Triss i trötta ögon

Clinique-Mette-Picaut-Dr-Alkaitis

Få är mer lämpliga att prova ögonkrämer än nyblivna föräldrar — det är också anledningen till att jag inte bloggat på dryga halvåret… zzzZzzzZzzz… Sakta men säkert börjar jag komma igång med min hudvårdsrutin igen och under de senaste månaderna har jag alltså gått hårt åt ögonkrämerna. Jag har inte inbillat mig att någon kräm kan trolla bort mörka ringar eller svullna ögonlock, men det har i alla fall känts lite skönare att smörja med en dedikerad kräm till just ögonområdet.

  • Pep-Start från Clinique ska på tre sekunder återfukta, pigga upp och få användaren att se utvilad ut. Om jag bortser från detta något överdrivna påstående så är Pep-Start en bra ögonkräm som jag har använt på morgonen. Den känns återfuktande och kan säkert hjälpa till att göra smårynkor mindre synliga, och jag gillar att den är parfymfri och känns lätt på huden. Ett plus också för tuben som känns mer hygenisk än en burk
  • Mette Picaut lovar också (snudd på) guld och gröna skogar med sin Precious Eye Cream. Krämen är trippelverkande och ska minska mörka ringar, fina linjer och ger en silkeslen finish. Nja, ringarna är kvar, men det är riktigt mysigt att dutta in denna rika kräm som en del av kvällsrutinen och ge ögonhuden lite extra kärlek. Lyxigt och skönt!
  • En annan ekologisk goding är Eye Crème från Dr. Alkaitis som jag fick prova via min syster (tydligen är märket the shit i NYC). Den lovar ungefär samma sak som ovanstående — tyvärr hann jag inte prova den tillräckligt länge för att bedöma dess effekt. Det som däremot slog mig är att den kändes så skön och svalkande som bara det gör att det inte spelar någon roll om rynkor och ringar är kvar. “Deeply comforting” läser jag mig till, och yes, det skriver jag under på. Får kanske be syrran att skicka en (inte så billig) tub!

6 kommentarer

Lägg till din →

Deeply comforting – åhhhh vad det låter härligt!!! Vill testa bums. Det är svårt att hitta en ögonkräm som en kommer i närheten av vad den lovar. Jag är förtjust i krämen från Ren med det larviga namnet 🙂
Hoppas vi ses snart! KRAM

Tack för tipset! Jag är inte så impad av REN överlag, men tror jag har denna hemma och ska ta fram när dessa är slut.
Ja, hoppas på fler event snart! 🙂 Kram

Har faktiskt ännu aldrig hittat någon riktigt bra produkt för ögonen!
De flesta får mig att se ännu tröttare ut på något sätt. Bästa hittills för mig med tunn, torr och känslig hud är Dermalogicas snälla ultra calming eye serum.
Tycker det är ett lite bortglömt märke i all hudvårdshype.
Kanske inte det mest aktiva, men bra i största allmänhet.
Använder själv mest Exuviance och Transderma, men började med Dermalogica, blev en stor skillnad jämfört med innan då jag hade stora problem med eksem i ansiktet och runt ögonen.
Bra hudvård hjälpte mer än många år med cortisonsalvor!☺

Jag håller med Eva! Jag körde stenhårt på Dermalogica för ett par år sedan och det funkade så bra, och deras fetare krämer är typ det enda som funkar för min torra och känslige mans hy… Underbart att höra att det funkar så bra för dig 😀

Lämna ett svar