Tata Harper Resurfacing Mask

tata-harper-resurfacing-mask

Mask time people! Och en ekologisk sådan dessutom. Som ni vet har jag tidigare visat upp de ansiktsmasker jag har, och sedan dess kanske det tillkommit en. Eller två. Eller… tre? Nej, jag tror vi stannar vid två. Det var min julklapp till mig själv som innehöll Resurfacing Mask och Moisturizing Mask från Tata Harper, och jag tänkte börja med att prata om den förstnämnda.

Resurfacing Mask är en snällt exfolierande och rengörande mask baserad på växtbaserade BHA-syror, det vill säga oljelösliga syror som bättre kan tränga in i porer och exfoliera döda hudceller och talg, än exempelvis lite starkare AHA-syror (som enbart arbetar på ytan). Att den är skonsam kan jag skriva under på, då den inte irriterar mina känsliga kinder eller ger någon pirrande effekt överhuvudtaget. Konsistensen är lite som en mix mellan puré och gelé, den är lätt att stryka ut på huden, och den doftar rätt intensivt — men gott — åt det örtigt medicinska hållet.

Home spa Tata Harper resurfacing mask

Jag älskar att förhöja känslan av ett eget spa genom att lägga ansiktsmask med hjälp av en pensel, något som dessutom hjälper till att fördela masken jämnt över ansiktet. Efter att jag lagt ett tunt lager av Resurfacing Mask beror det helt på min huds dagsform hur länge jag låter den sitta på, allt från 10 (en känslig dag, eller om jag redan exfolierat på bra tidigare i veckan) till 30 minuter (underbart efter några dagars semester eller sjukdom) och när jag sedan sköljer av den är huden babymjuk och 100 % redo för att ta emot härliga ingredienser i form av serum, ytterligare fuktmask och/eller ansiktskräm. Masken stelnar lite lätt under tiden jag har på den, men inte så att det stramar otrevligt. Att sedan dessutom använda en våt, ljummen liten handduk att ta bort den med… Goddamnit! <3

Om jag ska jämföra den med någon annan mask skulle jag säga Night Renewer från allas vår favorit Comfort Zone Skin Regimen. Likheten ligger främst i konsistens och resultat och skillnaden är främst att Tata Harpers mask är ekologisk.

Min prova på-burk på 15 ml gissar jag kommer att räcka till ungefär 15-20 tillfällen, vilket gör att priset på $55/£44 för en fullstor burk (30 ml) känns rätt hyggligt med tanke på resultatet, den imponerande ingredienslistan (aloe vera som nummer ett!) och faktumet att det är en ekologisk och handgjord produkt. Online hittar ni masken på Naturismo, som erbjuder gratis frakt, eller hos stockholmsbutiken Ideale.

8 kommentarer

Lägg till din →

En gång i veckan tycker jag låter bra! Om du inte använder några andra peelande/exfolierande produkter kan du nog använda den 2 gånger i veckan. Allt beror på hur känslig din hud är, bättre att vara försiktig 🙂

Lämna ett svar