Living Proof No Frizz

living proof no frizz serie

Under sommaren har Mi och Ka provat Living Proof No Frizz, det amerikanska märket vars serie hävdar dämpa frissighet i hår med 70 % tack vare en ny typ av fuktighetsdämpande molekyl, och ett tillvägagångssätt som känns lite modernare än tidigare (läs: istället för att dränka håret i silikoner och på så sätt tvinga ner håret med ren och skär vikt).

Så här tyckte vi: schampot löddrar väldigt bra trots avsaknaden av sulfater och silikoner, och det räcker att ta schampo en gång när vi annars ofta behöver två omgångar. Det räcker också att ta ganska lite produkt vilket gör det drygt och mer hållbart (schampo och balsam kostar 229 kronor). Lukten är diskret och neutral och sitter inte i efter tvätt, förutom som en lätt förnimmelse. Första intrycket i duschen är att håret blir väldigt strävt när schampot sköljs ur, men så fort balsamet sköljts ur blir det jättemjukt och följsamt. Påminner om U Luxury på den fronten (som också är sulfatfritt, intressant…)! Resultat är glansigt hår som ser friskt ut och Mi upplevde att håret blir mer sammanhållet, som att topparna blir på lite bättre humör. Båda upplevde att håret känns mindre strävt än vanligt.

Ka som låter håret självtorka och som inte använder några stylingprodukter tyckte att det funkar sådär mot frizz. Ja, det är lite mindre frizzigt och slätare, men inte jättestor effekt. Mi som testade rakt hår för en helg tyckte att tillsammans med tillhörande styling och värmeverktyg blev håret overkligt slätt och mjukt, inte alls samma “fluff” efter minsta möjliga fuktighet eller vind. Som efter frisörföning! De gånger hon bara använde schampot och balsamet utan styling, utan istället använde sina vanliga produkter för lockigt hår blev slutresultatet lite slakare och tamare lockar — utan friss.

Oavsett om en använder schampo och balsam från ett annat märke fungerar både Leave-in conditioner och Nourishing styling cream utmärkt som stärkande och utredande styling när håret fortfarande är vått. Stylingkrämen är dessutom en av få som verkligen lugnar ner frissigt hår, utan att tynga ner eller lämna någon läskig hinna.

Sammanfattningsvis kanske inte serien är toppen för de som vill ha lite mer struktur på håret, som exempelvis lockar (Mi) eller vågor (Ka). Eftersom det är rätt utslätande effekt så försvinner lockarna lätt dag två eller tre. Trots det kan vi verkligen rekommendera produkterna eftersom håret känns så friskt och välmående, och det kan det kanske vara värt även om håret blir slätare än vanligt. Och hey, bara för att vi personligen inte har så slätt hår är det ju trots allt en egenskap som många eftersträvar — och för er är det bara att köra på! Salonger som är återförsäljare hittar ni här.

Lämna ett svar