Stilla dig

sunday riley gilda cosmetic nude skincare

Det har varit mycket det senaste, allt från min USA-resa till stressen spänningen i att börja på ett nytt jobb har satt sina spår i huden. Jag och Ka delar hakan som problemområde, och i början på förra veckan insåg jag att nä nu, nu är det väl allt lite väl mycket ojämnhet, småplitor och rodnad på nedre delen av ansiktet. Istället för att freaka ur och överbehandla med peeling och exfoliering tog jag ett steg tillbaka, och har bara använt snälla, trogna och pålitliga produkter sedan dess. Och som det funkar! Min hud har lugnat ner sig betydligt och småfinnarna försvann som över en natt. Lesson learned, och en rejäl jävla insikt om att Dessa Produkter Vill Jag Inte Vara Utan:

  • Sunday Riley Blue Moon Cleansing Balm — Att lyckas med konsstycket att lämna huden med en känsla av både renhet och fyllig återfuktning är det inte många som klarar av, men Blue Moon gör det galant. Precis allt med den här rengöringen är perfekt; jag älskar att massera in den, doften lugnar mig, och den är antagligen den bästa produkten jag har för att motverka torrhet och utbrott efter flygningar, alkohol eller dålig sömn. Den får verkligen glänsa de gånger jag låter den sitta på ett par minuter för att sedan torkas bort med en ljummen, våt handduk
  • Gilda Cosmetic Vitamin A Retinol Emulsion — Retinol är känt för sin förmåga att stimulera cellförnyelse och på så sätt motarbeta skadad och irriterad hud, men som tyvärr kan vara rätt starkt och dessutom uttorkande. Den här krämen (jag använder den som ett serum) är ett undantag, och varje gång jag får en fråga om den beskriver jag den som “snäll men effektiv”. Rätt talande, och för mig resulterar den i färre finnar och igentäppta porer. Det senaste använder jag den både dag och natt, men eftersom det räcker med pyttelite är den otroligt dryg. Trots det inser jag ju att den kommer ta slut en vacker dag, och det vill jag helt enkelt inte…
  • NUDE Skincare ProGenius Rescue Oil — Det säger en hel del att jag gick och köpte mig en fullstor flaska av det här gula guldet, men efter att tagit slut på ett 10 ml liten resestorlek insåg jag att den här oljan är vad som hjälpt mig igenom alla hudrelaterade incidenter de senaste månaderna. Ojämn hud när temperaturen låg på -10? Check. Senaste tidens obalanserade hud? Check. Min hud fullkomligt dricker upp den, och jag har gått över till att använda den varje dag och natt istället för en traditionell kräm <3

Utöver dessa tre är Clinique Turnaround Revitalizing Lotion och Acure Sensitive Face Cleanser även dom inblandade i succéhistorien, och om jag vill ha en superlätt exfoliering (det är ju så svårt att lägga av helt) görs det i form av enzym-rengöringen från Tatcha. Det här är mina hjältar, vilka är era?

7 kommentarer

Lägg till din →

Intressant att läsa om dina trogna favoriter! Det är skönt att ha några pålitliga produkter som man vet kan rädda en stressad hud. För mig är det Clarins Gentle Cleanser och Chanel HydraBeauty-kräm som jag vänder mig till när det är allvar, och på senare tid har jag blivit djupt imponerad av Helena Rubinsteins Powercell-serie.
Däremellan provar jag gärna nya produkter för att hitta de perfekta krämerna!

HR är helt ny mark för mig, tror enbart jag har testat mascara från dom. Clarins & Chanel hade jag gärna haft på badrumshyllan 🙂

Lämna ett svar