En lockig rutin med Living Proof Curl

living proof curl serie

Dags att ta upp tråden med Let’s talk about curls-serien! Jag ska försöka utvärdera och sätta ord på de produkter jag använt mig av det senaste halvåret, och vi börjar med Curl från amerikanska Living Proof. Serien består av schampo, balsam och två olika stylingprodukter och är riktad till oss med naturligt lockigt eller vågigt hår. Själva beskriver LP sin serie så här:

Provides residue-free cuticle smoothing for long-lasting curl definition, and delivers touchable hold for long-lasting, resilient curls. Finally, life-proof curls that are beautiful, frizz-free, and defined – and stay that way 2x longer

På samma sätt som min favorit DevaCurl är grundtanken att tvätta håret utan lödder och utan starka rengöringsmedel som exempelvis sulfater. Jag som är van vid att tvätta håret med så kallade cleansing conditioners har inga problem med det — lite knasiga — faktum att schampot är en väldigt krämig och tjock vit historia (väldigt likt ett traditionellt balsam) och balsamet är genomskinligt, tunnflytande och glatt (som ett *trumvirvel* klassiskt schampo). Inte heller stör avsaknaden av lödder mig nämnvärt utan håret känns rent redan efter första schamponeringen, och efter att jag använt även balsam är håret rent, utrett och återfuktat. So far so good!

Efter duschen kramar jag ur det mesta vattnet i håret (som jag sagt tidigare, utan att kamma igenom lockarna utan snarare försöka hålla dom i de sektioner dom naturligt samlats i) och låter det vara i de 5-10 minuter som det tar för mig att sköta om ansikte och kropp. Efter det tar jag en klutt av (den silikonfria) stylingkrämen och både stryker igenom håret samt kramar in det samtidigt som jag liksom scrunchar uppåt för att få lockarna att aktiveras. Vissa dagar följer jag upp med en boll mousse, men ibland kan det kännas lite väl tungt och “produktigt” i kombination.


Resultatet när håret väl torkat — och jag kramat igenom det för att lossa på eventuella crunchiga partier — är otroligt glansiga och mjuka lockar som glatt studsar omkring och gör mig mer än nöjd. Dom är såpass fina att jag inte vill göra något som riskerar att rubba dom, men eftersom jag oftast tvättar håret kvällstid kommer jag onekligen att sabba dom något genom att sova på dom. Hur klarar dom då den utmaningen? Tyvärr inte bättre än någon annan serie, utan när jag vaknar är lockarna avsevärt mycket rakare och plattare — buuuuh! Visst, det går att fluffa upp dom till viss del, men jag kan inte skriva under på påståendet att lockarna skulle hålla sig fina dubbelt så länge än med vanligt schampo & balsam. Kanske för den som sover ståendes, för jag har inte kommit på någon smart lösning (har provat med sidenörngott, samt har för kort hår för att kunna ha det i en fläta under natten).

Slutsatsen? Jag tror att det här är en riktigt succéserie för den med vågigt hår som inte tidigare provat på cleansing conditioner-metoden, och för er kan det här nog bli lite av en aha-upplevelse med tanke på hur definierade lockarna ändå blir. Själv hade jag nog lite för höga förväntningar och hoppades på att jag skulle få en ny favorit istället för svåråtkomliga DevaCurl. För er med vågigt hår skulle jag rekommendera att köpa stylingkrämen utöver schampo och balsam, eftersom moussen är för lite hårdare och mer definierade lockar. Krämen går dessutom bra att använda som dagen efter-uppiggare om en pytteliten klutt blandas ut med vatten i handflatan!

PS: nu när jag skriver det här ser jag att serien utökats med ett leave in-balsam, och löjlig som jag är känner jag att jag nog faktiskt måste testa även det…

9 kommentarer

Lägg till din →

Hej! Jättespännande att läsa din recension och tips för lockigt hår! Jag har också just provat curl serien och har upplevt exakt samma sak som du! Men trots det så är det en av de bästa jag provat! 🙂 ??

Åh vad roligt att höra, tack! Ja visst är det bra med såna här icke-klassiska serier för lockiga hår. Vilka andra produkter har du testat och gillat eller ogillat? 🙂

Jag har testat alla “vanliga” märkens produkter för lockigt hår och sedan även Jessicurl som är ekologisk och funkar för balsammetoden men inte heller den var optimal. Hursomhelst ska jag köra med living proof nu ett tag för det verkar ju funka! Alla dina tips uppskattas mycket! Superbra blogg! 🙂

Jag har ett prov på Jessicurl, kanske ska testa det någon dag nu i vinter 🙂 Efter att Living Proof tar slut (borde inte ta så lång tid, schampoflaskan börjar kännas väldigt lätt) ska jag testa Matrix Biolage Cleansing Conditioner så stay tuned!

Har du kört något annat cleansing conditioner Kerstin? Jag kommer inte ihåg om jag läst om det hos dig eller inte… Är lite osäker på om LP är optimalt för ditt fina, tunga hår — kanske! Det borde gå att få tag på rese-set både LP och DevaCurl på eBay…….. 😉

Lämna ett svar