OPI Retro Summer 2016

OPI retro summer

Det var längesedan vi visade upp en hel nagellackskollektion här på El Mika, men nu har jag faktiskt jobbat mig igenom Retro Summer från OPI som nyligen släppts här i Sverige. Tyvärr kan jag inte säga att det här var en kollektion som föll mig i smaken…

Jag gillar pasteller, men dessa nyanser var starkare än så. Jag gillar starka färger, men dessa (lyckades med) var både dammigare och plastigare än så. Jag gillar lack med bra egenskaper, men dessa höll inte riktigt tillräckligt hög standard. MEN, smaken är ju som baken så kanske det är någon av ers absoluta favoritlack?

OPI retrosummer swatch

  • Flip Flops and Crop Tops — mellanrosa, fin i flaskan men på mina naglar blev den plastig och rätt skrikig
  • What’s the Double Scoop — oväntat fint för att vara ljusrosa! Ett av de bättre av de sex, men tyvärr rätt svårlackat och behövde tre lager
  • Sailing and Nail-ing — mellanblått, what’s not to like? Jag älskar i vanliga fall blå lack, men det var något med den här nyansen som gjorde att det skar sig. Matchade inte ens med mina blåjeans? The fuck
  • I’m Getting a Tan-Gerine — som ett mellanting av persika och plåster är det här en jättefin nyans, men tyvärr inte till mina rätt rosa händer. Antagligen spot fucking on för en mörkare hudton
  • Towel me About It — här händer det grejer när det gula är min favorit?! Jag lyckades till och med komma undan med två lager (ett tredje hade inte skadat men det är ingen som skärskådar mina manikyrer så värst noga ändå). Påminner mycket om & Other stories “Jaconet Daffodil, men är ännu gulare
  • SPF XXX — korall brukar ju vara ett säkert kort, men det här var för dammigt och tråkigt

Alla lack kräver minst två lager för att inte bli strimmigt eller få kala fläckar, med mörkare rosa Flip Flops and Crop Tops som är mer pigmenterat och således *kan* klara sig på ett lager. Med tunnare lager hade antagligen tre lager varit säkrats, men noone got time for that.

PS: alla manikyrer är avslutade med överlacket Essie Gel Setter som är ett riktigt bra lack <3

8 kommentarer

Lägg till din →

Hejsan!

Åh har just upptäckt er blogg och jag älskar den! Tack!

Jag skulle verkligen behöva hjälp. Jag har självfall och några lockar i underhåret och här och där dyker upp om jag låter det självtorka. Frizz med förstås 😉 Men jag skulle gärna vilja se om det går att lyfta fram mina lockar mer. Få definierade lockar. Funderar därför på att skaffa en serie för lockigt hår, aldrig gjort det innan..Eller ska jag köra med utslätande och mot frizz? Är inne på de mer ekologiska alternativen, de jag funderat mest på är purelogy (men mer för färgat va? jag har inte färgat hår), davines och living proof. Vad rekommenderar ni? Om jag vill föna det rakt och platta det, kan jag ändå använda schampo & balsam för lockigt? Många frågor, men letat så länge och hittar inte de svaren som behövs ^^

Kramar!

Hej Hanna! Å så fin kommentar, jag är glad att du hittat hit och gillar!

Jag tycker helt klart det låter som att du ska satsa på en serie för att få fram ditt självfall 😀 Pureology har jag inte testat tyvärr, men jag skulle nog ändå rekommendera Living Proof Curl-serie! Om du inte redan hittat till min samling inlägg om lockigt hår så gör du det här (http://www.elmika.se/2015/03/lets-talk-about-curls.html) & där hittar du även min recension av Living Proof. Jag har väldigt lockigt hår själv men upplevde Curl som perfekt för självfall och vågor, och det är dessutom en serie som i sig själv minskar friss så den funkar nog alldeles utmärkt att platta med. Om inte så kan det nog räcka med att du kompletterar med en produkt ur deras No Frizz-serie för de dagar du vill platta, jag gillar deras Nourishing Styling Creme som du har i vått hår – den liksom dämpar friss och “porositeten” för mig. Davines Lovely Curl-serie är också bra, men jag tror att du märker större effekt med LP som har en lite mer inriktad utformning i och med att dom kör på icke löddrande schampo och så som verkligen hjälper vågor & lockar 🙂

Hej igen! Kollat lite mer ordentligt på livingproof curl nu, men de har alltså schampo och balsam i ett då? Blir håret lika återfuktat då (behöver fukt), och hur funkar det om jag använder en inpackning efter schamponering, då har jag inget balsam att avsluta med sen? Förlåt för min okunskap i detta, nytt för mig och lite traditionell av mig hihi ^^

Kramar!

Hej åh förlåt för segt svar, jag har varit på semester 🙂

Nej det är både ett schampo och ett balsam i serien! Dom är dumt namnsatta bara… Och ja det blir väldigt återfuktat tycker jag, även om jag inte testat att använda någon inpackning till. Jag vet inte riktigt hur det skulle funka om jag ska vara ärlig, men det booorde ju finnas en inpackning i LP-sortimentet som kan kombineras? Du kanske kan börja med att “bara” använda deras schampo och balsam och sen se om du behöver prova dig fram till en inpackning också?

Hej!

Nej men tack för att du ens tar dig tid att svara, jättesnällt! 🙂
Ahaa vad heter de då? Jag förstår inte vilket som är vilket i så fall ^^ då använder jag det på samma sätt alltså? Kanske kan använda min inpackning de gånger jag tänkt föna det rakt och bara använda schampo och balsam de gånger jag vill få fram lockarna. Vill ju som sagt även styla det mer rakt/vågit som nu ibland då med 🙂

kramar

Schampot heter Curl Conditioning Wash och balsamet heter Curl Detangling Rinse. Du använder dom på vanlig sätt, med skillnaden att schampot inte löddrar.

Dom har en ny leave in-produkt som jag inte testat, den borde ge samma effekt som en inpackning 🙂

Lämna ett svar