Hallonvinäger till håret

Postat söndag 18 september 2016 | 5 kommentarer

yves-rocher-rinsing-vinegar

För tillfället är mitt hår allt annat än glansigt och livfullt, och jag vet inte riktigt vad det beror på. Luftfuktigheten? Väderomslaget till höst? Skräprester från produkter och avgaser? Dags för en klippning? Kanske en kombination av allt, hur som helst så är det riktigt risigt. För att försöka råda bot på det (utan att klippa mig, eftersom jag inte hittar någon frisör specialiserad på lockigt hår i Göteborg) ska jag prova ett par omgångar med Rinsing Vinegar från Yves Rocher (99 kr/150 ml).

Jag har läst om hemmakuren att skölja håret i vinäger tidigare men inte riktigt orkat researcha och ta tag i det, så när jag såg den här i deras butik blev jag direkt sugen och grabbade tag i den. Håret ska först schamponeras och balsameras som vanligt, sen doseras med vinäger för att till sist sköljas rent. Effekten ska bli ett glansigare hår och dessutom en neutral ph-nivå. Tydligen är det extra bra för hår som duschas i kalkrikt vatten eftersom det mattar ner håret. Någon som provat?


Kl 11:55
Etiketter: Hårmojs, Produktutskick

5 kommentarer

 1. Anne
  23 september 2016 21:54

  Jag har testat vinäger i håret ( tex några matskedar till en knapp liter ljummet kramvatten) och mitt lockiga torra hår blir väldigt snyggt! Är lite rädd att det sura kan slita på håret (ingen aning om det är så dock) så jag gör det inte så ofta. Kan ge dig tips på både en frisör i Göteborg som är utbildad på lockigt hår, och på min frisör, också i Göteborg, som är helt grym! Vill inte klippa mig nån annanstans numera. Maila så kan jag tipsa!

  Svara
  • Mi
   26 september 2016 14:24

   Oh JA TACK! 😀 Och kan säga att hitills gillar mitt hår vinägern väldigt mycket.

   Svara
 2. Karin
  26 september 2016 19:58

  Kan tipsa om Anna som driver salong Ansa. Mkt duktig och älskar att klippa lockigt hår 🙂

  Svara
  • Mi
   30 september 2016 11:51

   Tack! 😀

   Svara
 3. El Mika » Yves Rocher Botanical Expertise
  16 november 2017 14:09

  […] är Low ShamPoo perfekt för mig. Duon passar också väldigt bra ihop med märkets glansgivande vinäger för en extra boost av mjukhet eftersom alla typer av beläggningar försvinner. Jag har dessutom […]

  Svara

Kommentera