Veckans provpåse: Tata Harper Replenishing Nutrient Complex

Postat måndag 14 december 2015 | 4 kommentarer

Tata Harper Replenishing Nutrient Complex

Ett litet, litet provrör med några få dyrbara droppar i, det är vad jag har testat av Replenishing Nutrient Complex från Tata Harper. Ja, vi tjatar om den där Tata — men med all rätt. Den som är intresserad av ekologisk och naturlig hudvård borde verkligen spetsa öronen, för det här är ett verkligt spännande, om än dyrt, märke. För mig är Ecocert-stämpeln ett stort plus när det kommer till hudvård, främst för miljöns skull men också för hudens. Nej, ekologiskt eller naturligt betyder inte automatiskt att det är rätt för just din hy — eteriska oljor kan till exempel vara orsak till allergi — MEN jag älskar tanken på att något från naturen, som törnros och alfalfa för att ta ett par exempel från Replenishing Nutrient Complex, är det som vårdar huden i stället för syntetiskt framtagna ingredienser. Med det sagt behöver inte syntetiska ingredienser vara farliga eller dåliga, jag bara föredrar naturligt. Om du också diggar den inställningen så läs vidare!

Replenishing Nutrient Complex är ett serum i oljeform som ska förbättra hudens naturliga glow, textur och fuktbalans. Om hyn är känslig, irriterad eller narig så ännu bättre, enligt Tata. Doften är ljuuuvlig: örtig och mysig, bara det en anledning att använda serumet. Effekten då? Det går inte att säga något om den, tyvärr. Det blir i alla fall ingen omedelbar synbar effekt på de få gångerna provröret räckte till, vilket kanske inte gör att jag köper ett så pass dyrt serum (470 kr/10 ml) bara hipp som happ. Men får du möjlighet att prova också, gör det! För ett sådant pris måste man nästan få testa lite först.

Tata Harper Replenishing Nutrient Complex

Sammanfattningsvis är jag otroligt nyfiken på Tata Harper även om just Replenishing Nutrient Complex kanske inte är mitt förstahandsval på grund av så mycket annat som lockar mer — som masken eller cleansern — och önskar att märket blir bättre representerat i Sverige.


Kl 16:30
Etiketter: Ekolog-ish, Hudvård, Recension

4 kommentarer

 1. Hanna Li
  23 december 2015 07:48

  Mysig läsning om doften, jag blir hemskt sugen! Har aldrig testat nåt av märket och när jag läser din beskrivning fattar jag inte varför!

  Svara
  • Ka
   23 december 2015 14:08

   Kanske för att det är megadyrt och svårt att hitta i Sverige? :* Skämt åsido — om du får tag på ett prov så släpp det inte!

   Svara
 2. El Mika » Tio tomma #25
  4 november 2016 13:42

  […] för ett sånt här litet rull-rör på 10 ml. Är det då värt det? Det är svårt att svara på. Ka testade ett par dyrbara droppar och konstaterade att effekten inte var så plötsligt synbar att hon kände sig sugen på att punga […]

  Svara
 3. El Mika » Black Chicken Remedies Purifying Oil Cleanser
  12 mars 2017 12:33

  […] är ganska anti allt som heter ”naturligt” och ”ekologiskt” men som jag sagt förut så älskar jag idén att ingredienser straight outta nature är det jag smörjer i fejset i […]

  Svara

Kommentera