jag gillar det höga skyddet och att den (gäller alla tre) skyddar mot både UVA och UVB

Vilket solskydd, förutom kläder och skugga kanske, är er favorit? Kanske gömmer det sig något skönt budgettips hos någon av er kunniga läsare?

13 kommentarer

Lägg till din →

Förra året hade jag solskydd från Daylong som jag var väldigt nöjd med. Härlig konsistens, inte så skarp doft och bra pris. Nu har jag beställt moussen från Evy som jag läst mycket bra om, så det ska bli spännande att testa! Annars tycker jag att La Roche-Posay har bra och prisvärt solskydd, deras produkter använder jag till ansiktet.

Evy solskyddsmousse! Började först använda den på barnen och nu använder hela familjen den! Lätt att smörja in, torkar snabbt, ingen glans eller kladd och behöver inte smörjas in alls lika ofta som andra solskydd jag testat.

Vissa apotek har Evy, men priserna är bättre online! Innan man vänjer sig med moussen är det lätt att överdosera och då blir den lite odryg.

Nästa inköp: Evy (min kompis som är allergisk mot det mesta har alltid använt denna, hette Proderm (?) tidigare tror jag). Till ansiktet blir det nog Clarins eller Clinique.

Just nu använder jag La Roche-Posay Anthelios XL 50+ Fluide extrême, vilket jag har gjort i två-tre år. Kan smula om man inte stryker ut den (inga cirkulära rörelser).

+1 på nästa inköp A 😀

I kategorin tunna solskydd för ansiktet älskar jag Comfort Zone Skin Defender Emulsion SPF 30, smular dessutom aldrig.

Åh, jag blir också väldigt sugen på Evy! Jag tänkte köpa LRP ultra light 50 spf, men när jag kollade på hemsidan så är den tredje ingrediensen alkohol denat. Hur tänker ni med alkohol i solskydd? Och en sak till: Det svider ofta i mina ögon av solskydd, även om jag inte smörjer på ögonlocken. Vet ni vad det kan bero på? Läste någonstans att att kemiska solskydd tenderar att svida mer men har inte undersökt närmare.

Uh, jag är så dålig på det här med ihopsättningar av ingredienser… 🙁 Men skulle det vara skillnad på att använda alkohol denat i solkräm vs. vanlig ansiktskräm? Jag skulle nog avstå oavsett, tredje största är ju rätt mycket.

Jag har inte upplevt svidande ögon själv men läst på lite bloggar och kommentarer att det är många som gör det. Jag gillar fysiska solskydd så länge dom inte lämnar en ful finish, kommer ihåg att jag gillade Dermalogicas lätt färgade spf för ansiktet för något år sedan. Den kanske du kan få prov på? Just den jag använde verkar tagits ur sortimentet, men ultra sensitive tint spf30 tror jag är en kombo av fysiskt + kemiskt… Lycka till!

Paulas choise resist super light spf 30 är min favorit, har testat många. Den är lätt hudtonad och gör min hy liiiite snyggare tycker jag, är inte ett dugg kladdig eller lämnar nån vit hinna. Love it so much.

Den låter jättebra! Jag gillar lätt tonade för de dagar jag går på stan eller bara är hemma/på jobbet, men inte lika mycket på stranden 🙂 Tycker det är skönt att ha två olika för ansiktet så jag kan ta den som passar bäst för stunden.

Jag har nu köpt Clinique City Block Sheer SPF 25. Formulan är tonad och krämig men lätt på huden. Jag kan därmed i princip utesluta min neutraliserande primer från Bare Minerals. Hittills är jag nöjd med mitt köp!

Lämna ett svar