Clinique Turnaround Rivitalizing Lotion

Postat måndag 28 december 2015 | 13 kommentarer

clinique turnaround revitalizing lotion

Känner du att det saknas ett extra, återfuktande steg i din hudvårdsrutin? Då är det här något för dig! Jag är medveten att kanske inte alla tycker det är lika barnsligt roligt som jag att rengöra och smörja in ansiktet, men här kommer alltså ännu en produktkategori att klämma in utöver de heliga Rengöring, Exfoliering, Serum och Kräm.

Turnaround Revitalizing Lotion (210 kr/200 ml) från good ol’ Clinique kan enklast beskrivas som ett ansiktsvatten att badda in på huden efter att du först rengjort och eventuellt exfolierat den, och konsistensmässigt kan jag bäst beskriva det som tjockt vatten. Kollar vi på innehållet är det återfuktande glycerin och hyaluronsyra som står för återfuktning, en jäst variant av lactobacillus hjälper till att lugna medan huden även får sig en liten lätt touch av förnyelse med hjälp av acetyl glucosamine — en typ av sockerbaserad aminosyra.

Slut på ingrediensnörderiet, hoppas det att gick förstå hjälpligt. Men vad gör det här vattnet egentligen? Jo, det tillför en ordentlig dos lugnande återfuktning utan att för den delen kännas på huden (alltså ingen hinna, inget klibb etc). Jag skakar ut ett par droppar i handflatan, stryker eller baddar in det relativt försiktigt på nyrengjord hud och går sedan vidare till serum och kräm. Jag känner direkt att huden blir mindre torr, mjukare, fastare och lugnad, speciellt de dagar jag använt mig av lite tyngre tvätt och/eller syra. Under tiden som huden absorberar lotionen kan jag i lugn och ro plocka fram resterande krämer utan att skynda — och banne mig om jag inte tycker att huden har lättare för att behålla fukt under dagens gång.

Att använda en vattenbaserad lotion är en stark tradition i hudvårdens Asien, och visst är det lätt att bortfärda det som en onödig gimmick och ytterligare något att kränga på oss konsumenter. Men vet ni vad? Jag gillar det. Så pass mycket att jag — hör och häpna — antagligen kommer att köpa en ny flaska när väl dessa 200 ml tagit slut (vilket jag uppskattar borde ta minst 4 månader totalt). Så där har ni det, ungefär det bästa betyget det går att få från en skönhetsbloggare…

clinique lotion insta

Eftersom Clinique inte publicerar sina innehållslistor på nätet lägger jag upp den här, för den som är intresserad. Värt att notera är att konserveringsmedlet phenoxylethanol — som Ka lärt oss kan användas som markör för att veta vilka ingredienser som det existerar mindre än 1 % av — ligger absolut sist i listan.

INCI: water, glycerin, dipropylene glycol, propanediol, saccharomyces lysate extract, centella asiatica (hydrocotyl), extract, caffeine, bifida ferment lysate, acetyl glucosamine, lactobacillus ferment, creatine, ergothioneine, a denosine phosphate, punica granatum (pomegranate) fruit juice, acetyl carnitine hcl, oryza sativa (rice) bran extract, peg – 8, ppg – 6 – decyltetradeceth – 30, caprylyl glycol, carbomer, trehalose, hexylene glycol, yeast extract, sodium hyaluronate, polyquaternium- 51, butylene glycol, tromethamine, trisodium hedta, phenoxyethanol


Kl 14:14
Etiketter: Hudvård, Produktutskick, Recension

13 kommentarer

 1. A
  29 december 2015 11:14

  Jag dregglar!

  Svara
  • Mi
   29 december 2015 15:03

   Haha! Torka dig om munnen och bege dig till närmsta disk asap! Har även sett att dom har en variant med pitera i (kopia på den omsusade och SVINDYRA essensen från SK-II) som än så länge bara säljs i USA.. Vill ha den så sjukt mycket!

   Svara
   • A
    5 januari 2016 09:47

    Tur att sambon spenderar så mycket tid på diverse obskyra flygplatser?

    Svara
    • Mi
     5 januari 2016 14:53

     Himla passande ja 😉

     Svara
 2. Anna
  31 december 2015 14:08

  Jag blev också sugen på den här! Inser dock att den här: http://skincity.se/en/product/4486/paulas-choice-earth-sourced-purely-natural-refreshing-toner som jag använder väl är ganska lik. Tar lite i handflatorna och gnider in efter rengöring. Bra, men onekligen väldigt mycket fulare är cliniques…

  Svara
  • Mi
   5 januari 2016 14:55

   Haha du den flaskan gick inte av för hackor! MEN, jag blev sjukt imponerad/lockad av innehållet, verkar ju riktigt lovande! Plus också för att den är ekologisk… Å andra sidan är som du säger Clinique snyggare och ger dessutom större flaska för mindre prislapp.

   Svara
 3. El Mika » Clinique Just Browsing Brush-On Styling Mousse
  9 januari 2016 13:37

  […] ta slut inom MAX två månader. Och det är väl ändå inte okej, eller? Bortsett från det: ännu en fullträff från […]

  Svara
 4. El Mika » Svepet, februari 2016
  13 februari 2016 08:55

  […] tackar aldrig nej till ett återfuktande steg, och när Lumene nu har lanserat en essens (återfuktande steg att klämma in mellan tvätt och serum) med c-vitamin och för ett hyfsat pris känns det som en […]

  Svara
 5. El Mika » En rymlig necessär senare
  29 mars 2016 17:57

  […] min bästa essence från Clinique är allt för platskrävande passar jag på att köra på ett test av amerikanska Indie Lee Coq-10 […]

  Svara
 6. El Mika » Veckans provpåse: May Coop Raw Sauce
  10 oktober 2016 20:50

  […] återfuktare — direkt efter tvätt, innan serum och kräm/olja. Jämfört med min favorit från Clinique är Raw Sauce lite tjockare och klibbigare men går ändå snabbt och enkelt in i huden och preppar […]

  Svara
 7. El Mika » La Roche-Posey Toleriane Ultra
  28 augusti 2017 14:50

  […] lätt, krämig och skön historia att använda. Jag gillar att använda den i kombination med en go essens innan jag ska till träningen medan jag håller mig till en kräm med solskydd i till vardags. […]

  Svara
 8. El Mika » En ocensurerad titt på översta badrumshyllan
  8 oktober 2017 12:36

  […] som någon överraskning, och det här är andra flaskan som snart är slut (läs min recension här). Samtidigt som jag vill att den ska ta slut pga Skönt Att Ta Slut På Grejer I Allt Överflöd […]

  Svara
 9. El Mika » LING Dual Moisture Emulsion
  10 mars 2018 11:17

  […] till med kräm och serum så när den väl tog slut blev jag lätt nervös. Jag hade en backup av min gamla Clinique-favorit, den första essensen jag testade — men tyvärr får jag säga att den inte kunde mäta sig […]

  Svara

Kommentera