Lockar med Wen Cleansing Conditioner

wen_pomegranate_cleansing

För ett par månader sedan var det dags för mina lockar att få prova på ytterligare ett icklöddrande-alternativ, närmare bestämt amerikanska Wen. På samma sätt som DevaCurl är teorin här att du tvättar håret med ett rengörande balsam, fritt från uttorkande och starka sulfater. Wen Cleansing Conditioner är ett tjockt och rikt balsam, som används i generösa mängder och liksom masseras in i hår och hårbotten. Jag har inte haft en pump till min flaska, så istället för de 24-34 pump (!!!) som anges till medellångt hår har jag klämt ut en rejäl korv *hehe* och masserat in så mycket som krävts för att håret ska kännas mättat. Sedan låter jag det sitta i medan jag duschar och fixar resterande kropp, och när jag sedan sköljer ur känns håret direkt mycket glattare, starkare och mjukt.

Cleansing Conditioner är alltså som två produkter i ett, och istället för ett efterföljande balsam brukar jag ta en klick stor som en femkrona som jag fördelar i längder och toppar och sedan låter sitta i utan att skölja ur det. Det är lätt att tro att håret känns — eller ser — fett, men tack vare att jag har såpass torrt hår är det inget jag upplever. Pomegranate, versionen jag har, är dessutom anpassad för alla hårtyper. För den som exempelvis har lite oljigare hår finns varianten Cucumber Aloe, och för torr hårbotten Tea Tree.

Wen curls Mi

Dagen efter, fortfarande bra återfuktat men med något slappare lockar

Med Wen blir mina lockar väldigt återfuktade och definierade, trots att serien inte innehåller någon stylingprodukt för lockigt hår. Jag har däremot märkt att cleansern passar bra ihop med styling från båda DevaCurl och Davines, så förhoppningsvis kan det passa med något av det ni redan har hemma.

Wen köps i Sverige via deras lätt TV Shop-aktiga hemsida (kämpa!), och i USA på exempelvis Sephora. Om man följer deras påstående att “ju mer produkt desto bättre resultat!” gissar jag att den stora flaskan tar slut rätt snabbt, men trots det rekommenderar er med torra lockar att prova på.

4 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar