Tio tomma #19

Tio tomma 19a

Det rullar på här hemma i produkttestarland, och här har vi den första laddningen att ta slut sedan vi flyttat tillbaka till Göteborg. Mest hudvård den här gången, ett tydligt tecken på var mitt intresse och fokus ligger för tillfället…

  • En ögonkräm? Det känns nästan lika exotiskt att ta slut på som en parfym, men Filorga Time-Filler Eyes har varit så skön att använda att jag numer räknar mig som en fullfjädrad ögonkrämsanvändare. Den första krämen som fick mig på fall var från Gilda, och jämfört med den är Filorga något rikare och fluffigare utan att bli för tung eller kladdig. Huden kring ögonen tackar mig genom att aldrig strama eller se rynkig ut. Litet minus för att den kommer i burk (som dessutom är onödigt stor jämfört med mängden produkt i), men jag märkte aldrig att den på något sätt försämrades eller blev gammal
  • Kiehl’s Ultra Facial Cream är antagligen den fjärde i raden som min man gjort slut på, och dess enkla men pålitliga formula är precis så återfuktande och lugnande som hans hy behöver. Den här burken åker däremot inte till plaståtervinningen, utan till en egen påse där vi sparar tomma Kiehl’s-förpackningar i väntan på att byta in dom mot en ny (går i Göteborg bra att göra på Åhléns City)
  • Jurlique Rosewater Balancing Mist är ett fint rosdoftande ansiktsvatten gjort på riktigt rosextrakt (det är tyvärr inte alla rosvatten som är, många innehåller istället syntetisk färg och doft), men som — trots att det känns skönt att använda — har ett högt innehåll av alkohol (varför?) och ytterligare tillsatt parfym. Min hy hade trots det inget emot det, men nästa gång tittar jag hellre på alkoholfria syskonet med ringblomma
  • Från samma kit kom även Jurlique Skin Balancing Face Oil, en skön och kraftfull ansiktsolja som verkligen varit skön att använda som nattlig kur. Med en lätt örtig doft lägger den sig som en skyddande filt på huden samtidigt som den även tränger ner och återställer både fukt och elasticitet, och som bonus passade den även min mans torra och känsliga hy. En flaska jag gärna skulle ha en till av!
  • Andra rosvattnet att ta slut under samma period är varianten från Mario Badescu, och förutom att den fungerade okej som en uppfriskande spray på stranden är det inget jag blev speciellt imponerad av. Det här är en av de falska rosprodukterna jag nämnde ovan, eftersom den inte innehåller någon faktisk ros — bara färgämnen och syntetisk parfym. Utöver det är den laddad med mineraloljor, vilket kan vara irriterande och tilltäppande för känslig hy. Det är tydligt att det här är en mycket billigare produkt när man jämför med den från Jurlique, utan för att den delen säga att cash alltid är lika med kvalitet

Tio tomma 19b

  • Duschkrämen från Urtekram ville jag verkligen gilla, dels för att den är lättillgänglig och har ett bra pris, men även för att Ka är ett stort fan av märket. Tyvärr tyckte jag inte att den här var så mycket att heja över, då den gav ett ytterst medelmåttigt och tråkigt intryck. “Intetsägande sjukhustvål” tycker både min man och jag, den goda Nordic Birch-doften till trots
  • Sensitive Facial Cleanser från Acure recenserade jag kärleksfullt för några månader sedan, och efter det tog vår första tub slut — efter att vi noggrant skrapat ur varenda droppe. En ersättande tub är redan påbörjad, och vid nästa USA-resa kommer jag antagligen att köpa tub nummer tre och fyra…
  • En andra ansiktstvätt som tagit slut i samma veva är sköna Soy Fresh Cleanser från Fresh. Gurkdoftande, lödderfri gel som rengör utan att strippa huden på fukt? Ja tack, och även den här (i praktisk, resvänlig mellanstorlek) kommer att köpas i USA till hösten
  • Porefinist Anti-shine Fresh Cleansing Oil är en av de tunnaste rengöringsoljorna jag stött på (som jag skrivit tidigare) och just den här räknar jag inte till det bästa Shu Uemura har att erbjuda
  • Hårinpackningen från Briogeo är en som verkligen hjälper till att reparera håret och hålla det starkt, utan att tynga ner eller lägga sig som någon läskig hinna. Don’t Despair Repair! passar lockigt hår ypperligt eftersom det laddar lockarna med fukt, och det enda som irriterar mig är att jag lyckades tappa burken i duschen — hejdå halva innehållet :C

5 kommentarer

Lägg till din →

Hej! Jag är lite sent ute med denna fråga, men jag satt och tittade på min facial spray från Mario Badescu och förstår inte riktigt vad som är mineraloljor? Jag har inga jättevarma känslor för själva produkten, men jag blev nyfiken på vad du syftar på.

Ja du nu vet jag inte! När jag googlade ingredienserna för att skriva inlägget fick jag upp att Propylene Glycol (andra på INCI) var ett derivat av mineralolja, men nu när jag söker lite mer noggrant blir jag väldigt osäker… Vill verkligen inte sprida osanning, och speciellt inte i ett område där ord som “toxins” används. Jag tror inte på att kroppen mår dåligt av *godkända och välkända* ingredienser som använts av företag i decennier, men kan däremot ibland märka av att vissa ingredienser gör att jag får lite extra plitor/finnar.

Det jag hittar är att PG är en vattenlöslig sammansättning, som används för att späda ut och/eller göra produkter “glatta”. All good. Sen verkar det kanske som att PG är ett derivat av ett i sin tur mineralolje-derivat..? Eh, jag tror jag blundade lite extra länge på kemilektionerna… 😉

“It is a colorless and odorless liquid and is completely water-soluble. PG is a synthetic product obtained from the hydration of propylene oxide, which is derived from petroleum products.”

Den här artikeln — skriven av en kemist — verkar rätt bra och informativ (även om det i det här fallet handlar om hårprodukter istället för hud) http://www.naturallycurly.com/curlreading/curl-products/curlchemist-the-truth-and-fiction-about-propylene-glycol/

Lämna ett svar