Wake Wonderful Night-Time Facial

ren-wake-wonderful-night-time-facial

Jag hoppas ni inte glömt bort min jakt på ett mer plånboksvänligt alternativ till superbehandlaren Sunday Riley Good Genes? Det har inte jag, även om jag måste erkänna att jag tonat (pun intended) ner mitt användande av syror det senaste. Jag vet! I did not see that one coming heller, men efter ett par längre uppehåll under semestrar och resor har jag insett att jag antagligen överexfolierade när jag använde syror mer eller mindre dagligen (om inte mer) — med tunnare och mer ojämn hy som resultat. Främst kring munnen, där det lätt dyker upp tilltäpptheter i form av små vita pluppar, men även panna och kinder där det är som att det är lite buckligt under huden. Jag har läst en hel del resonemang om överexfoliering hos olika hudvårdslovers på Instagram och provar alltså att dra ner på syrorna rätt rejält.

Istället för att exfoliera meddelst syror på morgon och kväll känns det alltså mer rimligt att gå in med en mask en-två gånger i veckan, speciellt eftersom jag inte vill släppa taget om min retinol från Gilda. Och ja, retinol är också en form av exfoliering så det gäller att tänka till när man kombinerar ihop sin hudvårdsrutin! Utöver en go söndagsmask — gärna någon av favoriterna från Comfort Zone, Tata Harper eller Gilda — använder jag gärna mitt lilla prov på Good Genes en natt eller två i veckan, och det är där som nya Wake Wonderful Night-Time Facial (549 kr/40 ml) från REN Skincare kommer in i bilden.

ren-wake-wonderful-night-time-facial 2

Good Genes beskrivs som ett serum slash behandling, där jag helst skriver under på det senare. Att använda GG som ett serum varje dag skulle jag säga är för mycket för nästan alla hudtyper, även om det verkar fine and dandy i början. Överexfoliering tar ett tag innan det visar sitt fula tryne! Det är därför som jag uppskattar den uppriktiga bekrivningen av Wake Wonderful:

This overnight treatment mask delivers three benefits: exfoliation, reinvigoration, and essential hydration (…) For best results use 2-3 times a week

Wake Wonderful Night-Time Facial arbetar alltså på liknande princip som GG, det vill säga exfolierar främst med mjölksyra — men i RENs fall även med enzymer från ananas och passionsfrukt. Doften är… inte den bästa, tyvärr, och påminner lite om en halvrutten fruktskål ¯\_(ツ)_/¯ Jag följer instruktionerna och använder den på natten, efter essence (Clinique) och innan ansiktsolja (NUDE Skincare). Det pirrar lite i huden direkt efter applicering, men det dämpas snabbt när jag följer upp med kräm eller olja. Resultatet då? Jo tack, trots en rätt så annorlunda ingredienslista mot GG så tycker jag helt klart att slutresultatet är av samma kvalité. Huden har en fin lyster samtidigt som rodnad är dämpad, och det utan att jag känner av någon risk för överexfoliering.

En riktigt bra över natten-kur, för mindre än halva priset (för större tub) än vad Sunday Riley ber om. REN brukar även ha rätt bra rabatter då och då (främst på de apotek som säljer märket) så det här är helt klart en tub att hålla ögonen öppna efter!

7 kommentarer

Lägg till din →

Samma här. Min hy slog bakut i våras vid säsongsskiftet. Jag gick till en hudterapeut för lite uppstädning då jag tycker mig märka att en ansiktsbehandling effektivt kan bryta en negativ hudspiral. Nåväl, hon sa åt mig att jag sannolikt använde för mycket produkter. Slokörad gick jag hem och innerst inne visste jag ju att hon hade rätt. Back to Basics:

Kväll
1. CeraVe foaming gentle cleanser
2. Paula’s Choice Skin Perfecting 1% BHA gel (ersätts snart av COS RX BHA blackhead power liquid:)
3. Clinique Mositure Surge
4. + vid behov antingen Clinique super Rescue antioxidant Night Moisturizer eller Beauté Pacifique instant hydrating masque.

Morgon
1. CeraVe foaming gentle cleanser
2. La Roche-Posay Effaclar Duo [+]
3. Clinique Mositure Surge
4. Comfort Zone skin defender SPF 30

Sannolikt skaffar jag mig en ny balmrengöring då jag saknar det steget i rutinen. Tips?
Om jag inte kan hålla fingrarna i styr kanske det blir en essence och något lyxigt serum också..

Låter som en plan! För mig är det främst syror som jag aktar mig för, använder inte BHA alls och AHA kanske 2-3 gånger i veckan max. Mmmm balm cleanser <3 min absoluta favorit är Blue Moon från Sunday Riley, lyxig härlig och fin. För att bara ha en för sin effektivitet kör jag Body Shop eller Clinique, bra men inte speciellt upphetsande ;) Serum finns det så otroligt många av så det är nästan omöjligt att bara säga ett eller två.. Comfort Zone Skin Regimen är dock guld, och jag vill aldrig vara utan en bra ansiktsolja igen! (NUDE Rescue oil är min älskling) Essence tycker jag Clinique Turnaround är i en klass för sig, men då har jag iofs inte testat något K-Beauty..

Jag använde för mycket syror, många olika produkter från flera olika varumärken samtidigt. Effaclar är en av mina holy grails (trots att den, numera, får en del kritik från Hirons), den håller min hud i schack och gör den mindre flottig och mer klar så jag återinförde den i min rutin (den arbetar i det tysta så efter ett tag tag inbillar jag mig att den inte fungerar vilket inte är sant). Den har klart bidragit till att hudtillståndet har börjat återgå till det normala.

Jag känner samma sak inför Clinique och TBS balms. Tack för tipset om Blue Moon! Jag är även sugen på Emma Hardies klassiker.. OSKIA Renaissance Cleansing Gel pockar på även om den inte går in under denna kategori.

Serum känns som en djungel – jag har haft några stycken (Exuviance och Paula’s Choice) men inget har gett mig en aha-upplevelse än.

Åh ja Clinique Turnaround lockar onekligen.

Jag har faktiskt aldrig testat någon hudvård alls från LRP! :O Grymt att den är en sån lifesaver för dig, då kan ju andra – Hirons inkluderad – tycka vad dom vill.

Blue Moon är verkligen SÅ bra. Jag vill också testa Emma Hardie, men springer inte benen av mig. Har Elemis hemma men har inte öppnat den än… Oskia Renaissance Cleansing Gel gillade jag ICKE däremot, nej den påminde lite för mycket om balm/gel cleansern från Ole Henriksen som lämnar som en hinna, och så tyckte jag inte ens att den rengjorde speciellt bra :/ (obs jag hade bara ett prov, så har inte testat från en “riktig” tub).

Angående serum så var det faktiskt det från Comfort Zone som jag nämnde innan som gav min aha-upplevelse! Jag gillar att det är återfuktande men inte enbart, utan även ger plumphet och lyster. Kommer alltid rekommendera det 🙂 Annars ska jag snart (hoppas jag) hugga in på ett från Verso, rapporterar när jag vet mer men har redan nu höga förväntningar eftersom jag tycker deras ögonkräm är GRYM.

Lämna ett svar