Comfort Zone Skin Regimen Renewer Mask

 

Comfort Zone night renewer

Det bästa måste väl nästan vara när det går att fynda i sina egna gömmor va? Det är precis vad jag gjort nu, när jag efter ett långt uppehåll hittat tillbaka till ansiktsmasken Renewer Mask (hette tidigare Night Renewer) som är den del av den underbara serien Skin Regimen från italienska Comfort Zone. Ja, jag har haft den väldigt länge (sedan våren 2013 närmare bestämt) men nej, den har inte ändrat karaktär varken doft- eller konsistensmässigt — och inte heller kvalitetsmässigt.

Skin Regimen blev jag och Ka introducerade för när vi var små rookies inom hudvård, och precis började inse fördelen med att faktiskt använda ett serum — inte bara tvätta och kräma med dagkräm. Oooooh! Dörren in till hudvårdsvärlden stod på glänt, och vi har öppnat den lite mer för varje år sedan dess. På den tiden visste jag på sin höjd vad en ansiktsskrubb var, men enbart av den mekaniska sorten. Syror? AHA? BHA? Exfolieeeeeering? Nej, det var något jag enbart associerade till avancerade spa-behandlingar och experter. Och TA-DA här är vi nu! Jag exfolierar på daglig basis samtidigt som jag njuter av att lägga en lite vassare ansiktsmask ungefär en gång i veckan.

Det jag är ute efter när jag lägger en mer djupgående ansiktsmask är att den ska hjälpa till ta fram det bästa ur min hud, det vill säga eliminera torr, livlös och ojämn hud — utan att för den delen irritera eller försvaga den naturliga skyddsbarriären. Och let me tell you, Renewer Mask är en av de bästa jag (hittills) provat och faktiskt den enda som ger ett såpass synligt resultat. Jag applicerar masken med en enkel sminkpensel efter att jag tvättat av mig sminket på kvällen, låter den sitta på i 10-15 minuter, och tar sedan av den genom att torka med en ren och varmt uppblött handduk. På så sätt försvinner alla rester snabbt och enkelt (masken kan annars vara lite väl slajmig att skölja av utan att göra mayhem i badrummet) samtidigt som frottén ger en ytterligare snäll buffning av huden.

Comfort Zone night renewer 2

Effekten är som sagt omedelbar, och som inte bara känns len utan även har en sällan skådad klarhet och lyster. Hyn är som pånyttfödd! Det låter cheesy, men det är faktiskt helt otroligt hur pass jämn och uppfräschad huden blir. Att sedan mata på med näringsrika och återfuktande ingredienser i form av ett bra serum och en matig nattkräm (eller mask) känns som att utnyttja effekten till 100 % och ger ett makalöst resultat till morgonen efter.

Ni kanske är några som kommer ihåg att jag jämförde Tata Harper Resurfacing Mask med Comfort Zones version för inte så länge sedan, och trots att det är väldigt jämnt mellan de två måste jag nog utse Renewer Mask till den slutgiltiga vinnaren. Visst, Tata är ekologisk och väldigt lyxig, men banne mig om huden inte strålar ännu mer (och det säger inte lite!) tack vare Renewer Mask.

Masken (555 kr/55 ml) och resterande produkter ur Skin Regimen-serien går att köpa på utvalda salonger samt Hudoteket.se.

7 kommentarer

Lägg till din →

Comfort Zone är ett märke jag varit nyfiken på i flera år, men än så länge har jag bara kommit mig för att testa en ansiktsskrubb från dem. Den här masken låter ju fantastisk så kanske borde jag unna mig själv en liten julklapp. 🙂

Lämna ett svar