Let’s talk about curls, mellansnack

Innan jag drar igång ännu en lockig rutin-recension tycker jag det är på sin plats att dra en liten kort sammanfattning på de jag arbetat mig igenom hittills så att vi kan ha en bra grund att fortsätta jobba på. Till en början med kan jag ju rekommendera nya läsare att kolla inläggen hur jag sköter mina lockar i allmänhet, i duschen, efter duschen, och dagarna efter. Sen kan vi fortsätta med att konstatera att det är rengörande balsam som både funkar bäst för mitt hår samt är mest populära och heta på marknaden just nu. Det kommer som en naturlig vidareutveckling från no-poo/balsam-metoden, och går ut på att rengöra utan starka och löddrande ingredienser — lite samma princip som med rengöringsoljor för ansiktet!

EMK-curls

Tyvärr är det fortfarande så att det är amerikanska, svårhittade, märket DevaCurl som funkar bäst för mig, men jag gör mitt bästa för att hitta europeiska alternativ som är enklare att få tag på. Senast testade jag Kérastase, innan dess Kevin Murphy, Living Proof och Wen. Efter DevaCurl passar Living Proof och Wen mitt porösa och lockiga hår bäst, men det ska sägas att inget jag hittills testat lyckas med det omöjliga konsstycket att återfukta lockarna såpass djupt att dom inte torkar ut något under tiden mellan tvätt. Jag har precis läst om LOC-metoden som innebär att man applicerar L = Leave-in conditioner, O = Oil, C = Cream i den ordningen, något som tydligen ska vara bra för just porösa hår som har svårt att behålla fukt i hårstråna. Måste prova!

Lämna ett svar