Clinique Just Browsing Brush-On Styling Mousse

Postat lördag 9 januari 2016 | 10 kommentarer

clinique just browsing

För att beskriva vad jag tycker om nyheten Just Browsing från Clinique — en brynmascara i mousseform med världens minsta borste — räcker det kanske att berätta vad jag sa till Ka:

Jag vill ha en livstidsförbrukning av denna!!1! Är redan efter en vecka rädd för att den ska ta slut!

Så, eh ja, tror ni förstår att det är varmstarka känslor inblandade? Att en mascara för brynen är snabbt och smidigt har jag alltid förstått, men alla jag testat har gett för klent och glest resultat för att fungera för mina knappt synliga strån. Visst, dom har blivit fixerade i en bra form, men när det handlar om lätt pigmenterad gelé blir det liksom inte ett fylligt resultat. På grund av det har jag hållit mig till brynskugga eller penna eftersom jag med de produkttyperna kan skugga fram lite extra bredd och djup. Brynmascaror har bara fungerat de korta perioder då jag haft färgade bryn (vilket, i ärlighetens namn, varit ca 2 månader de senaste 20 åren?). Det var alltså med en motiverat stor skepsis jag tog mig an Just Browsing Brush-On Styling Mousee, och girl gissa om jag blev tagen med storm!

just browsing compare

Osminkade bryn till vänster, efter några drag och borstning med Just Browsing till höger

Vad gör den då? Jo, eftersom det är en mousse istället för gel får jag även skuggeffekten som jag annars saknar, och tillsammans med att den formar utan att se allt för stel ut blir mina bryn — efter några ynka genomborstningar — fylligare, definierade och välformade. Kan ni förstå storheten i detta?!

Det finns i dagsläget fyra olika nyanser, och det ser väl ut som att spektrumet kan tänkas täcka in de mörkaste till ljusaste strån? Jag har den näst ljusaste nyansen Light Brown och den passar mig toppen (trots att förpackningen ser oroande rödtonad ut), men jag gissar att även Deep Brown skulle funka.

just browsing brows

Vad är då haken undrar ni? Jo, för tyvärr finns det en sån. Och det är priset, eller rättare sagt den minimala mängd produkt en får för sina sura 210 kronor som den kostar på svenska marknaden. 2 ml är så sjukt lite att jag faktiskt tror att min tub kommer att ta slut inom MAX två månader. Och det är väl ändå inte okej, eller? Bortsett från det: ännu en fullträff från Clinique.


Kl 11:01
Etiketter: Produktutskick, Recension, Smink – ögon

10 kommentarer

 1. Ka
  11 januari 2016 18:09

  Wow, jag blir också sugen nästan!

  Svara
  • Mi
   12 januari 2016 08:50

   Eeeeeerkänn?! Och du vet ju hur fjantiga mina e au naturell liksom! :*

   Svara
 2. kerstin
  28 januari 2016 21:28

  Jättefin på dig! Jag gillar den också mycket.

  Svara
  • Mi
   29 januari 2016 14:00

   Den är maaaagisk! Men odryg, håller du med?

   Svara
 3. El Mika » Sminkstationen
  4 mars 2016 11:11

  […] första parkett, ögonprimer från Urban Decay och en krämskugga från Pürminerals, bryn från Clinique och Smashbox, och concealer från Bobbi Brown och […]

  Svara
 4. El Mika » Brows, brows, brows!
  17 mars 2016 10:30

  […] ”Intressant smink à la Mi: concealer, mascara, bryngrejer och krämrouge”. Bryn har jag skrivit en hel del om det senaste, och nu har jag fått pressprov på ytterligare två nyheter som […]

  Svara
 5. El Mika » Just (me) browsing (again)
  15 juni 2016 16:56

  […] som är intresserad av att se skillnaden på Light Brown och Deep Brown av min favvvvvvorit Clinique Just Browsing Brush-On Styling Mousse? Tänkte väl det. […]

  Svara
 6. El Mika » Blandade favoriter
  24 november 2016 13:12

  […] för ögonbrynen (!). Brow This Way kostar typ 4 pund och är en nästintill identisk kopia på storfavoriten från Clinique, och innehåller dessutom väldigt mycket mer produkt. Borsta igenom brynen och få både färg, […]

  Svara
 7. El Mika » Smashbox Brow Tech Gloss Stick
  9 oktober 2017 14:51

  […] ett par provmålningar kan jag glatt rapportera att det här är bra grejer! För mig med tanigaste och blekaste brynen i Göteborg är den jättefin att toppa en brynsminkning med — på bilderna har jag toppat […]

  Svara
 8. El Mika » Tre x brynmascaror
  2 februari 2018 11:59

  […] snygg färg och form utan att råka kladda allt för mycket. Den påminner mångt och mycket om min gamla favorit Just Browsing (R.I.P) och jag har både ljusare Blonde samt mörkare Brown för få till den ultimata kombon med […]

  Svara

Kommentera