Veckans provpåse: Tata Harper Refreshing Cleanser

Postat tisdag 17 november 2015 | 11 kommentarer

Det här är faktiskt inte roligt alls — snarare det värsta du kan råka ut för som hudvårdsnörd — nämligen att prova på en produkt som är SÅ PERFEKT att varma känslor uppstår redan vid första kontakten, för att sedan övergå till tandagnisslan när den lilla lilla provpåsen tar slut och du inser att du är djupt (och olyckligt) förälskad i en ansiktstvätt som kostar 740 kronor. Sju. Hundra. Fyrtio. Kronor.

Om jag är lite mer detaljerad så handlar det här — återigen — om en ansiktsrengöring från amerikanska Tata Harper. Ni vet att jag älskade dess syskon Regenerating Cleanseroch enkelt förklarat är Refreshing Cleanser mer eller mindre samma tvätt med skillnaden att den inte innehåller skrubbkornen som finns i Regenerating. Om jag gillar? Ja men ni kan ju gissa.

Provpåsen räckte till tre mycket generösa tvättar, och om jag bara hade varit mindre klumpig girig och inte tryckt ut så mycket de första två gångerna hade jag antagligen fått ut fem fullgoda användningar ur den. *djup suck* Jag applicerar tvätten med torra händer på torrt ansikte, både eftersom det är mitt favoritsätt men även för att instruktionerna säger så. På samma sätt som Regenerating Cleanser är Refreshing Cleanser en lerbaserad ansiktstvätt, något som jag nu inser är min grej. För att inte slösa den på att ta bort smink använde jag den enbart som en morgontvätt, och LÅT MIG BERÄTTA hur excellent den är för det syftet: du vet hur du sluddrande och vingligt tar dig till badrummet på morgonen? Och hur sinnet känns förslöat och avdomnat? Massera då in den här härligheten och känn livsandarna återvända. Jag kan ärligt säga att bara tanken på att tvätta ansiktet fick mig upp ur sängen så mycket enklare de tre morgnar jag använde den. It’s that good.

Att massera in Refreshing Cleanser är att rengöra huden skonsamt samtidigt som jag matar den med fukt och löser upp orenheter. Den säger sig passa ypperligt för känslig hud och jag har inte märkt av något som tyder på annat. Efter att jag masserat, tillsatt några droppar vatten och masserat lite till, sköljer jag av och upplever då den mjukaste hud jag kan tänka mig. Efter jag använt den första gången var jag nästan osäker på om jag hade tvättat ansiktet eller smort in det med fuktkräm? Såpass återfuktad och spänstig kändes huden. Den är med andra ord en perfekt rengörare för den som vill tvätta ansiktet så skonsamt som möjligt, och måste vara en 100 % hit under vinterhalvåret.

tata harper refreshing cleanser

Jag kan med andra ord inte säga något negativt alls om Refreshing Cleanser, förutom det galna priset, och har redan börjat fundera på hur en fullstor flaska kan bli min. Det hade varit väldigt intressant att sätta den på riktigt prov dvs. använda den lite mer regelbundet än tre dagar…


Kl 9:25
Etiketter: Ekolog-ish, Hudvård, Recension

11 kommentarer

 1. Des
  17 november 2015 14:47

  GIRL. Jag är så sugen på att klicka hem ett provkit från Cult Beauty, har du sett det? https://www.cultbeauty.co.uk/tata-harper-tata-s-daily-essentials.html (Sry 4 enabling, btw.)

  Svara
  • Mi
   17 november 2015 15:23

   Enablers <3

   Hade det varit ett kit med alla deras rengöringar hade jag varit GAME! Tycker du borde slå till (see? Enabling works both ways!), masken är BRA tvätten är BRA oljan är BRA! Av någon anledning är jag inte lika huvudlöst nyfiken på hennes serum och krämer, men ge mig bara lite mer tid... 😉

   Svara
   • Anonym
    17 november 2015 18:39

    Oh you temptress!

    Svara
    • Mi
     18 november 2015 10:03

     😀 😀 😀

     Svara
 2. Linnea (finamig.se)
  19 november 2015 13:13

  Spännande produkt! Alltid roligt att hitta något som man verkligen gillar 🙂 (minus priset då)

  Svara
  • Mi
   20 november 2015 09:51

   Ja jag kan inte använda nog med superlativ! Kan inte ni ta in Tata Harper på Fina Mig?! Jag skulle bli er största kund, haha 😀 (efter löning that is)

   Svara
 3. El Mika » Veckans provpåse: Tata Harper Replenishing Nutrient Complex
  15 december 2015 16:58

  […] inte är mitt förstahandsval på grund av så mycket annat som lockar mer — som masken eller cleansern — och önskar att märket blir bättre representerat i […]

  Svara
 4. El Mika » Veckans provpåse: Sunday Riley Ceramic Slip
  5 januari 2016 16:05

  […] vet är jag insnöad på ansiktsrengöringar för tillfället, och efter att gudomliga Tata Harper Refreshing Cleanser tog slut satte jag tänderna i en väldigt lik produkt, Ceramic Slip Cleanser från Sunday Riley. […]

  Svara
 5. El Mika » Veckans provpåse: Dr Dennis Gros All-in-One Cleanser with Toner
  21 maj 2016 11:11

  […] vit, doftfri och enkel att hantera. Trots att den är tjockare än både Ceramic Slip och Refreshing Cleanser har den högre viskositet, det vill säga glider enklare över huden. Jag kan massera in den lite […]

  Svara
 6. El Mika » En ekologisk rutin
  8 juni 2016 15:47

  […] Tata Harper Refreshing Cleanser […]

  Svara
 7. El Mika » På köplistan just nu
  22 juni 2016 14:56

  […] räcker) och ni vet hur mycket jag älskar att testa produkter i mindre förpackningar. Jag älskar Tatas rengöringar sedan tidigare, men har inte provat hennes oljerengöring (!!!). Kanske läge att lägga en […]

  Svara

Kommentera