Lapp under ögat

eye masks verso rodial

Sheet masks eller arkmasker på svenska har fullkomligen exploderat i popularitet de senaste åren, och förutom att ofta vara packade med koncentrerade hudvårdsingredienser är dom onekliga smidiga att ta med på resande fot för lite extra tender, love, care borta från hemmet. Självklart går det att diskutera det oekonimiska och icke-hållbara i att konsumera en massa engångsförpackningar, vad tycker ni i den frågan?

Det senaste har jag testat två olika versioner speciellt formade för partiet under ögonen, och tänkte att en jämförande text kunde vara på sin plats.

Verso eye mask

Verso Reviving Eye Mask (500 kr/4 st) — Riktigt tjocka och härliga gelatinliknande lappar som är enkla att applicera och sitter på plats bra under tiden dom får verka. Jag låter dom sitta på lite längre än rekommenderade 20 minuter (jag menar, it can’t be bad?) och när jag sen tar av dom klappar jag lätt in resterna och låter det sjunka in. Det känns direkt att området blivit ordentligt återfuktat och det behövs ingen avslutande produkt för att vare sig seal the deal så att säga eller för att få en behaglig finish (ingen klibbig yta här inte). Resultatet då? Jodå! Här kan vi snacka synliga sådana! Det finns inte en rynka i sikte och jag känner mig 100 x härligare och mjukare. Nu har jag inga direkt djupa rynkor kring ögonen, mer en tendens till fina linjer och eventuellt “torr-skrynklighet” som syns tydligast om jag inte använder en kompetent ögonkräm. Trots detta ser jag en stor skillnad i lyster, fyllighet och pigghet.

Verso har en egen, patentsökt, vitamin a-kombination (Retinol 8) som främst är inriktad på att stimulera hudens produktion av kollagen dvs fyllighet. Retinol 8 tillsammans med super-återfuktaren hyaluronsyra, mjukgörande rapsolja och grapefruktsextrakt är vad som — tack vare lapparnas uppbyggnad — penetrerar huden och ger maximal effekt. Jag är såld!

Finns att köpa på bland annat NK i Stockholm och Göteborg, samt COW Parfymeri.

Rodial dragons blood eye mask

Rodial Dragon’s Blood Eye Mask (550 kr/8 st) — Nästan hälften så dyra som Verso och dessutom förpackade med mycket mindre onödigt material gav jag Rodial extrapoäng redan innan jag testade. Själva lapparna visade sig snabbt vara mycket mycket tunnare, ungefär en tredjedels tjocklek jämfört med Verso, och lite pilligare att få loss från sina skyddspapper. När jag väl fick dom på plats under ögonen kände jag direkt att Nej, det här håller inte. Den ena av de två satt fast fint medan den andra började kana ner mot kinden redan efter ett par sekunder. Efter flera försök — och noggrann granskning så att jag inte glömt något skyddspapper kvar — fick jag tyvärr ge upp och inse att mitt produkttest var tvunget att få stämpeln FAIL. Tråkigt, för som ni förstår hann jag inte få någon som helst uppfattning av eventuell effekt. Sorry Rodial, men vi weren’t ment to be 🙁

Det är ingen fråga om saken att produkter som dessa ligger i lyxkategorin, och att — som Verso rekommenderar — använda dom en till två gånger i veckan är helt uteslutet för mig och många andra. Jag ser dom hellre som belöning, akut första hjälpen eller som prepp inför speciella tillfällen, på så sätt blir det lättare att försvara den större mängd pengar som behövs pungas ut. Båda märkena har dessutom tillhörande ögonkrämer som kanske passar bättre för vardagligt användande, Verso Super Eye Serum och Rodial Dragon’s Blood Eye Gel (jag är sugen på båda).

4 kommentarer

Lägg till din →

Tack för den fylliga dubbelrecensionen! Hittills är min tanke också att en sheet mask är mindre ekonomisk än en tub/flaska som räcker till flera gånger, men jag har ju en eller två hemma och det kommer säkert att bli fler efter hand. Kanske till och med en söt med ett pandaansikte på?! 😀

Tack Jenny, vad roligt att höra att du gillar det! Jag har bara provat en sheetmask utöver Magicstripes och den var från Wamisa, är faktiskt inte så lockad av dom som alla andra verkar vara 🙂 Men Verso gör det svårt att motstå… Deras för ansiktet är riiiiktigt bra.

Lämna ett svar