Verso Super Eye Serum

VERSO SKINCARE SUPER EYE SERUM

Jag provade för ett tag sedan Verso Reviving Eye Mask som visade sig vara en riktig fullträff för trötta och torra ögonparti, och blev i samma veva nyfiken på den relativt mer ekonomiskt försvarbara ögonkrämen från samma märke, Super Eye Serum. Nu har jag testat även den, och kan helt enkelt konstatera att Verso verkligen vet vad dom gör. Låt inte namnet lura er, det här är en ögonkräm och inget annat. Visst, konsistensen är något tunnare än andra ögonkrämer jag provat (den här och den här till exempel), så det g-å-r ju att se den här som ett serum och således smacka på en ytterligare ögonkräm på toppen men nej — det här är en produkt som står på egna ben.

Verso Super Eye Serum är laddat med såväl återfuktande ingredienser (hej där hyraluronsyra och squalane) som Versos patenterade A-vitaminkomplex Retinol 8 och effekten blir därefter. Om jag får säga det själv har jag relativt få rynkor kring ögonen för mina 33 år (heyo!), och Verso är absolut en hjälpande hand i den ekvationen. Nu säger jag inte att den utför mirakel men att torrhetsrynkor blir mindre framträdande när huden är *tada* återfuktad är ett faktum, sedan beror det självklart på befintliga faktorer som sol, yttre påfrestningar och gener. Hängiga ögonlock och djupare rynkor är det ingen kräm som kan “lyfta bort”, så det gäller att ha rimliga förväntningar. Det Super Eye Serum gör är att ge fukt och dessutom bygga upp förhindra minskning av kollagenet så att huden håller sig fyllig.

Verso Super Eye Serum

När det kommer till konsistensen är det som en kräm infuserad med lite gel, på det allra skönaste av sätt. Krämen är lätt att sprida runt ögonen utan att det drar eller för den delen känns vattnigt, och eftersom den är såpass återfuktande känns huden pigg på direkten. Min vanligaste kombination är att jag använder Bobbi Brown Intensive Skin Serum Concealer ovanpå för att dämpa mörkhet, och även där lirar Verso som en lagspelare och låter concealern vara utan att kännas kakig, smulig eller som att den glider iväg under dagen.

Ekonomiskt försvarbar? Jo faktiskt, eftersom den är dubbelt så stor mot de allra flesta ögonkrämer på marknaden, och det dessutom i en lufttät och på så sätt hållbar över tid förpackning. För 600 kronor får man 30 ml — att jämföra med exempelvis märken som Clarins, Lancôme och Clinique som alla har ögonkrämer för 500 eller mer per 15 ml — och i skrivande stund har min räckt i över fyra månader, snart fem. Då använder jag den dessutom både morgon och kväll! Enda nackdelen jag kan se är att det är svårt att veta när den håller på att ta slut, eftersom det varken känns på vikt eller finns någon synlig markör, men det kan jag absolut leva med.

Verso Super Eye Serum 2

<3 <3 <3

Slutsats: kommer jag köpa den igen när pressprovet tagit slut? Antagligen. Men då är det inte frågan om att jag kommer dra mig för det pga priset utan att det alltid finns något nytt att testa som hudvårdsbloggare. The struggle is (not) real.

13 kommentarer

Lägg till din →

Låter intressant! Tar du den både under ögonen och på ögonlocken? Jag kan tycka att det är svårt att veta med ögonprodukter ibland, men iofs borde ju de om några gå att dra på i hela området!

Yes, över allt! Det känns bara skönt eftersom den är så lätt. Har läst på anvisningarna för vissa ögonkrämer att dom inte ska användas på ögonlocken, men inte den här. Vet inte vad problemet skulle kunna vara riktigt.. 🙂

[…] El Mika hade gjort mig nyfiken på Versos ögonserum, så det fick följa med hem. MAC:s Liptensity-serie verkar mycket spännande, och Claretcast gav verkligeen en otrolig färg och intensitet! Till sist var det dags för mig, tjockpenneälskaren, att skaffa originalet för ögonskuggepennor, nämligen en Ombré Blackstar från by Terry, i den vackra nyansen Misty Rock. Närmare recensioner kommer framöver! […]

Lämna ett svar