En lockig rutin med Redken Curvaceous

Postat söndag 11 september 2016 | 6 kommentarer

redken_curvaceous

Curvaceous, låter rätt vackert va? Kurvigt och härligt. Hur som helst är det en ny serie för lockigt hår från Redken, som består av inte mindre än sju produkter (tio i USA) och som jag efter ett par månaders testande slimmat ner till fyra produkter för en lockig rutin som fungerar för mina lockar.

I serien finns tre olika typer av schampon, och det jag väljer är självklart det snällaste i ligan, No-Foam Highly Conditioning Cleanser som rengör lätt (jag behöver extremt sällan djuprengöra eftersom mitt hår typ inte… blir… fett?) utan att dra ut fukt ur håret. Efter tvätten har jag i balsamet, som får sitta ett tag innan jag sköljer ur och sen följer upp med en ytterligare liten klutt som jag låter sitta i utan att skölja ur. Balsamet känns tyvärr inte så drygt, och har en konsistens som påminner om en tunnare rakkräm om ni hänger med? För första gången tror jag att balsamet kommer ta slut innan schampot, något som *aldrig* händer annars.

När det kommer till styling gillar jag Curl Refiner Anti-Frizz Curl Defining Primer och Full Swirl Cream-Serum, och jag har börjat att applicera båda när jag fortfarande står i duschen och håret är genomblött. Primern är som en återfuktande kräm som mjukgör och vårdar, medan den snyggt swirliga krämen hjälper till att göra lockarna mer definierade och glansiga. Efter att jag går ur duschen använder jag en microfibershandduk för att krama igenom håret — främst för att få ur så mycket vatten som möjligt men också för att arbeta in produkterna lite ytterligare.

När håret till slut torkat är det bara lite stelt, en stelhet som är superlätt att krama bort och som lämnar håret glansigt och med fina lockar. Om det är bra väder (kämpa Göteborg!) håller lockarna sig fina i ett par dagar, speciellt om jag går in med lite extra Full Swirl på morgon och kväll när håret känns torrt. Så ett litet extra plus för Full Swirl med andra ord eftersom den går att använda på både blött och torrt hår.

I början tyckte jag att mitt hår kändes torrt och som papper, men efter ett par tvättar där jag lät både rengöring och balsam sitta i lite längre — och dessutom använde balsamet som en leave in-behandling — blev det bättre och som de flesta andra lockiga serier jag provat. Överlag tycker jag att Curvaceous står sig bra i konkurrensen mot exempelvis Kérastase och Davines, men jag saknar en extrem fukt- eller oljebomb för att riktigt mätta håret.


Kl 10:55
Etiketter: Hårmojs, Produktutskick, Recension

6 kommentarer

 1. Sara
  15 september 2016 14:58

  Intressant det du skriver med att schampo brukar ta slut före balsam. För mig har det alltid varit tvärtom och jag har alltid stört mig på att förpackningarna är lika stora. ? Trodde nog naivt nog att det var lika för alla.

  Svara
  • Mi
   16 september 2016 12:54

   Haha, jag får alltid höra samma sak från min bror. Nu försöker jag verkligen vara slösig/generös med balsam men det tar ändå slut senare än schampot! 😀

   Svara
 2. Kerstin
  17 oktober 2016 20:46

  Spännande läsning!

  Svara
  • Mi
   17 oktober 2016 21:45

   Tack Kerstin!

   Svara
 3. El Mika » Let’s talk about curls
  18 januari 2017 14:15

  […] En lockig rutin med Redken Curvaceous (recension) […]

  Svara
 4. El Mika » Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Cleansing Milk
  24 mars 2017 14:36

  […] samma vecka) eller ibland som ett extra kompliment till ett annat rengörande balsam (exempelvis Redken Curvaceous efter att jag hade gjort slut på balsamet i […]

  Svara

Kommentera