Kjær Weis Lip Tint

Kjær Weis Lip Tint (1)

Jag brukar inte ha problem med att slänga förpackningar, men med Kjær Weis är det riktigt svårt. Därför sparar jag den fina röda kartongen lite till. Inte minst för att skydda innehållet: Lip Tint i färgen Beloved. Det danska kosmetikmärket gör ekologiskt och naturligt lyxsmink, som till exempel en foundation Mi älskade, och en innovativ mascara. Alla produkter kommer i tunga, gedigna metallaskar — och när innehållet tar slut går det att köpa en refill. Det är dyra grejer, inget snack om saken, men de håller riktigt hög kvalitet och är en fröjd bara att titta på.

Just Lip Tint är en certifierad ekologisk produkt vilket betyder att minst 95 % av innehållet har ekologiskt ursprung. Bivax och jojobaolja är fuktgivare och olja från äppelros ska verka anti-aging. Gardeniaextrakt fungerar som ett naturligt konserveringsmedel som hjälper till att hålla produkten fräsch i 12 månader efter öppnad ask. Grundaren, Kirsten Kjær Weis, säger själv så här om färgen Beloved:

This color is more of a blackberry than burgundy. I’ve used it on many different skin tones, and find it to be universally flattering.

Jag kan inte annat än hålla med och älska färgen på mina läppar, vare sig jag tar ett tunt lager med fingret eller använder en pensel och målar på ett mer opakt lager. Det känns mjukt och skönt på läpparna och ger en semi-matt finish, alltså inte för glossigt, och när det väl försvinner från läpparna så sker det på ett snyggt sätt (ingen rand runt läppkonturerna alltså). Se swatch hos Genuine Glow!

Kjær Weis Lip Tint (2)

Vad är dåligt då? Priset på 439 kanske, som verkligen känns i det saftigaste laget. Refillen kostar 199 kronor men ändå, det är mycket pengar. Med så pass vårdande ingredienser kanske jag hellre hade köpt ett krämrouge eller en foundation från samma märke i stället, för att liksom få lite mer valuta för pengarna. I Sverige är bland annat trevliga shoppen Swedish Beauty Factory återförsäljare av märket.

2 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar