Guide: Philadelphia

EMK guide philly

Dags att göra en spin off på våra populära New York Cityguider, nämligen en liten guide över Philadelphia! För den som inte har stenkoll ligger även Philly på östkusten (16 mil sydväst om NYC, och bara 1-1,5 timme med tåget), är den största staden i staten Pennsylvania, och femte största staden i USA. Förutom att vara en av de tyngsta historiska platserna i USA är det dessutom en väldigt trevlig liten storstad, och de centrala delarna skulle lika gärna kunna vara en stadsdel på Manhattan. I alla fall om vi pratar arkitektur och stämning.

Mi var där tidigt i våras, och här är vad hon har att rapportera i skönhetsväg!

EMK philly

Walnut Street & Chestnut Street

På de nötiga gatorna mitt i centrum hittas det mesta, det är i ärlighetens namn få skönhetsmärken som inte går att få tag på i dessa kvarter. Eller vad sägs om butiker som:

Ulta Beauty (1619 Walnut Street) ligger alltså mitt i smeten i Philadelphia, något som inte annars hör till vanligheterna när det kommer till Ulta och storstäderna. Ofta ligger butikerna utanför centrum, och som exempel finns det faktiskt inte en enda butik på Manhattan. Enklast beskrivet påminner Ulta om Sephora, med lite mer fokus på hårprodukter än lyxig hudvård, och har även ofta en avdelning som påminner om ett amerikanskt pharmacy — dvs innehållandes mycket budgetmärken inom smink och nagelvård. Den på Walnut St i Philadelphia är en relativt stor en, med bland annat en Benefit Brow Bar.

L’Occitane (1606 Walnut Street) kanske inte är det mest exotiska för oss européer, men inte mindre mysigt att smita in och kanske tvätta händerna, prova någon härlig kräm och spana efter bra deals för det!

Bluemercury (1707 Walnut Street) kan jag tycka är den trevligaste av gänget, en mindre butik med snäll och kunnig personal och märken som lyxiga hårvårdsmärket Oribe, smink från Trish McEvoy och så egna hudvårdsmärket M-61, ett märke jag läst bra om och vars Power Glow Peel tydligen ska vara något riktigt extra (dom innehåller en mix av både AHA och BHA-syror!). Bluemercury har jag nämnt tidigare när vi tipsat om NYC, och det är alltså en mindre kedja med butiker över hela USA. Dom har ungefär lika mycket hud- och hårvård som dom har smink, och ger till skillnad från Sephora och Ulta ett lite mer personligt och småskaligt intryck — väldigt trevligt!

Rescue Spa (1601 Walnut Street, exceptionellt svårt att hitta men det är hissen i den annars tomma lobbyn som gäller, jag lovar!) är så nära en institution i staden man kan komma, och är en av ytterst få återförsäljare av franska Biologique Recherche i USA — märket med den omtalade syrabehandlingen P50. Här går du på lyxiga ansiktsbehandlingar, får dina ögonbryn skulpterade eller bara shoppar sönder plånboken på alla spännande märken dom säljer. Hypade By Terry, Lipgloss Queen och Chantecaille är några av de lyxiga sminkmärkena som finns, och snackar vi hudvård har dom bland annat Dr. Dennis Gross, tidigare nämnda Biologique Recherche och Jan Marini.

Härlig buffé med smink från By Terry hos Rescue Spa

Sephora (1714 Chestnut Street) gör en sällan besviken, och i just den här butiken går det dessutom att hitta trevligheter från Sunday Riley, Jurlique och NUDE Skincare. På samma gata och kvarter ligger även klädbutikerna J. Crew, Nordstrom och Uniqlo.

EMK philly night

Philly är dessutom en väldigt trevlig matstad, och en helkväll på A. Kitchen+Bar (bar och resturang ligger vägg i vägg) rekommenderas högt. För utmärkt italiensk mat är Little Nonna’s stället att gå till. Och missa för allt i världen inte alla trevliga happy hours i form av Buck-a-Shuck — det vill säga ostron för en dollar.

Sammantaget är Philly en riktigt trevlig stad och ett helt klart värdigt resmål att lägga en natt eller två på för den som reser runt på östkusten i USA!

2 kommentarer

Lägg till din →

Hjälp vad ressugen jag blir, även om det känns långt bort bland dagisbaciller och terrorister… Och tvätta händerna hos L’Occitane är alltid en bra idé, det brukar jag också göra 🙂

Ja visst rycker det i resebaguetten 😉 Och det är nästan sjukt hur skönt det kan vara att få tvätta händerna ibland?! L’Occitane och Kiehl’s brukar vara säkra kort för mysiga handfat och krämer.

Lämna ett svar